Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ruské vejce

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 55min
Nutriční hodnoty
1770 kalorií 0.0g cukrů 69.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a očistíme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, okurky a cibuli. Všechno promícháme, salát osolíme, opepříme a zalijeme uvařenou a vychlazenou zálivkou z vody, octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat.
Mezitím žloutky osolíme a šleháme na nejnižším stupni mixérem. Tenoučkým pramínkem do žloutků přiléváme olej. Když už máme hustou hmotu, ručně přimícháme hořčici a smetanu. Majonézou přelijeme salát, promícháme a odložíme do lednice.
Vychlazený salát naložíme do mísy a dle fantazie ozdobíme uvařeným vejcem, šunkou, kapií, okurkou, salámem a petrželovou natí. Podáváme s pečivem.

Bulb Tip k receptu

Teplota surovin na majonézu musí být stejná, jinak se může srazit.


Přidat na Pinterest
uschi3

12. 05. 2011, Recept navštíven: 4724x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám ráda hlavně v zimních měsících jen místo soli přidávám špetku Vegety bez glutamátu a chilli.
Přidané ingredience: špetka chilli a místo soli Vegeta bez glutamátu

19. 02. 2013, 19:25

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre na pohostenie

13. 10. 2015, 19:52

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika dobre ruske vajce

15. 01. 2017, 14:35

Přidat komentář

Facebook komentáře