Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 114

Kuře s houbami a medem

Kuře s houbami a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, 100 ml olivového oleje, 250 g žampionů, 20 ml kečupu, 2 lžíce včelího medu, 1 kostka drůbežího bujónu, rozmarýn

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a zprudka osmahnneme na olivovém oleji. Dáme stranou. Do pánve vhodíme nakrájené žampiony a rozmarýn a smažíme dozlatova. V hrnku vody rozmícháme bujón, med a kečup a nalijeme na žampiony. Vložíme maso a na...

Kuře se zeleninovou rýží

Kuře se zeleninovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g rajčat, 0,5 kg paprik, 2 hrnečky dlouhozrnné rýže, 4 kuřecí čtvrtky, sůl

Pekáč vymažeme a nakrájíme do něj cibuli. Maso osolíme a poklademe do pekáče na cibuli. Navrch nasypeme nakrájená rajčata a papriky. Dolijeme vodou, aby vše bylo potopené. Pečeme asi 20 minut. Poté nasypeme rýži a pečeme dalších 15 minut.

Kuřecí játra v kečupové směsi

Kuřecí játra v kečupové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g játry, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 50 ml kečupu, 50 g šunky, sůl, pepř

Očištěná játra nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Na pánvičce zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku a kečup. Trošičku podlijeme a necháme přejít varem. Játra vrá...

Majonézové kuře

Majonézové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 ml majonézy, 1 palička česneku, sůl

Kuře naporcujeme a naskládáme do pekáčku. Potřeme prolisovaným česnekem a vydatně posolíme. Potřeme majonézou a uložíme minimálně na 2 hodiny do lednice (ale lepší je přes noc). Pečeme 45 min až hodinu. Podáváme s brambory.

Brambory z mikrovlnky

Brambory z mikrovlnky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší brambory, 1 lžička soli

Brambory omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po celém povrchu propícháme vidličkou. Do mikrovlnky dáme čtverec pečícího papíru a na něj brambory. Vaříme na nejvyšší výkon 8 - 10 minut, pak ještě necháme minutu odstát. Osolíme a podáváme.

Hrníčková smetanová bublanina

Hrníčková smetanová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek smetany ke šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, ovoce, máslo na vymazani plechu, mouka na vysypání plechu

Očištěné ovoce buď vypeckujeme (např. třešně), nebo nakrájíme na menší kousky (např. jahody) a dáme stranou. Ostatní suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (případně jen vyložíme pečícím papírem). Pak těsto poklademe ovocem a dá...

Sýroví ježci

Sýroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky nebo jiného měkkého salámu, 100 g ementalu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 paprika (kapie), 1 cibule, sůl, 5-7 lžic strouhanky

Šunku, sýr, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme s hladkou moukou, rozšlehanými vejci, mlékem a strouhankou. Dle chuti osolíme a můžeme přidat i koření dle chuti. Tvarujeme kuličky a ve fritovacím hrnci jemně opečeme do zlatov...

Kuřecí řízečky v jogurtu

Kuřecí řízečky v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežího masa, 1 bílý jogurt, strouhanka, sůl, koření dle chuti

Drůbeží jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, ponoříme do bílého jogurtu a zhruba na 3 hodiny necháme v lednici odležet. Poté obalíme už jen ve strouhance (jogurt z masa nestíráme) a smažíme jako klasické řízky. Tyto řízečky jsou velice jemné a st...

Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího masa, 100 g slaniny, 1 malá mrkev, 0,5 kořenu petrželky, kousek celeru, 150 ml octa, 2 větší cibule, 1 velký bobkový list, 500 ml hovězího bujón, 1 lžíce soli, celý pepř, 100 g nastrouhaného perníku na pečení, 1 lžíce cukru, 250 ml zakysané smetany

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout ...

Kuřecí polévka s citrónem

Kuřecí polévka s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 2 kostky drůbežího bujónu, 230 g kuřecího masa, 110 g rýže natural (celozrnná), 2 celá vejce pokojové teploty, 100 ml citronové šťávy

Vodu, kuřecí bujón a kuřecí maso (pokrájíme na malé kostičky) přivedeme k varu, pomalu přidáme rýži (já si ji nejdříve předvařím v mikrovlnce tak, aby byla napůl uvařená), a vaříme cca 10-15 minut. Jakmile je maso a rýže uvařená, sundáme hrnec z p...

Šlehaný beránek

Šlehaný beránek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 160 g cukru, 1 citrón, 160 g hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g másla

Celá vejce ušleháme, s cukrem do zpěnění, přidáme citrónovou kůru, vanilkový cukr, šťávu z poloviny citrónu a nakonec vmícháme hrubou mouku a zakapeme rozpuštěným máslem. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme.

Jessyčin rajčatový salát

Jessyčin rajčatový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rajčat, 300 g okurky, 150 g zelené papriky, 150 g cibule, ocet, sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka, čerstvá nať koriandru, nať petrželky

Omytá rajčata a oloupané okurky nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a cibuli na kolečka. Zeleninu střídavě prokládáme na mísu, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, zalijeme octem, já raději používám citrónku nebo trošku citrónu nebo limetky a pos...

Masopustní koblížky

Masopustní koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mouky, 50 g másla, 50 g cukru moučka, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, 2 žloutky, špetka soli, 50 g droždí, 2 dcl mléka, zavařenina

Nejprve si připravíme kvásek - do 1 dl mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru a lžíci mouky. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné máslo, citronovou štávu, rum, žloutky, sůl, cukr, rozmícháme a přidáme vykynutý kvásek. Pak po částech vmícháme mlék...

Křehké rohlíčky z brambor

Křehké rohlíčky z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g cukru krupice, 60 g Hery/tuku, 2 ks vajec, 250 g studených vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, mák nebo zavařenina

V míse utřeme tuk s cukrem, přidáme vejce a utřeme vše do pěny. Pak přidáme prolisované brambory a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto na vále vypracujeme, vyválíme asi 1 centimetr silný plát a nakrájíme rádýlkem na čtverce 10-12 c...

Žďárský koláč

Žďárský koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 240 g cukru moučka, 100 g Hery, 3 ks vajec (z tohho 1 na potření), 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, strouhaná citronová kůra, mléko na zadělání, maková nebo tvarohová náplň

Nastrouháme tuk a na vále zpracujeme s ostatními přísadami těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně hodinu. Pak asi ze 3/4 těsta vyválíme placku, kterou válečkem přeneseme na vymazaný plech. Okraje upravíme a naplníme makovou nebo tvarohov...

Křehké mandlové koláčky

Křehké mandlové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g Hery/tuku, 120 g cukru moučka, 3 ks žloutků, 300 g hladké mouky, citronová kůra a šťáva z 1 citrónu, 1/2 lžičky Sody bikarbóny, 1 ks vejce na potření, mandle, švestková povidla nebo zavařenina

Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme změklý tuk, cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru a štávu a vypracujeme těsto, z něhož děláme kuličky a klademe je na vymazaný plech. Do kuliček vytlačíme důlky, potřeme je rozšlehaným vejcem a p...

Ryba se špenátem

Ryba se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sladkovodní ryby, filet (candát, kapr), 1 ks citrónu, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks bílku, 3 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), 2 lžíce sojové omáčky, 1,5 l drůbežího vývaru, 500 g špenátu, 1 červené papriky (kapie), sůl, pepř, olej

Nakrájené rybí maso pokapeme citrónem a dáme na 1/2h do chladu. Nakrájíme česnek, cibuli, přidáme zázvor, lžíci maizeny, bílek, sůl, lžíci oleje, přidáme rybí maso a nahrubo rozmixujeme. Tvoříme malé knedlíčky, které pomocí lžičky obalíme v maize...

Kopřivačka

Kopřivačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vršků mladých kopřiv, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 2 dcl mléka (zakysané smetany), 1 vejce, 40 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 ks rohlíku, sůl, špetka muškátového květu

Na části másla zpěníme nakrájenou cibuli a utřený česnek, přisypeme mouku a osmahneme, vše zalijeme vývarem z kopřiv, dobře rozmícháme, osolíme, přidáme špetku muškátu a povaříme. Pak přidáme posekané kopřivy, polovinu mléka a necháme přejít varem...

Bramboráky s nivou a kapustou

Bramboráky s nivou a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 800 g brambor, 150 g šunky, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 100 g Nivy, olej na smažení, rajčata na ozdobu, petrželka na ozdobu

Kapustu omyjeme, spaříme v horké vodě a necháme okapat. Potom ji nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme je hladkou moukou, přidáme vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše do...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Dýně v listovém těstě

Dýně v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g listového těsta, 500 g dýně, 1/2 l mléka, celá skořice, hřebíček, 200 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, špetka mletého zázvoru, 20 g pudinkového prášku, 1 žloutek, 25 g medu, 30 g plátků mandlí

Polovinu listového těsta vložíme do zapékací misky. Nakrájenou dýni povaříme v mléce se skořicí a hřebíčkem. Přidáme cukr krupici i vanilku, puding, dochutíme zázvorem. Směsí naplníme těsto v zapékací misce. Kraje potřeme žloutkem, přiklopíme druh...

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Kuře na jablkách

Kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 4 jablka, olej

Kuře naporcujeme, posolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Jablka nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka. Dáme do pekáčku a pokapeme trochou oleje. Na směs položíme porce kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Nakládané maso na pánev

Nakládané maso na pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce majoránky, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 8 lžic plnotučné hořčice, 100 ml slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Mletý pepř, drcený kmín a ostatní ingredience smícháme a nalijeme na maso. Ručně promícháme, omáčku do masa jakoby vtlačujeme. Uložíme na 12h (lépe na 24 hodin) do lednice. Poté jen osmažíme a podáváme s ...

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí nudličky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 hrnečky škrobové moučky, 30 ml slunečnicového oleje, 150 g Nivy, 1 lžíce Worcesterské omáčky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, smícháme se škrobou moučkou a prudce osmahneme. Zakapeme worchsterovou omáčkou a lehce podlijemem vodou. Do měkkého masa přidáme nastrouhanou nivu a podáváme nejlépe s pečenými brambory.

stránka: