Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 116

Chrupinky z tvarohového těsta

Chrupinky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 250 g rostlinného tuku, sůl, hladká mouka na vál, cukr moučka, vanilka na obalení

Na vále zpracujeme prosátou mouku s prolisovaným tvarohem a změklým tukem rozkrájeným na malé kousky. Přidáme špetku soli a rychle do hladka těsto zpracujeme a dáme ho do chladna odpočinout. Potom těsto rozválíme tak, jako když překládáme listové ...

Ředkvičkové palačinky

Ředkvičkové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, sůl

Vajíčka rozšleháme, vmícháme na kolečka pokrájené ředkvičky, sušené mléko a sul. Z vaječné hmoty na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli tukem, po obou stranách pečeme palačinky.

Zajíc na houbách

Zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 1 hrnek nasekaných hub, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, drcený kmín, sůl, pepř

Zajíce rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, houby, vše opečeme, posypeme kmínem, podlijeme masovým vývarem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec ...

Cuketový guláš

Cuketový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, sůl

Cukety oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s pokrájenou cibulí dusíme doměkka. Přimícháme česnek utřený se solí, pepř, kečup a dochutíme sojovou omáčkou.

Mandlová prsíčka

Mandlová prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce oloupaných mandlí nakrájených na nudličky, 1 větší cibule, kari koření, sůl, slunečnicový olej

Maso naklepeme, osolíme, poprášíme kari a potřeme nastrouhanou cibulí. Plátky masa po jedné straně opečeme na pánvi, kterou jsme lehce potřeli slunečnicovým olejem. Pak prsíčka položíme opečenou stranou na alobal, posypeme mandlemi, dobře je zabal...

Treska s celerem

Treska s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tresky, 0,5 hrnku sekaného kopru, 0,5 hrnku vody, 1 celer, 1 cibule, rostlinný olej, pepř, sůl

Tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, který jsme lehce vytřeli rostlinným olejem, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a pečeme asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájený celer, podlijeme vodou a dopékáme další...

Tříbarevná kaše

Tříbarevná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 hrnku horkého rýžového vývaru, 10 středně velkých brambor, 3 lžíce dušeného špenátu, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme, postupně vmícháme rýžový vývar a kaši dobře vyšleháme, aby v ní nezbyly kousky brambor. Hotovou bramborovou kaši rozdělíme na tři díly. První díl dáme na talíře a na ně dá...

Bažant se slaninou

Bažant se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 60 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, nové koření, pepř, sůl, drůbeží bujón na podlévání

Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu.

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

Krabí pomazánka s kečupem

Krabí pomazánka s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce citronové šťávy, 2 svazky jarní cibulky, 100 g majonézy, 1 lžička sojové omáčky, sůl, pepř

Majonézu smícháme s kečupem, citrónovou šťávou, dochutíme omáčkou, pepřem, solí. Vmícháme nadrobno nakrájené tyčinky a necháme proležet v chladu.

Jednoduchý lehký těstovinový salát

Jednoduchý lehký těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 3 svazky jarní cibulky, 1 okurka, 6-8 listů pekingského zelí, 1 konzerva hrášku, 4 rajčata, 150 g sendvičové šunky, 1 zakysaná smetana, sůl

Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu a salám nakrájíme na drobno. Přidáme těstoviny, zakysanou smetanu a vše promícháme. Dochutíme solí.

Bujon z Vodňan

Bujon z Vodňan

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybích hlav a odřezků, 150 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 10 semínek koriandru, 3 žloutky, sůl

Nahrubo nastrouhanou zeleninu prudce osmahneme bez tuku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme hlavy a odřezky z ryb, cibuli, česnek a vaříme cca 20 minut. Pak vývar přecedíme, osolíme dle chuti a do vývaru rozšleháme syrové žloutky. Hned podáváme.

Jahodové ranní nakopnutí

Jahodové ranní nakopnutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého jogurtu, 150 g jahod, 30 g Dobré vlákniny

Jahody nakrájíme na drobné kostičky, posypeme cereáliemi, zalijeme jogurtem, promícháme a snídáme:)

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Ovesná kaše s mangem

Ovesná kaše s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 1 mango, 150 g kokosového ořechu, 500 ml mléka

Ovesné vločky uvaříme v mléce, přisypeme nastrouhaný kokos a kousky manga (může být mangová dřeň). Nepřislazujeme.

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Pečená rajčata s pažitkou

Pečená rajčata s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce pažitky, špetka soli

Rajčata rozpůlená napříč dáme řeznou plochou nahoru do zapékací formy. Trošku posolíme a posypeme pažitkou, mírně podlijeme vodou a upečeme v troubě. Brzy jsou měkká. Podáváme k masu.

Míchaná vejce se zeleninou

Míchaná vejce se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 100 g mrkve, 150 g hrášku, 1 cibule, špetka soli, 50 g strouhaného sýra, 50 g másla, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce kečupu

Mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s okapaným hráškem a vše osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vejce částečně rozšleháme a vmícháme do zeleniny. Osolíme a mícháme do zhoustnutí vajec. Na talířku po...

Nejlepší lívance od babičky

Nejlepší lívance od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, 1 l mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 lžíce cukru krystalového, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 sklenka zavařených borůvek, 250 ml zakysané smetany

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým obe múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z ne...

Velikonoční beránek z třeného těsta

Velikonoční beránek z třeného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 4 bílky, 130 g cukru krupice, 130 g Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 100 g rozinek, 50 ml rumu

Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmíchám...

Černá ovečka

Černá ovečka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 160 g cukru moučky, 160 g Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, 100 ml sladké smetany, 4-5 lžic kakaa, 1 lžička skořice, 220 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 4 bílky

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto ...

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Dobrá pomazánka na chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g sendvičové šunky, 1 menší cibule, 2 kousky taveného sýra, 1 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku, hořčici a důkladně promícháme.

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Jarní kuřecí roláda s kopřivami a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné kuře, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 hrsti kopřiv, 5 vajec, 150 g moravského uzeného, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 2-3 lžičky kmínu, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžičky hladké mouky

Kuře si koupíme už vykostěné nebo ho vykostíme sami. Maso upravíme na plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak plát masa poklademe plátky moravského uzeného. Kopřivy dáme do cedníku, dobře je omyjeme a krátce spaříme vroucí ...

Ořechové rohlíčky se smetanou

Ořechové rohlíčky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g cukru moučka, 180 g vlašských ořechů, 1/2 šálku sladké smetany

Ze všech surovin zaděláme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Poté tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 8 minut. Vlahé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém či moučkovém cukru.

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g okouna, 100 g oleje, hladká mouka, mletá paprika , sůl

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

stránka: