Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
460 kalorií 0.0g cukrů 33.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na redšiu omáčku, pridáme kôru s dobre umytého citróna a zaváraninu, najlepšie z červených ríbezli. Omáčku rozvaríme, zalejeme vínom, podľa chuti dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou.

Bulb Tip k receptu

Do omáčky môžeme dať variť aj za lyžicu hrozienok a na rezančeky pokrájané ošúpané mandle. Plátky vareného jazyka v omáčke už iba prehrejeme. Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo maslove halušky(NOKY).


Jozef

30. 11. 2011, Recept navštíven: 1937x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept určite vyskúšam

04. 03. 2017, 21:02

Přidat komentář

Facebook komentáře