Vídeňský zákusek
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
10min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2912
kalorií
112.0g
cukrů
200.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a 1 vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, 2 dcl mléka a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 10 minut dorůžova v předehřáté troubě na 200°C.
1. Krém: Z 1 l džusu, škrobové moučky a 6 lžic cukru moučky uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. Krém: Z 3 dcl mléka, pudinkového prášku a 1 vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s 3 lžícemi cukru moučky a po částech všleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do zbylého džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou.
10. 11. 2009
Ingredience
- 1,25 l pomerančového džusu
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 300 g polohrubé mouky
- 80 g škrobové moučky
- 125 g másla
- 2 dcl rostlinného oleje
- 5 dcl mléka
- 9 lžic cukru moučky
- 2 lžíce rumu
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 1 pudink vanilkové příchuti
- 1-2 sáčky piškotů dětských
- 1 čokoládovou polevu
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.