Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Guláš na pivu

Guláš na pivu

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
810 kalorií 0.0g cukrů 60.0g tuků 70.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme zvolna na tuku, aby pustila co nejvíce šťávy. Maso omyjeme, nakrájíme kostky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme papriku a protlak. Maso poválíme, obalí se kořením a protlakem. Podlijeme troškou bujónu a dusíme cca 30 minut. Po té podlijeme černým pivem (může být i světlé). Dusíme další asi hodinu. Podléváme podle potřeby. Na závěr guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a zahustíme nadrobeným chlebem. S tímto ještě alespoň 15 minut dusíme, dokud se chleba nerozvaří.


Zuzana Mellenová

19. 05. 2009, Recept navštíven: 3931x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Místo pepře dávám česnek a trochu pálivé papriky. Jako tuk používám sádlo - chuťově mi do této verze lépe pasuje.
Přidané ingredience: sádlo, česnek, pálivá paprika

26. 12. 2012, 13:05

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Osvědčená klasika, kterou v ostřejší variantě dělávám moc ráda. Cibuli připravuji na domácím sádle.
Přidané ingredience: trochu chilli a gulášové papriky

21. 02. 2013, 22:34

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
davam pepr aj cesnak a je to fajn

08. 11. 2015, 16:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
sadlo je velmi vhodne

12. 09. 2016, 14:12

Přidat komentář
Ajaja
A jaký tuk ? Já bych v tomhle případě volila sádlo.

Ajaja 29. 12. 2009, 16:09

Facebook komentáře