Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 118

Kapr s holandskou omáčkou

Kapr s holandskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 40 g másla, 1 rajče, sůl, citronová šťáva, petržel, olej, kmín, mletý pepř, 2 žloutky, 150 ml zeleninového bujónu

Porce kapra omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme péci na rozehřáté máslo. Potom mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Zatím si dáme do misky čerstvé žloutky, asi 6 lžíc vývaru, špetku soli, pepře a vše šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí. Nakon...

Mandlové preclíčky

Mandlové preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 40 g strouhaných mandlí, 1 bílek, 180 g polohrubé mouky, 1 citrón

Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky, mandle s trochou citronové kůry, mouku a zaděláme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky velikosti ořechu, rukou je vyvalujeme na tyčky a tvarujeme preclíky. Preclíky potřeme bílkem, potřenou stranou je přitisknem...

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kýty, 50 g anglické slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 2 vejce, 0,5 šálku hovězího bujónu, 0,5 lžičky hořčice, sůl, 2 - 3 lžíce kyselé smetany

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidá...

Bochníčky

Bochníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 200 g cukru moučka, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 125 g mletých mandlí, citronová kůra, citronová šťáva

Z 250 g mouky, 125 g másla, 75 g cukru, 3 žloutků a špetky muškátu zpracujeme těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny do chladu odležet. Potom z těsta vyválíme asi půl cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka, která přendáme na vymaštěný plech. Na každ...

Masovo - houbová omáčka

Masovo - houbová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 1 malý kečup, sojová omáčka, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř

Vepřové i hovězí maso pomeleme na masovém strojku. V kastrolku si rozpálíme olej a dáme na drobno pokrájenou cibulku. Až je cibulka dozlatova orestovaná, dáme na ni pomleté maso a pokrájené houby a osmažíme. Podlejeme troškou vody nebo vývarem a v...

Vdolky z Jižních Čech

Vdolky z Jižních Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, 4 lžíce Hery, špetka soli, 420 g hladké mouky, 7 lžic cukru krupice, 20 g droždí , 3-4 ks jablka, 1 lžička skořice, 1 vejce, 2-3 lžíce máku

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sl...

Roštěná na zelenině a žampiónech

Roštěná na zelenině a žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěné, 1 cibule, kousek pórku, 250 g žampionů, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 kyselé okurky, 2 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na hranolky. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme žampióny, nakrájené na plátky, nadrobno nasekaný česn...

Kapusta zapečená s uzeninou

Kapusta zapečená s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jarní kapusty, 50 g slaniny, 2 jarní cibulky, 300 g klobásek nebo točeného, 3 vejce, 20 g másla, 1 stroužek česneku, 1 šálek mléka, strouhanka, hladká mouka, mletý pepř, sůl

Kapustu očistíme, několik minut povaříme v osolené vodě, dáme okapat a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, na ni osmahneme nadrobno pokrájené cibulky. Přidáme točený salám pokrájený na kostičky, kapustu, utř...

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička houbové směsi ROSSK

Uvedené ingredience smícháme - dle hustoty přidáme strouhanku, aby nám vznikla hustá hmota. Vytvoříme kuličky, které vkládáme do polévky - třeba jen zeleninového vývaru. Houbové koření má velice dobrý vliv na chuť knedlíčků. Pokud se nám zdá kořen...

Zeleninový guláš s masem

Zeleninový guláš s masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mražené zeleninové směsi, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, mletá paprika , 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 vepřové ve vlastní šťávě

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme a přidáme trochu mleté papriky. Poté přidáme zeleninu, přisolíme podle potřeby a dusíme doměkka. Na konci přidáme rajčatový protlak a podusíme. Podáváme s ...

Květák jako mozeček

Květák jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 4 lžíce másla, 4 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a ...

Bramborové šišky

Bramborové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 2 vejce, 150 g krupice, 100 g hrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme asi 5 cm dlouhé šišky. Uvaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podáváme s opraženou strouhankou a...

Bramborové tašky s povidly

Bramborové tašky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g švestkových povidel, 300 g hladké mouky, 2 lžíce másla, sůl

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, přecedíme a protřeme sítem. K nim přidáme mouku a zpracujeme těsto. vyválíme ho na 5 mm tlustou placku a vakrajujeme z ní čtverečky. Na každý dáme trošku povidel, uzavřeme a v horké troubě upečeme dorůžova.

Rychlá žemlovka s jablky

Rychlá žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 rohlíků, 1/2 l mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 10 dkg cukru krystal, 10 dkg másla, 5 dkg rozinek, 1 lžíce skořice

V mléce rozmícháme vejce a toto nalijeme na nakrájené rohlíky, aby se tekutina vpila do všech rohlíků. Zapékací nádobu lehce vymažeme a dáme jednu třetinu namočených rohlíků, na ně položíme polovinu jablek, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a z...

Sekané řízky z vepřového bůčku

Sekané řízky z vepřového bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 lžíce ztuženého tuku

Maso osolíme a promícháme s mlékem a necháme asi 30 minut stát. Pak hmotu odměříme třeba naběračkou a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

Recept na sněhové pusinky

Recept na sněhové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 300 g cukru moučky, 200 g kokosové moučky, 1 lžička citronové kůry

Bielky s cukrom minútu šľaháme, potom misku preložíme nad paru a šľaháme ďalších 10 minút. Keď je sneh pevný a lesklý, misku odložíme, do snehu primiešame kokosovú múčku a citrónovú kôru a za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť. Na ple...

Sypaný koláč - kakaový

Sypaný koláč - kakaový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek hrubé mouky, 1,5 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 500 g tvarohu, 0,5 l mléka, 100 g Hery, 2 hrsti vlašských ořechů

V misce smícháme mouku, polovinu cukru, 1 lžíci kakaa a prášek do pečiva. Rozmixujeme tvaroh, vejce, mléko, zbytek kakaa a druhou půlku cukru. Oříšky nastrouháme nahrubo. Polovinu sypké směsi nasypeme do hlubokého plechu, který vyložíme pečícím pa...

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Kuřecí řízky v kari, jogurtu a kornflejkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky kari koření, 150 g drcených cornflakes, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme a obalíme v jogurtu, ve kterém jsme rozmíchali kari a potom v kornflejkách. Pečeme v troubě na pečícím papíře.

Topinky s mrkvovou majonézou

Topinky s mrkvovou majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 250 ml majonézy, 8 krajíců chleba, špetka soli, troška citronové šťávy, kousek ztuženého pokrmového tuku

Mrkev jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s citronovou šťávou a s majonézou. Z chleba nakrájíme plátky a na tuku v pánvi je opečeme. Na topinky poklademe připravenou mrkvovou majonézu, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Zakysaná smetana s vaječným likérem a čokoládou

Zakysaná smetana s vaječným likérem a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1 dcl vaječného likéru, 50 g bílé či mléčné čokolády

Veškeré ingredience smícháme dohromady.

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Smažený ananas

Smažený ananas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí a ořechů, 1 vanilkový cukr, 100 g kokosové moučky, 1 ananas, 4 vejce, 10 kapek whisky nabo brandy, 150 g kokosového tuku

Ananas oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Ananasové plátky pokapeme whisky, posypeme vanilkovým cukrem a obalíme v mouce. Rozšleháme vejce. V misce a smícháme kokos, oříšky a mandle. Ananas namo...

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Špenátové flíčky zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hrubé mouky, 2 vejce, 150 g špenátu, 20 ml olivového oleje, 150 g tvrdého sýra, 150 g másla, sůl

Z mouky, vajec, jemně sekaného nebo mletého špenátu a oleje připravíme těsto. Vyválíme je a necháme oschnout. Potom z něho nakrájíme větší čtverečky - flíčky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, promastíme polovinou másla a vmícháme polovinu strou...

stránka: