Guláš s hlívou ústřičnou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1028 kalorií
0.0g cukrů
70.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak jej vhodíme do hrnce s udělaným vařícím bujónem (nejlépe, aby to byl tlakový hrnec, protože maso se v něm udělá rychleji). Na zbylém výpeku orestujeme cibulku a česnek a před koncem posypeme namletými čili papričkami a poprášíme moukou. Vše vsypeme do hrnce s vývarem a masem. Přidáme omytou a nakrájenou hlívu (taky ji předem můžeme orestovat, ale nemusíme) rajčatový protlak, sůl, kmín a červené víno a vaříme do měkka. Poté guláš ještě můžeme dle vlastního uvážení dohustit, ale není třeba, protože stačí nechat vyvařit vodu. Před koncem můžete ještě přidat nasekanou nať petrželky, aby pokrm provoněla.

přidejte na:
Tatiana

09. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som s čerstvou hlivou a bolo to výborné
hanka 16. 01. 2016, 19:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný guľáš
majka 25. 06. 2019, 21:06