Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Anglická slanina

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rybího filé, sůl, kmín, sladká mletá paprika , 50 g strouhaného křenu, 2 lžíce kečupu, 1/2 cibule, ciitrónová šťáva, 2 plátky anglické slaniny, strouhaný sýr, 1 lžíce másla

Rybí filé osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filé. Kečup smícháme s křenem. Filé pokapeme citrónovou šťávou a navrstvíme směs kečupu s křenem. Poklademe cibulí nakrájenou na plátky a anglickou sla...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks batátů - sladké brambory, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g anglické slaniny, 200 g ledového salátu, 4 lžíce rozmarýnu, 4 ks ředkviček, 50 ml olivového oleje, 25 ml vinného octu, 25 g včelího medu

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků slaniny a posypeme rozmarýnem. Pečeme 20 minut na 180 °C. Ledový salát omyjeme, natrháme a smícháme s ředkvičkami nakrájenými na nudličky. ...

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g hrášku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g anglické slaniny, 2 plátky toastového chleba, 100 g eidamu, 1 balení zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut. Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme. Slaninu a toastový chléb nak...

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 2 ks pstruhu, 4 stroužky česneku, 1 ks citrónu, 40 g uzeného špeku, 100 g goudy, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce libečku, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce rozmarýnu

Brambory vaříme 15 minut vcelku ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a nastrouháme goudu. Obojí smícháme. Brambory nakrojíme do kříže a uděláme v nich tak malý důlek, který osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Peče...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Květákový krém s praženými semínky

Květákový krém s praženými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 500 ml zeleninového vývaru, 10 g másla, 2 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks česneku, 1 ks vejce, 40 g goudy, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 hrsti slunečnicového semínka, 100 g anglické slaniny

Květák rozebereme na růžíčky, cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky, česnek na plátky. Na másle opečeme cibuli, mrkev a česnek, poté přidáme květák a po dvou minutách zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut poté rozmixujeme dohladka. Osolíme,...

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

5 ks česneku, 2 ks cibule, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 6 lžíc řepkového oleje, 5 lžíc hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 svazku pažitky, 25 g anglické slaniny, 50 g másla, 700 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře

Palice česneku (kromě dvou stroužků) seřízneme nahoře tak, aby čouhaly všechny stroužky. Naskládáme je do pekáčku, pokapeme polovinou oleje a pečeme 40 minut přikryté alobalem na 200 °C. Na lžíci oleje smažíme dva stroužky česneku nakrájené na p...

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 rohlíky, 1 ks vejce, 1 ks jablka, 50 ml polotučného mléka, 50 g vlašských ořechů, 100 g anglické slaniny, 50 g másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě

Připravíme si nádivku: rohlíky a jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo. Rohlíky namočíme v mléce, necháme je vypít co nejvíce mléka, poté je vyždímáme a smícháme s vejcem, ořechy, jablkem a petrželkou. Osolíme a opepříme. Kuře omyjeme zve...

Teplý chřestový salát se slaninou

Teplý chřestový salát se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků anglické slaniny, 5 ks vajec, 500 g chřestu, 50 g lískových ořechů, 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce jablečného octu, 3 lžíce oříškového (ořechového) oleje

Plátky slaniny opečeme dokřupava a poté nalámeme na kousky. Dáme stranou. Vejce uvaříme na tvrdo. Připravíme si dresing: vyšlehám oba oleje, jablečný ocet a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti. Chřest povaříme 5 minut v osolené vodě. Ve...

Perlička ve slaninovém kabátku

Perlička ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 prsa z perličky, 1 lžička soli, 100 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g brambor, 5 lžíc másla, 4 lžíce petrželové natě, 1/4 ks celeru, 3 ks mrkve, 1 ks kořenové petržele

Maso osolíme ze všech stran, pokud máme prsa s kůží, nemusíme kůži odstraňovat. Pokud máme slaninu v celku, nakrájíme ji na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud máme slaninu na plátky, maso v ní obalíme (můžeme zkombinovat i obě možnosti). M...

Placky se slaninou

Placky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 2 lžíce petrželové natě, 400 g špaget, 4 vejce, 200 g sýru ricotta, 120 g čedaru, 7 g soli, 7 g pepře, 50 ml slunečnicového oleje

Špagety uvaříme podle návodu. Smícháme ricottu, strouhaný čedar, slaninu na kostičky, nasekanou petrželku a vejce a vše pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. Vmícháme i špagety a tvoříme placky, které smažíme na oleji.

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 slepičí vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 balení listového těsta, 100 g anglické slaniny, 100 g eidamu, 400 g špenátu

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a smažíme je na oleji doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do směsi. Přidáme špenát a utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme tak 5 minut. Mezitím si vymažeme formy na muffiny. Vyvál...

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 300 g krůtích prs, 50 g anglické slaniny, 75 g gorgonzoly, 75 g parmské šunky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kurkumy, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky

Brambory neloupeme, jen je pořádně umyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem a kurkumou a pečeme 40 minut na 200 °C. Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny, nasekanou chilli papri...

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 150 g anglické slaniny, 10 dkg sušených rajčat, 150 g sýru koliba, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 1-2 stroužky česneku

Špagety uvaříme podle návodu s olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme nasucho v pánvi. Přidáme rajčata nakrájená na kousky a prolisovaný česnek. Nakonec přidáme i uvařené špagety a pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. ...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězích líček, 1+1 červená a žlutá cibule, 50 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, sůl, pepř, 1 lžička kurkumy, 1 lžička grilovacího koření, hovězí vývar, 300 g žampiónů, 1 lžička garam masaly, 1 lžička sušeného česneku, sójová omáčka, worcesterová omáčka, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a celer, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, grilovacím kořením, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme skoro ...

Dýňové špagety podle mě

Dýňové špagety podle mě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu , 1 lžička rozmarýnu, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 sušených rajčat, lžička bylinkového koření , 50 g parmazánu

Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Položíme na plech řeznou stranou nahoru, vymažeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a rozmarýnem (i sušeným). Dáme do trouby na 180 stupňů na 30 - 40 minut upéct. Mezitím...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Špízy

Špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kýty, 200 g anglické slaniny, 2 ks ostravské klobásy, 2 ks papriky (kapie), 3 ks cibule, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na kostky, obalíme v oleji, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na zhruba stejné kostky a klobásku na kolečka. Na jehlu nebo špejli napichujeme střídavě cibuli, maso, slaninu, papriku a klobás...

stránka: