Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 274

Kuřecí maso s avokádem

Kuřecí maso s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 avokáda, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 1 ks feferonky, 2 ks rajčat, 2 ks paprik, 2 ks mrkve, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, špetka špetka pepř, špetka špetka sůl

Maso si nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibulku. Když je cibulka orestovaná, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osmahneme ze všech stran, pak přidáme na kostičky nakráj...

Kuřecí nudličky na kanadský způsob

Kuřecí nudličky na kanadský způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce cukru, 2 stroužky česneku, 1 ks cibule, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 sklenka vody, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme cukr, kečup, solamyl, sójovou omáčku, worcester, citrónovou šťávu, promícháme a necháme odležet v chladu. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový...

Kuřecí maso s brusinkami a malinami

Kuřecí maso s brusinkami a malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g brusinek, 100 g malin, 1 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 sklenky sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Brusinky a maliny omyjeme, rozmačkáme, přidáme do smetany, promícháme a přidáme kuřecí maso a necháme takto namočené cca 2 hodiny. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm or...

Kokosové řízky

Kokosové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kuřecích řízků, 5 lžic strouhaného kokosu, 3 ks vajec, 5 lžic hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, špetka pepře, špetka soli

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance, do které jsme přisypali kokos. Poté smažíme na rozpáleném oleji v pánvi. Podáváme s brambory.

Pečená kachna II.

Pečená kachna II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 cibule, máslo, hladká mouka na zahuštění sosíku, sůl, pepř

Omytou kachnu celou potřeme solí a pepřem i zevnitř. Cibuli nakrájíme na kolečka a na másle osmažíme. Vložíme kachnu a osmahneme rychle ze všech stran. Podlijeme vodou,přiklopíme a dusíme do měkka. Odklopíme. Šťávu z kachny rozmícháme s moukou a t...

Vepřové maso na medu s jablky

Vepřové maso na medu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 lžíce včelího medu, 4 ks jablek, 1 ks cibule, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, orestujeme, přidáme med, nastrouhaná jablka na...

Kuřecí maso na jogurtu

Kuřecí maso na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari koření, špetka pepře, špetka soli

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme a dáme do olejem vymazaného pekáčku. Jogurt dáme do misky, přidáme máslo, mletou sladkou papriku, kari, osolíme, opepříme a touto směsí potřeme porce kuřete a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme výpekem. Pe...

Kuřecí maso na švestkách

Kuřecí maso na švestkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g švestek, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme kuřecí maso, vypeckované rozpůlené švestky, špetku tymiánu, opepříme, osolíme, osma...

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g másla, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 g oloupaných a spařených mandlí, špetka muškátového oříšku, špetka bazalky, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, špetka libečku, špetka pepře, špetka soli, 1 sklenka vody

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, mandle nasekáme nadrobno. Máslo dáme do misky, přidáme postupně muškátový oříšek, bazalku, majoránku, rozmarýn, libeček, nasekané mandle, osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme kousky kuřecího masa do másla...

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, 1 lžička mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml rýže, 2 žloutky, citrónová šťáva z 1 plodu, bobkový list, sůl, mletá paprika

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník. Mrkev...

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

Jablková buchta na plech

Jablková buchta na plech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrneček cukru, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1/2 hrnečku oleje, rozinky, ořechy, 4 hrnečky nastrouhaných jablek

Nejprve smícháme suché ingredince: mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, kakao, rozinky, ořechy. Pak přidáme vejce, olej, jablka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na pekáč (vymazaný a vysypaný).

Těsto na bramborovou pizzu

Těsto na bramborovou pizzu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 1/2 kg polohrubé mouky, 125 ml oleje, špetka soli

Brambory nastrouháme najemno a smícháme s ostatními surovinami. Pečeme na plechu vymazaném sádlem nebo olejem. Zdobíme podle chuti.

Bagačata

Bagačata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g umletých škvarků, 2 ks vajec, 3 stroužky česneku, 150 g polohrubé mouky, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno na jemném struhadle. Škvarky nameleme a přidáme k nastrouhaným bramborům, dále přidáme vejce, utřený česnek se solí, majoránku, mouku a uděláme těsto, které následně rozdělíme na menší díly a ty vyv...

Celerové řízky

Celerové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 2 ks vajec, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme povařit na 5 minut do osolené vody, do které jsme přidali 2 lžíce citrónové šťávy. Poté plátky celeru vyjmeme, necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a ...

Brambory s vejci a slaninou

Brambory s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, 6 ks vajec, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 5 kuliček černého pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit doměkka. Když jsou brambory napůl měkké, přidáme k nim bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Dále si dáme uvařit 4 vajíčka natvrdo. Ke smetaně přisypeme mouku a rozš...

Gloukačky

Gloukačky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 50 g sádla, 1 sklenka vody, 200 g polohrubé mouky, špetka soli

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibuli. Když je cibule osmažená, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle, pře...

Noky z brambor s houbami

Noky z brambor s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g hub, 2 lžíce másla, 6 ks vajec, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky, přidáme sůl, mouku, okmínujeme, přidáme 2 vejce a uděláme těsto. Z tohoto těsta poté děláme lžičkou noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 – 10 minut. Na ...

Brambory se smetanou a octem

Brambory se smetanou a octem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 4 ks vajec, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžíce octa, 4 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, špetka kmínu, špetka soli, 500 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, podlijeme vodou, okmínujeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou z brambor, povaříme, přidáme zakysanou smetanu, ocet, zelenou petrželku nasekanou, pažitku nasekanou, ...

Holeček

Holeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a uvaříme doměkka. Sádlo si rozpustíme, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, když je cibule zpěněná, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory i zelí scedíme a s...

Uhlířina s noky

Uhlířina s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 250 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. K mouce přidáme vejce, vodu, uděláme těsto. Když jsou brambory poloměkké, lžičkou dáváme do vody k bramborům malé porce těsta a dovaříme společně. ...

Lepenice

Lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 ks cibule, 300 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, dáme do hrnce zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a vaříme doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, orestujeme na rozpuštěném sádle, přidáme zelí, podlijeme vodou, podusíme doměkka. Slaninu nakrá...

Nákyp z hub

Nákyp z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 6 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 50 g másla, 6 ks vajec, špetka petrželky, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme, nasekáme najemno, dáme do misky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, dále přidáme žloutky a promícháme. Poté vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. ...

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nahrubo nastrouhaného Eidamu (Edam), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, 2 vejce, špetka Sody bikarbóny, strouhanka na obalování, olej

Z nastrouhaného sýra, mouky, mléka, vajec a sody zpracujeme hmotu, ze které tvarujeme přiměřeně velké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.

stránka: