Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

460 kalorií
0.0g cukrů
33.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na redšiu omáčku, pridáme kôru s dobre umytého citróna a zaváraninu, najlepšie z červených ríbezli. Omáčku rozvaríme, zalejeme vínom, podľa chuti dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou.

Tip k receptu

Do omáčky môžeme dať variť aj za lyžicu hrozienok a na rezančeky pokrájané ošúpané mandle. Plátky vareného jazyka v omáčke už iba prehrejeme. Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo maslove halušky(NOKY).

přidejte na:
Jozef

30. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept určite vyskúšam
dušanka 04. 03. 2017, 22:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jazyk aj omáčka su velmi chutné
majka 23. 02. 2018, 22:59