Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Guláš s hlívou ústřičnou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 20min , porce

1028 kalorií, 0.0g cukrů, 70.0g tuků, 64.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak jej vhodíme do hrnce s udělaným vařícím bujónem (nejlépe, aby to byl tlakový hrnec, protože maso se v něm udělá rychleji). Na zbylém výpeku orestujeme cibulku a česnek a před koncem posypeme namletými čili papričkami a poprášíme moukou. Vše vsypeme do hrnce s vývarem a masem. Přidáme omytou a nakrájenou hlívu (taky ji předem můžeme orestovat, ale nemusíme) rajčatový protlak, sůl, kmín a červené víno a vaříme do měkka. Poté guláš ještě můžeme dle vlastního uvážení dohustit, ale není třeba, protože stačí nechat vyvařit vodu. Před koncem můžete ještě přidat nasekanou nať petrželky, aby pokrm provoněla.

Tatiana

09. 11. 2009, Recept navštíven: 7683x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kole...

Zobrazit všechny podobné recepty k Guláš s hlívou ústřičnou Link-arrow
Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb.10574

Čínské nudle

Nudle vaříme dle návodu. Maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme...


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som s čerstvou hlivou a bolo to výborné

16. 01. 2016, 18:04

Přidat komentář
slunina
Tedy vypadá to opravdu úžasně. Hlívu kupujete čerstvou, nebo sušenou?

slunina 24. 11. 2009, 15:42

Tatiana
Určitě ji kupuji čerstvou. Mám raději čerstvé suroviny.

Tatiana 25. 11. 2009, 08:57

Roxana
Dělám též, myslím, že tu mám recept z loňska, je to výborné a navíc hlívu u nás mají buď často čerstvou, ale já jsem si ji pěstovala doma, žampiony plodí déle, jsou vděčnější, ale hlíva jde taky dobře.

Roxana 18. 12. 2010, 12:06

Roxana
Našla... <a href="http://www.srecepty.cz/recept/vyborny-gulas-z-hlivy-ustricne">http://www.srecepty.cz/recept/vyborny-gulas-z-hlivy-ustricne</a>

Roxana 18. 12. 2010, 12:09

Facebook komentáře