Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 82

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Sardinková pomazánka s avokádem

Sardinková pomazánka s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 konzerva sardinek v oleji, 1 cibule, 1 citrón, 200 g jemného tvarohu, špetka soli, troška pažitky

Avokádo omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme a vyndáme pecku. Dužinu rozmačkáme vidličkou do mísy. Přidáme tvaroh, sardinky a všechno důkladně promícháme a prošleháme. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekano...

Staročeská calta

Staročeská calta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 500 g cukru moučka, 300 g loupaných mandlí, 150 g kandovaného ovoce, 1 lžička mleté skořice, 2 vejce, 1 hrneček vody, 30 g droždí (kvasnice), 3 lžíce másla, 1 vejce, 4 lžíce cukru moučka

Mouku smícháme s cukrem, přidáme na proužky nakrájené mandle, nakrájené kandované ovoce, skořici, rozšlehaná 2 vejce, vodu a droždí. Vypracujeme důkladně těsto a vytvarujeme z něj 4 podlouhlé šišky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě...

Jednoduchá kari polévka

Jednoduchá kari polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule (na malé kousky nakrájená), 1 malé nasekané zelí, kari koření, 1 kostka masového bujónu, 1 l vody, 1 lžíce olivového oleje

Pro lepší chuť osmažte kari na lžíci olivového oleje. Je čistě na vás, jaké množství kari přidáte a jak silná chuť polévky poté bude. Zelí a cibuli dejte na několik minut smažit (jakmile začne zelí a cibule trochu hnědnout - vytáhněte). Poté vložt...

Rybí špíz s brokolicí

Rybí špíz s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fenyklu, 200 g brambor, 300 g brokolice, 1 zelená paprika (kapie), 140 g čerstvého lososa, 140 g tuňáka, 1 citrón, sůl a černý pepř, 1 vejce

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a dáme do hrnce s vodou společně s očištěným a na malé kousky nakrájeným fenyklem a vaříme doměkka. Uvařené brambory s fenyklem rozmačkáme, přidáme vejce, pepř a sůl dle chuti a důkladně vše ...

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kotlety, sůl a pepř dle potřeby, 3 lžíce olivového oleje , 2 lžíce medu, lžíce nastrouhaného zázvoru

Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z olivového oleje, medu a nastrouhaného zázvoru umícháme marinádu. Maso vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme alespoň 3 hodiny marinovat. Po 3 hodinách maso vyjmeme a necháme trošku okapat. Na ...

Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 8 vajec, 120 g cukru moučka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 140 g hladké mouky, 500 g mascarpone, 6 lžic krupicového cukru, 2 pomeranče, 50 ml pomerančového likéru

Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Pět žloutků utřeme s 1/2 moučkového cukru do pěny. Sníh z pěti bílků ušleháme se špetkou soli a zbytkem cukru do tuha, promícháme jemně se žloutkovou pěnou, vanilkovým cukrem a prosátou m...

Rajčatová pomazánka

Rajčatová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 150 g Lučiny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka soli, troška chilli, 1 lžíce petrželové naťi

Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželkou. V misce utřeme změklé máslo s lučinou, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme chilli kořením. Pořádně promícháme a podáváme na vece.

Pomazánka ze zelí

Pomazánka ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaného zelí, 200 g salámu, 150 g měkkého sýra, 1 větší sklenka majonéza, 1 cibule

Zelí si necháme odkapat na cedníku. Poté ho nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nastrouháme a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy. Promícháme a vše spojíme sýrem a majonézou. Mažeme na chléb a zdobíme zeleninkou.

Pikantní řízky s ovocem

Pikantní řízky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 1 banán, 1 kiwi, špetka soli, troška grilovacího koření, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 lžičky sezamových semínek., 150 ml rostlinného oleje

Řízečky naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na každý řízek položíme čtvrtinu banánu a čtvrtinu kiwi. Zabalíme a spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promíchané se sezamovým semínkem. Poté usmažíme...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 100 ml bílého vína, troška pepře, špetka soli, 60 g hořké čokolády, 1 lžíce mandlových lupínků, 50 ml olivového oleje

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, podlijeme vínem, vložíme nalámanou hořkou čokoládu a zvolna pečeme, až se čokoláda rozpustí a víno zredukuje. Maso...

Lososová tortila

Lososová tortila

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tortila, 50 g uzeného lososa, 40 g římského, hlávkového, ledového salátu, 20 g okurky, 15 g sýru s bylinkami (dobrá je Philadelphia), 10 g cibule

Pokrájejte lososa, cibuli a okurku na malé kousky. Vezměte si tortilu a potřete její vnitřek sýrem s bylinkami, dejte do ní salát a poté přidejte lososa, cibuli a okurku. Zarolujte ji a můžete podávat.

Jogurt s lesními plody

Jogurt s lesními plody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého jogurtu, 50 g borůvek, 50 g malin

Jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady. Můžete přidat i jahody nebo ostružiny. Kdo má rád sladší pokrmy, přimíchejte lžíci cukru.

Slané palačinky

Slané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g Cottage sýru, 2 lžičky pesta, 50 g nízkotučného sýru, 50 g celozrné mouky, špetka pepře barevného

Dejte všechny ingredience do mísy a dobře je smíchejte. Na rozpálené pánvi z obou stran usmažte cca 15 palačinek.

Rychlé palačinky bez lepku

Rychlé palačinky bez lepku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 vejce, špetka skořice

Rozmixujte banán s vajíčkem a skořicí. Na rozehřáté pánvi usmažte 5 palačinek - obě strany se smaží velmi krátce.

Brambory plněné šunkou a sýrem

Brambory plněné šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vařené brambory, ½ hrnku najemno nakrájené šunky, ½ hrnku strouhaného sýru , 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžičky másla, ½ šálku nízkotučného mléka, 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky , ¼ lžičky soli, ¼ lžičky cayenského pepře

Předehřejte troubu na 250°C. Propíchněte brambory vidličkou, naaranžujte je dokola do mikrovlnné trouby a zakryjte je vlhkým papírovým ručníkem. Prohřejte je na nejvyšším stupni asi šest minut, pak je otočte a hřejte dalších šest minut. Nechte dvě...

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg játry, 200 g másla, 0,4 cl Brandy, 0,6 cl Marsala, 2 špetky soli, špetka pepře bílého

Játra necháme na den namočit do mléka. Poté játra vyndáme, vycévkujeme a přemeleme. Necháme si rozpustit máslo a potom všechno tyčovým robotem rozmixujeme dohladka. Vezmeme formu na pečení a vyložíme jí potravinářskou fólií. Poté vše vylijeme do n...

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně Hokkaidó, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany (30%), 50 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, dýňový olej, sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Dýni rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky, které vhodíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do rozpálené trouby na 180°C. Po upečení vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přisolíme a zvolna vaříme do úplného ...

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsou, 80 g švestkových povidel, 80 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 50 ml oleje, sůl a pepř dle potřeby, 8 brambor, 25 g másla, 250 ml mléka, čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prs...

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chlazené hovězí svíčkové z mladého býčka (očištěné), sůl a pepř dle potřeby, 200 g rýže Arborio, 10 g upečené dýně, 30 g italské zauzené panchetty, 5 g červené cibule, 1 dcl vývaru, čerstvé bylinky podle chuti, hrudka másla

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. ...

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kančí kýty, 100 g špeku, 100 g šípkové marmelády, 100 ml červeného vína, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule, sůl a pepř dle chuti, divoké koření, trocha cukru, trocha octu, Na knedlíky: 50 g perníku na strouhání, 3 hrnky mléka, 3 rohlíky nakrájené na kostky, 3 vejce, 50 g sádla

Prošpikovanou kančí kýtu naložíme do zeleniny, divokého koření, červeného vína a trochy vody. Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme, vyjmeme a vložíme zeleninu. Orestujeme dozlatova, zasypeme cuk...

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z pl...

Kachní prsa na houbách

Kachní prsa na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní prsa, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 200 g menších hub, 1 cibule, 1 hruška, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 špetky mletého barevného pepře, 3 špetky soli , 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce másla , 100 ml kuřecího vývaru, 4 stonky koriandru

Kachní prsa bez kůže nakrájejte na plátky. Sójovou omáčku promíchejte s medem a pepřem. Plátky masa vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Očištěné houby a nakrájenou cibuli orestujte na oleji. Přidejte omytou, na plátky nakrájenou hrušku...

Karamelové oválky

Karamelové oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 lžíce kakaa holandského typu, 2 žloutky, trocha nastrouhané kůry z bio-citronu, Na krém: 1 salko, 250 g másla, čokoládová poleva na ozdobu

Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte vychladnout. Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte ...

Španělská pražma v mandlové krustě

Španělská pražma v mandlové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pražma, špetka soli, troška pepře bílého, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení slunečnicového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 500 ml rybího vývaru, 200 g mandlí, 2 hrsti petrželové natě

Ryby vykuchejte, očistěte a omyjte pod studenou vodou. Pak je osušte, lehce opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. Na větší pánvi rozehřejte olej a připravené pražmy po obou stranách opečte. Můžete je také osmažit ve fritovacím hrnci. Potom je ...

stránka: