Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 117

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Krevetový koláč

Krevetový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 těsto na pizzu, 1 balení krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 20 dkg cherry rajčátek, 200 g Eidamu, olej, sůl, pepř

Těsto na pizzu potřeme česnekem a posypeme sýrem. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky a vše dáme na těsto. Potom klademe krevety, osolíme, opepříme a polijeme trochu oleje a dáme péct na cca 15 minut.

Rožnovský salát

Rožnovský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapřích půlek vcelku, olej na smažení, 250 g majonézy, 150 g kyselých okurek, 125 g sterilované mrkve, 75 g sterilovaného hrášku, 150 g cibule, 0,5 dcl octa, 10 g cukru, pepř, sůl

Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, na drobné kostičky pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek...

Skopové na hrozinkách

Skopové na hrozinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopového masa, 500 g jasmínové rýže, 1 šálek čočky, 1 šálek rozinek, 0,5 šálku másla, 0,5 šálku datlí, sůl

Nakrájené maso dusíme v osolené vodě doměkka. V téže vodě pak dusíme čočku, až se voda vypaří. V másle pražíme pár minut hrozinky a datle. V jiné nádobě uvaříme osolenou rýži. Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky...

Smažený sýrový kapr

Smažený sýrový kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 60 g strouhanky, 60 g strouhaného sýra, hladká mouka, sůl, vejce, olej na smažení, máslo, 1 citrón, zelená petrželka

Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané se sýrem. Vkládáme do dobře rozehřátého tuku a smažíme. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku a potom ji pokapeme rozpuštěným máslem. Při podává...

Křehké slané pečivo

Křehké slané pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g hladké mouky, 100 g hery, 1 žloutek, 6 lžic mléka, 0,5 prášku do pečiva

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, nastrouháme heru, přidáme sůl a žloutek a podle potřeby mléko. Zpracujeme v těsto, vyválíme placku, rádlem rozdělíme na různé tvary. Celý plát potřeme bílkem a posypeme kmínem a solí. Teprve nyní přenese...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Makové pečivo

Makové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 210 g cukru moučka, 150 g mletého máku, 250 g másla, 1 vejce, mletá skořice, ořechy nebo marmeláda

V mouce rozmícháme skořici, cukr a mák, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme malé kuličky a vždy tři spolu spojíme. Do středu vložíme oříšek nebo kousek tuhé zavařeniny, uložíme na plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Přeji dob...

Králík na česneku

Králík na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičí kýty, 20 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce tuku, sůl

Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme p...

Znojemský guláš z párků

Znojemský guláš z párků

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g párků, 3 větší sladkokyselé okurky, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 2 větší cibule, hořčice, mletý pepř, mletá paprika , sůl

Oloupané a na kolečka nakrájené párky opečeme na sádle do červena, k nim přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme na nudličky nakrájené okurky, hořčici, pepř, papriku, podle chuti přisolíme, zaprášíme moukou a v případě po...

Salát z dušeného rybího filé

Salát z dušeného rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g celeru, 1 jablko, 1 sladkokyselá okurka, 1 tatarská omáčka, sůl, 1 citrón, špetka cukr moučka

Koupíme-li si balíček rybího filé a část z něho usmažíme nebo jinak upravíme, zbydou nám obvykle různé kousky. Ty chvíli podusíme nebo povaříme a potom je na drobno nasekáme. Uvařený celer nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupeme jablko a sladko...

Rychlý sýrový salát

Rychlý sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 200 g šunky, 1 cibule, 30 ml olivového oleje, 1-4 lžička bylinkového octu, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Sýr a šunku nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Promícháme s nálevem, který jsme si připravili z oleje, octa, cukru a a mletého pepře.

Hrášková polévka s rýží

Hrášková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kostky masoxu, 1,25 l vody, 3 lžíce dlouhozrnné rýže, 4 lžíce hrášku

Hrášek a rýži si každý zvlášť předvaříme. Do vařící vody dáme poté masox s rýží a necháme 10-15 minut povařit. Poté přidáme hrášek. Podle potřeby dochutíme vegetou.

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Jablková rýže

Jablková rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1,25 dcl cukru krupice, 120 g Rýže natural (celozrnná), 1 sáček želatiny, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky a udusíme ve vařeném cukru s přidáním šťávy z citronu. Současně uvaříme rýži, zchladíme ji studenou vodou a necháme okapat. Přidáme chladná udušená jablka a přimícháme ušlehanou šlehačku, kterou jsme uš...

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Vláčný jogurtový ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrneček cukru krystal, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce prášku do pečiva, 2-3 sklenky ovoce

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, jogurt, olej, vejce rozšlehané s malým množstvím mléka a dobře všechno promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, poklademe ovocem a v mírně vyhřáté troubě ( asi 175°C) upeč...

Omelety s makarony

Omelety s makarony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g makaronů, 8 vajec, 3 lžíce mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Makarony uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme s mlékem, sýrem,vpepřem a solí, vmícháme makarony a na oleji postupně osmažíme 4 omelety.

Makarony se šunkou a sýrem

Makarony se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 l vody, špetka soli, 150 g šunky, 3 lžíce másla, 150 g Čedaru, troška kečupu

Makarony nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme al dente. Potom scedíme, necháme okapat, smícháme s polovinou másla a promícháme, aby se neslepovaly. Kostičky šunky opečeme na druhé polovině másla a zamícháme do makaronů. Na talíři posypeme str...

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce olivového oleje, 400 g třešní, 1 vanilkový cukr

Vejce ušleháme s cukrem. Do směsi zašleháme vlažné mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme olej. Těsto rozetřeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými v mouce obalenými třešněmi. Pečeme v před...

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 300 g bůčku, 2 lžíce sádla, špetka soli, 2 stroužky česneku, 200 ml mléka, 3 vejce

V zapékací misce osmahneme na sádle na kostičky nakrájený vařený bůček, přidáme utřený česnek, uvařenou, okapanou a hrubě nasekanou kapustu, osolíme, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě.

Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, špetka soli, špetka kmínu

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Na lžíci sádla osmahneme část nadrobno nasekané cibule. Na ní vložíme přecezené a pokrájené zelí, přidáme drcený kmín, sůl a podusíme. Vařené brambory slijeme a rozšťoucháme na kaši s nálevem z...

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Bramborový koláč se slaninou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 250 g jemného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 g anglické slaniny, 4 lžíce kopru, 500 g brambor, špetka soli, špetka pepře

Zapékací misku nebo koláčovou formu vymažeme máslem. Tvaroh rošleháme se změklým máslem, jogurtem a vejci. Osolte, opepřete a promíchejte. Slaninu nakrájíme na nudličky a vmícháme spolu se 3 lžícemi kopru a hořčicí do tvarohové směsi. Brambory olo...

Kokosové řezy I.

Kokosové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky cukru krystal, 1 Hera, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 3 hrsti kokosových lupínků

Hrnek vody (k odměření surovin použijte čtvrtlitrový), cukr, tuk a kakao dejte do hrnce a zahřívejte, až se směs spojí. Nevařte! Odstavte ze sporáku, odeberte tři čtvrtě hrnku směsi a dolijte ho rumem. Zbytek směsi přelijte do mísy, přidejte mouku...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

Vejce v uherském salámu

Vejce v uherském salámu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce uvařená natvrdo, 40 g másla, 12 plátků uherského salámu, sardelová pasta, sůl

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou, osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bílky na spodu seřízneme a žloutky prolisujeme. Máslo utřeme se solí do pěny, přidáme žloutky, sardelovou pastu, sůl a ušleháme. Pěnu nastříkám...

stránka: