Šnečci se zelím v pekáči
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku,vodu,vejce,špetku soli,ocet a olej smícháme a na vále vypracujeme pružné těsto.Zakryjeme ho zahřátým kastrůlkem a necháme 30minut odpočívat.Slaninu nakrájíme na kostičky a na velké pánvi krátce vyškvaříme.Zelí slijeme, přidáme ho ke slanině,okořeníme kmínem,přilijeme asi 100 ml vývaru a 10 minut dusíme.Ochutíme solí a pepřem a necháme na cedníku okapat.Těsto rozdělíme na 3 dílky a na pomoučeném ubruse nebo utěrce je rukama vytáhneme na plátky tenké jako papír.Pláty potřeme rozpuštěným máslem a rozložíme na ně zelnou nápln.Okraje necháme volné,navlhčíme je vývarem a pomocí ubrusu nebo utěrky svineme do závinů.Ty nakrájíme na plátky asi 5cm široké a naskládáme je vedle sebe(řeznou stranou dolů) do máslem vymazaného pekáče.Povrch potřeme zbylým máslem.Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220C a po 15 minutách snížíme teplotu na 200C.Šnečky upečeme dozlatova(celkem 35-45 minut)a během pečení je poléváme vývarem.Podáváme horké.
jirina196702. 01. 2010