Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 83

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 2 lžíce medu, 2 banány

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání je zvolna vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté na talíři pokapeme rozehřátým medem a obložíme kolečky banánu.

Pomazánka z tofu

Pomazánka z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 mrkví, 1/2 bulvového celeru, 200 g tofu, 200 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 citrón

Mrkev, celer a tofu nastrouháme do mísy. Poté vše osolíme, opepříme a zalijeme citrónovou šťávou. Spojíme majonézou a vychladíme.

Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paličky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, 1 svazek jarní cibulky i s natí, 100 g másla, špetka soli

Česnek omyjeme, příčně ho překrojíme, pokapeme olivovým olejem a upečeme asi při 130°C 30-45 minut doměkka. Mezitím do mísy nastrouháme natvrdo uvařená vejce, přidáme nakrájenou cibulku i s natí, majonézu a změklé máslo. Upečený česnek zbavíme slu...

Sekané řízečky ze slepice

Sekané řízečky ze slepice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, špetka soli, 3 cibule, 100 g mrkve, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 2 vajec, troška pepře, 4 lžíce strouhanky, 150 g tuku

Slepici omyjeme, očistíme a dáme vařit do osolené vody spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, bobkovými listy a pepřem. Hned jak maso změkne, slepici vyjmeme a obereme. Poté maso umeleme. K němu přidáme spařené, oloupané a jemně posekané mandle a ...

Pečenáče z hub

Pečenáče z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kila hub, 200 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 kila strouhanky, sůl a pepř dle potřeby, olej na smažení, lák na okurky plus 2 dcl octa (kyselejší); nebo kečup, cibuli dle vlastní chuti

Použijeme zdravé, tvrdší houby. Hřiby jsou ideální, ale nesmí být přerostlé. Hlavičky i nohy nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu, usmažíme řízky a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme nálev na okurky, al...

Uzené tofu v těstíčku

Uzené tofu v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balíček uzeného tofu, 1 vejce, 1 lžíce celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička olivového oleje

Tofu si nakrájíme na asi 0,5 cm plátky, v misce si smícháme a rozšleháme vejce s moukou. Na pánvi rozehřejeme olej. Tofu obalíme v těstíčku a na oleji asi 2 minuty z každé strany smažíme. Podáváme teplé se zeleninou.

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Caprese salát

Caprese salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, lístky čerstvé bazalky nebo sušeného oregana, sůl dle potřeby, olivový olej

Rajčata a Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíř klademe střídavě jeden plátek Mozzarelly a jeden plátek rajčete, celé posypeme potrhanou bazalkou, případně oregánem a pokapeme olivovým olejem.

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Koláč s tvarůžky

Koláč s tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 3 jarní cibulky, 150 g bílého jogurtu, 120 g uzené slaniny, 120 g olomouckých tvarůžků, 1 vejce, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, mletý pepř a sůl dle chuti, kmín, tuk a hrubou mouku na zapékací formu

Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejte do mísy. Přidejte jogurt s vejcem. Vymíchejte hladké těsto. Omyté a osušené cibulky nakrájejte na kolečka i s natí. Misku nebo zapékací formu vymažte rozpuštěným tukem a vysypte moukou. Těsto rozetřete do for...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Kuřecí nudle se špenátem

Kuřecí nudle se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olivový olej, 3 stroužky česneku, 50 g cibule, 400 g kuřecího masa, 250 ml smetany, 2 Natur kuřecí bujóny, 250 g mraženého listového špenátu, 350 g penne

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova nudličky kuřecího masa s plátky česneku a cibule. Zalijeme smetanou, přidáme bujón, rozmražený špenát a vše provaříme cca 5 minut. Servírujeme s penne a zdobíme čerstvými bylinkami.

Sýrovobramborový koláč

Sýrovobramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 120 g slaniny, 1 cibule, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 2 rajčata, 100 g eidamu, 100 g Nivy, 100 g uzeného sýra

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v osolené vodě uvařte do měkka. Slaninu nakrájejte na menší kostičky a spolu s nasekanou cibulí ji osmažte. Uvařené brambory rozšťouchejte, přidejte k nim slaninu s cibulí, vajíčka a hrubou mouku....

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Vajíčkové muchomůrky

Vajíčkové muchomůrky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 menší rajčata, 1 lžička majonézy nebo bílého jogurtu

Uvařená vejce oloupejte a širší část seřízněte tak, aby vajíčko stálo. Rajčata rozřízněte příčně napůl a spodní polovinu (tu bez stopky) vydlabejte. Rajčatový „klobouk“ nasaďte na vajíčkovou „nohu“, z majolky nebo bílého jogurtu vytvořte na klobou...

Myší sýr

Myší sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší slaná sušenka, 1 kousek sýra - trojúhelníček, 2 kolečka šunky - nebo jiného salámu, 1 oliva - na čumáček a oči, 1 proužek z jarní cibulky

Myšku připravte podle fotografie.

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu Dr.Oetker, 50 g prosátého moučkového cukru, Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vzni...

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 mrkev, 1 celer, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce octa, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce bílého vína, 3 snítky tymiánu, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi ...

Hovězí kostky v houbách

Hovězí kostky v houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa , 1 hrst sušených hub, 2 lžičky houbového koření, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými houbami i s vodou. Přidáme bujon, pepř, houbové koření, hořčici a vrchovatou lžíci...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Párková pomazánka

Párková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g frankfurtských párků, 5 vajec, kousek taveného sýra se šunkou, 1 lžíce Dijonské hořčice, 3 sterilované okurky, 1 malé balení majonézy, troška pepře, špetka soli

Nejdříve si vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je ve studené vodě a potom je oloupeme. Do mísy nastrouháme vejce spolu se sýrem, párky a okurkami. Vmícháme hořčici, majonézu a osolíme a opepříme. Promícháme a potíráme na chléb.

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 300 g tvarohu, 2 slepičí vejce, 50 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 rajčete, 1 jarní cibulka, špetka soli, špetka pepře

Vyválené těsto vytvarujte do malých koláčových formiček nebo do jedné klasické formy o průměru 24cm, dno propíchejte vidlickou a dejte péct na 10 minut do trouby na 180°C. Slaninu a cibuli nakrájejte najemno a osmažte. V míse smíchejte tvaroh, vaj...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

stránka: