Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zákusek se sušenkami Bebe

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 45min
Nutriční hodnoty
3260 kalorií 1.0g cukrů 189.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Na pečené těsto potřebujeme: 4 vejce, 16 dkg cukru krystal, 16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle chuti a marmeládu na potření upečeného těsta.
Vysoký plech o rozměrech 30×40 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (cca 2 min. mixerem), přidáme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech, těsto rozetřeme do stran a dáme do vyhřáté trouby na 18O°C. Pečme cca 12 – 14 minut. Na vychladlé těsto natřeme marmeládu, poklademe ovocem (kompot nebo čerstvé) a natřeme krém.
Na krém potřebujeme: 1l mléka, 4 vanilkové pudinky, 20 dkg másla, moučkový cukr a rumové aroma dle chuti
Z mléka a prášků uvaříme pudink. Než vystydne, tak ho občas promícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašleháme cukr a rumové aroma dle chuti a dáme do lednice trochu ztuhnout. Potom krém nandáme na ovoce a rozetřeme do stran.
Na dokončení potřebujeme: 1,5 balíčku obdélníkových sušenek Bebe, 15 dkg čokolády na vaření a tuk na rozředění čokolády.
Na krém rozložíme sušenky, necháme mezi nimi asi 2mm mezeru trochu je přitlačíme a polijeme čokoládou. Necháme do druhého dne v lednici. Podáváme a uchováváme v lednici.

Bulb Tip k receptu

Když nechcete, aby se vám udělal na pudinku škraloup, nemusíte ho míchat, ale stačí ho přikrýt mikrotenovým sáčkem nebo folií.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

02. 09. 2009, Recept navštíven: 4065x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý be be zákusol

26. 09. 2017, 10:21

Přidat komentář
Ajaja
Tak z Bebe sušenek dělám "střechu"

Ajaja 30. 12. 2009, 17:22

veerac
To já také a do středu dávám banán.

veerac 30. 01. 2010, 17:35

Ajaja
Přesně tak - jen ten krém si dělám svůj, máslovější. Přijde mi jemnější.

Ajaja 30. 01. 2010, 20:49

veerac
Já zase přidávám do krému kakao, aby ten banán hezky vynikl.

veerac 31. 01. 2010, 17:27

Ajaja
Taky dobrý nápad

Ajaja 31. 01. 2010, 18:11

veerac
Kamarádka mi řikala, že dává tvarohový krém. Tak asi, co kdo má rád.

veerac 01. 02. 2010, 19:53

Ajaja
Důležité je, aby to dobře "zatuhlo" a drželo tvar...

Ajaja 02. 02. 2010, 18:47

veerac
U tohoto zákusku se mi ještě nestalo, aby nedržel tvar.

veerac 03. 02. 2010, 11:07

Ajaja
Pak není co řešit...

Ajaja 03. 02. 2010, 16:44

Facebook komentáře