Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Guláš s hlívou ústřičnou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
1028 kalorií 0.0g cukrů 70.0g tuků 64.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak jej vhodíme do hrnce s udělaným vařícím bujónem (nejlépe, aby to byl tlakový hrnec, protože maso se v něm udělá rychleji). Na zbylém výpeku orestujeme cibulku a česnek a před koncem posypeme namletými čili papričkami a poprášíme moukou. Vše vsypeme do hrnce s vývarem a masem. Přidáme omytou a nakrájenou hlívu (taky ji předem můžeme orestovat, ale nemusíme) rajčatový protlak, sůl, kmín a červené víno a vaříme do měkka. Poté guláš ještě můžeme dle vlastního uvážení dohustit, ale není třeba, protože stačí nechat vyvařit vodu. Před koncem můžete ještě přidat nasekanou nať petrželky, aby pokrm provoněla.


Přidat na Pinterest
Tatiana

09. 11. 2009, Recept navštíven: 8562x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som s čerstvou hlivou a bolo to výborné

16. 01. 2016, 18:04

Přidat komentář
slunina
Tedy vypadá to opravdu úžasně. Hlívu kupujete čerstvou, nebo sušenou?

slunina 24. 11. 2009, 15:42

Tatiana
Určitě ji kupuji čerstvou. Mám raději čerstvé suroviny.

Tatiana 25. 11. 2009, 08:57

Roxana
Dělám též, myslím, že tu mám recept z loňska, je to výborné a navíc hlívu u nás mají buď často čerstvou, ale já jsem si ji pěstovala doma, žampiony plodí déle, jsou vděčnější, ale hlíva jde taky dobře.

Roxana 18. 12. 2010, 12:06

Roxana
Našla... <a href="http://www.srecepty.cz/recept/vyborny-gulas-z-hlivy-ustricne">http://www.srecepty.cz/recept/vyborny-gulas-z-hlivy-ustricne</a>

Roxana 18. 12. 2010, 12:09

Facebook komentáře