Guláš s hlívou ústřičnou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak jej vhodíme do hrnce s udělaným vařícím bujónem (nejlépe, aby to byl tlakový hrnec, protože maso se v něm udělá rychleji). Na zbylém výpeku orestujeme cibulku a česnek a před koncem posypeme namletými čili papričkami a poprášíme moukou. Vše vsypeme do hrnce s vývarem a masem. Přidáme omytou a nakrájenou hlívu (taky ji předem můžeme orestovat, ale nemusíme) rajčatový protlak, sůl, kmín a červené víno a vaříme do měkka. Poté guláš ještě můžeme dle vlastního uvážení dohustit, ale není třeba, protože stačí nechat vyvařit vodu. Před koncem můžete ještě přidat nasekanou nať petrželky, aby pokrm provoněla.
Tatiana09. 11. 2009