Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 51

Zapečené papriky

Zapečené papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 3 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 400 g dietního salámu, 200 g tvrdého sýra

Papriky omyjeme a rozkrojíme, odstraníme semínka a půlky znovu omyjeme. Vejce rozšleháme, osolíme a vmícháme do nich nakrájenou cibuli a nastrouhaný salám. Touto směsí naplníme půlky paprik. Dáme je do vymaštěného pekáčku a asi 10 minut zapékáme. ...

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg brokolice, 200 g eidamu, 400 ml sladké smetany, špetka soli

Nejprve si rozebereme brokolici na růžičky, očistíme, a dáme do hrnce s osolenou vodou. Vaříme cca 5 minut do poloměkka. Mezitím si oškrábeme brambory, nakrájíme je na kolečka, a vaříme asi 10 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Bublanina s broskvemi

Bublanina s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g cukru krystal, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic vody, 2 lžíce rumu, 2-3 ks konzervovaných nebo čerstvých broskví, špetka soli

Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Poté do mísy s bílky přidáme špetku soli a začneme šlehat, postupně přidáme polovinu cukru. Pak do druhé mísy v které máme žloutky - přidáme do nich druhou polovinu cukru, vlažnou vodu, ...

Mandlová bábovka s jablky

Mandlová bábovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 velké jablko

Změklé máslo rozetřeme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak vmícháme trochu mouky, rum, mandle nasekané na drobné kousky a jablka, která jsme nakrájeli na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta pak střídavě dáváme mo...

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Tvarohová hrnečková bábovka

Tvarohová hrnečková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 balení jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 banán, 1 lžíce kakaa

V misce postupně smícháme polohrubou mouku (můžete použít i hladkou) s cukrem, žloutky, olejem a mlékem. V druhé misce mezitím ušleháme zbylé bílky v tuhý sníh. Ke sněhu přidáme tvaroh a vzniklou směs vlijeme do těsta a jemně vmícháme. Nakonec při...

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Zeleninová omáčka na těstoviny

Zeleninová omáčka na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 50 g mrkve, 50 g fazolek, 100 g hrášku, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 menší pórek, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme nakrájenou zeleninu, poté přidáme fazolky a hrášek. Zalijeme je vodou promíchanou s kostkou zeleninového bujonu a pod pokličkou je dusíme. Když je zelenina měkká, ...

Cuketa s parmezánem

Cuketa s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 balení strouhaného sýru, 1 špetka Vegety, 2 lžíce parmezánu, špetka barevného pepře

Omyté a na kolečka nakrájené cukety přibližně 8 minut podusíme na pánvi na olivovém oleji, přidáme špetku Vegety bez glutamátu, pepře a vody, aby byla doměkka a ke konci posypeme cukety strouhaným sýrem. Počkáme, až se roztaví a přidáme ještě špet...

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 cibule, 20 dkg šunky, 3 debrecinské párky, 1 hlávka brokolice, 1 balení zakysané smetany, 2 vejce

Ve větším hrnci si dáme vařit balení těstovin. Na pánvičce mezitím osmažíme najemno nakrájenou cibulku, až bude zlatavá přihodíme k ní šunku a párky podle chuti. Necháme chvíli opéct a nakonec přihodíme asi na 1-2 minuty střapečky brokolice. V jin...

Medové cibule

Medové cibule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 cibulí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , špetka mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 3 lžíce medu

Cibule rozkrojíme napříč a vložíme do pekáčku. Poté je přelijeme směsí rozpuštěného másla, papriky, soli a medu. Přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě při 150°C asi 1 hodinu. Vhodné jako příloha k pečenému masu.

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 700 g vařených brambor, 200 g slaniny, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 6 lžic zakysané smetany

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme polovinu brambor nakrájených na plátky, na ně rozložíme růžičky brokolice a hustě p...

Brokolicové omelety

Brokolicové omelety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brokolice, 4 vejce, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce petrželové nati, 4 lžičky slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Brokolici rozebereme na menší růžičky a uvaříme je v osolené vodě. Okurku oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k ní uvařenou brokolici, vejce, osolíme a opepříme je a důkladně promícháme. Z hmoty usmažíme na pánvi na oleji 4 omelety. Podáváme s...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení jemného tvarohu, 1 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 250 g jahod

Listové těsto si rozdělíme na 2 díly. Z každého uděláme co nejtenčí plát. V misce smícháme tvaroh s vejcem a cukrem. Tuto náplň namažeme na každý plát a ještě posypeme na kousky nakrájenými jahodami. Zabalíme jako normální štrúdl, a pečeme cca na ...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

Sýrové koblížky

Sýrové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvrdého sýra, 30 g hladké mouky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 8 plátků chleba, špetka pepře, špetka muškátového oříšku, 100 ml bílého vína, 1 lžíce slivovice, 300 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme mouku, Rozkvedlané vejce, utřený česnek, muškátový oříšek, pepř, víno a slivovici a zpracujeme hladké těsto. Z chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 10 cm, na ně navršíme sýrovou hmotu a osmažíme po obou s...

stránka: