Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Výborné řezy

Výborné řezy

Obtížnost Čas přípravy
2h 45min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 3h 25min
Nutriční hodnoty
4112 kalorií 1.0g cukrů 219.0g tuků 81.0g bílkovin

Příprava

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vymažeme a vysypeme.
Žloutky vyšleháme s cukrem moučkou do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a sítem prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme 30-40 minut dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. V mléce rozmícháme pudinky a cukr krupici a svaříme v hladký pudink. Pudink necháme důkladně vychladnout. Je lepší jej občas míchat, nevytvoří se nepříjemný škraloup. Do studeného pudinku vmícháme tvaroh, smetanu a kakao.

Upečený a vychladlý piškot potřeme marmeládou a polovinou krému. Piškoty namáčíme do rumu a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Výborné řezy necháme ztuhnout, nakrájíme na libovolně velké kostky a můžeme podávat.


kaccka

15. 11. 2009, Recept navštíven: 4351x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře