
Guláš na pivu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli nasekáme najemno a zpěníme zvolna na tuku, aby pustila co nejvíce šťávy. Maso omyjeme, nakrájíme kostky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme papriku a protlak. Maso poválíme, obalí se kořením a protlakem. Podlijeme troškou bujónu a dusíme cca 30 minut. Po té podlijeme černým pivem (může být i světlé). Dusíme další asi hodinu. Podléváme podle potřeby. Na závěr guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a zahustíme nadrobeným chlebem. S tímto ještě alespoň 15 minut dusíme, dokud se chleba nerozvaří.
Zuzana Mellenová19. 05. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: sádlo, česnek, pálivá paprika
Ajaja 26. 12. 2012, 13:05
Přidané ingredience: trochu chilli a gulášové papriky
maruskaji 21. 02. 2013, 22:34

katka16031 08. 11. 2015, 16:38

palino 12. 09. 2016, 14:12

dušanka 30. 11. 2017, 20:28

Svetlana 14. 06. 2019, 12:55

hanka 11. 09. 2019, 13:45
Ajaja 29. 12. 2009, 16:09