Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 81

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuskusu, 180 ml horkého kuřecího vývaru, 50 g másla, 1 velká cibule, nasekaná najemno, 3 stroužky česneku, rozmělněné, 100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky), 140 g sušených přepůlených meruněk, propláchnutých horkou vodou, velká hrst nasekané petrželky nebo koriandru, šťáva z 1 citrónu, mořská sůl a čerstvě mletý pepř dle potřeby, 1 vejce, 6 kuřecích prsních řízků, 16–18 plátků anglické slaniny, chleba k podávání

Kuskus vsypejte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechejte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a min...

Dušený králík

Dušený králík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý králík, 500 ml vody, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 5 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promícháme a vetřeme do králíka. V pekáči rozpustíme sádlo a lehce na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule, přidáme králíka, zalijeme vodou a ...

Tvarohová bábovka bez mouky

Tvarohová bábovka bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 4 vejce, 200 g krupice, šťáva a kůra z jednoho citronu, 150 g cukru krupice, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g jemného tvarohu

Máslo, cukr, šťávu i kůru z citronu a 4 žloutky utřeme do světlé pěny v míse. V další misce si smícháme tvaroh se špetkou soli. Opatrně tvarohovou směs vmícháme ke směsi ze žloutků a másla. Poté si promícháme krupičku a kypřící prášek a spojíme s ...

Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný a očištěný králík, 6 lžíc dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 300 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zů...

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Srdíčka se skořicovým cukrem

Srdíčka se skořicovým cukrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g žitné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce třtinového cukru se špetkou vanilky, 150 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g zakysané smetany, skořice a přírodní cukr na obalení, rybízová marmeláda

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem s vanilkou. Postupně přimíchejte změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto, vyválejte jej asi tak na 1 cm tenký plát a vykrájejte srdíčka. Ta vyskládejte na plech vyložený pečicím pap...

Limetkový pie

Limetkový pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 130 g Bebe sušenek, 150 g rozpuštěného másla, Náplň: 400 ml kondenzovaného sladkého mléka , šťáva ze 3 limetek, kůra z 1 limetky, 300 ml smetany 33%, 3 plátky želatiny, Glazura: 100 ml vody, šťáva a kůra ze 2 limetek, 100 g cukru, 1 plátek želatiny, namočený a scezený

Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme ...

Hovězí steak s orestovanými houbami

Hovězí steak s orestovanými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 - 800 g hovězího roštěnce z mladého býka, 2 lžíce bílého octa, 2 lžíce oleje, 400 g směsi hub (hřiby, lišky), 2 plátky másla , 4 stonky majoránky, hrubá sůl, celý pepř

Maso naporcujte na čtyři steaky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Zastříkněte velmi jemně octem a nechte asi 15 minut odležet. Houby očistěte. Velké překrájejte na menší kousky, malé nechte vcelku. V pánvi rozpalte olej. Dejte na něj steaky a...

Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa (150 g), sůl a bílý pepř dle chuti, 1 citrón, Na omáčku: 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého vermutu, 2 žloutky, 2 lžíce husté smetany, sůl a bílý pepř dle chuti, 1 lžíce jemně nasekaného kerblíku

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře). Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při...

Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, špetka soli, troška pepře, 4 jablka, 50 g třtinového cukru, 50 g másla, 500 g oloupaných jedlých kaštanů, 250 ml zeleninového vývaru

Husu osolíme a pokmínujeme ze všech stran. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na menší kostky. Vložíme je do husy a husu uzavřeme. Husu dáme na pekáč, přilijeme 250 ml horké vody a pečeme zhruba 1 hodinu. Potom ji obrátíme, propícháme vidličko...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí nebo kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce petrželové naťi, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 pórek, 4 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 300 g mletých mandlí, 25 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce cukru krupice, 1 brambor, 200 ml vývaru

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený česnek a vše opékáme cca 5 minut. Potom vmícháme nasekanou petrželku, mandle, kokos, citronovou kúru a rozkvedlané vejce. Promícháme a nechá...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Škvarková pomazánka I

Škvarková pomazánka I

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku bez kůže, 1 jablko, sůl, pepř celý, 2 bobkové listy, 2 kyselé okurky, 1 cibule

Vepřový bok očistíme a nakrájíme na malé, cca 2 centimetrové kostičky. Dáme je do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolíme, opepříme. Přidáme jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo necháme škvařit tak ...

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvých kalamárů, 50 ml olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička mořské soli, 1 cibule, 2 velké stroužky česneku, 3 rajčata, 2 lžíce sezamového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 2 jalapeňos papričky (konzervované), 25 ml vinného octa, 100 ml vody, 1 lžička rozinek, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky římského kmínu, 1 lžíce cukru, sůl dle chuti

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťá...

Šopský salát

Šopský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1/2 salátové okurky, 4-6 rajčat, 1 kostka balkánského sýra, troška Bylinkové soli, troška pepře

Půlku okurky oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Rajčata zbavíme bubáku a nakrájíme na větší kousky a dáme k okurce do mísy. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme také na větší kousky a přidáme do mísy. Lehce promícháme. Osolíme a opepříme...

Bílkové tyčinky

Bílkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 300 g cukru moučka, 30 g polohrubé mouky, 2 balení mandlí, 3 lžíce tuku, 3 lžíce hrubé mouky

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj přesátý cukr moučka. Madle rozsekáme hodně na jemno. Přimícháme do bílkové směsi a přidáme ještě mouku. Těsto promícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme při nízké teplotě asi 20...

Ostré mangové daiquiri

Ostré mangové daiquiri

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml jednoduchého (simple) sirupu z cukru a vody , 40 ml bílého rumu, 1/4 manga, 1 lžička mleté skořice, 1 malá chilli paprička, 5 kostek ledu, 1 lžička sezamu

Pokud jste si simple sirup nekoupili hotový, začněte jeho domácí přípravou: stačí do 1 dílu vroucí vody vsypat 2 díly cukru a vařit, dokud se cukr nerozpustí. Do mixéru dejte a dohromady rozmixujte rum, mango, skořici, chilli papričku (doporučuji ...

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hřbety ze selátka (1 kg), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka majoránky, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné), špetka estragonu

Hřbety ze selátka opláchněte, osušte, zbavte přebytečné kůže a přendejte do pekáče. Nožem nařízněte ze shora do mřížky. Nakrájejte česnek na tenké plátky a vložte je do jednotlivých rýh v mase. Osolte, opepřete a navrch ozdobte snítky majoránky, t...

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 g hladké pšeničné mouky , 100 g másla, 1 lžíce vody, špetka soli, Na náplň: 4 menší cibule , 1 lžička másla, 1 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 vejce, 4 lžíce měkkého polotučného tvarohu nebo čerstvého sýru, sůl a pepř

Mouku prosejte na vál a smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na kostky a nožem zapracujte do mouky. Pak přilijte (minerální) vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu uležet, alespoň hodinu, ideálně však do druhého...

Borůvková povidla

Borůvková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg borůvek, 1/2 kg přírodního cukru

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste...

Salámová pěna

Salámová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého salámu, 100 g Eidamu, 3 vejce, 1 brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 100 g křenu, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice

Vejce uvaříme natvrdo. Na masovém strojku umeleme salám, vejce, sýr, uvařenou bramboru, okurku a cibuli. Vše dáme do mísy a promícháme. osolíme, opepříme, přidáme hořčici, bílý jogurt, majolku a vše vyšleháme do pěny. Podáváme na chlebíku.

stránka: