Ruské vejce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a očistíme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, okurky a cibuli. Všechno promícháme, salát osolíme, opepříme a zalijeme uvařenou a vychlazenou zálivkou z vody, octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat.
Mezitím žloutky osolíme a šleháme na nejnižším stupni mixérem. Tenoučkým pramínkem do žloutků přiléváme olej. Když už máme hustou hmotu, ručně přimícháme hořčici a smetanu. Majonézou přelijeme salát, promícháme a odložíme do lednice.
Vychlazený salát naložíme do mísy a dle fantazie ozdobíme uvařeným vejcem, šunkou, kapií, okurkou, salámem a petrželovou natí. Podáváme s pečivem.
Tip k receptu
Teplota surovin na majonézu musí být stejná, jinak se může srazit.
uschi312. 05. 2011
Ingredience
- 1 kg brambor
- trocha papriky (kapie) na ozdobu
- 3 vejce /žloutky/ + 6 vajec uvařených natvrdo
- 150 g paprikového salámu
- trošku octa
- trocha rostlinného oleje /dle potřeby/
- 250-300 ml zakysané smetany
- špetka soli
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- trošku cukru krystal
- 5-6 sterilovaných okurek + na ozdobu
- 1/2 malé konzervy hrášku
- trochu petrželové natě
- špetka pepře
- 2 uvařené mrkve
- 1-2 cibule
- 12 plátků sendvičové šunky
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli a místo soli Vegeta bez glutamátu
maruskaji 19. 02. 2013, 20:25