Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 163

Banánový rychlý mls

Banánový rychlý mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení piškotů dětských, 2 banány, 1 čokoládovou polevu

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečko banánu vložíme mezi 2 piškoty, polijeme čokoládovou polevou a necháme 1-2 hodiny stát.

Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst oliv, 10 dkg uzeného sýru, 1 konzerva tuňáka, 2 lžíce kečupu

Velmi jednoduché a levné jídlo, kterým jsem se živila jako studentka :-) Uvaříme špagety. Malou cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Česnek nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k cibuli a chvilku smažíme. Pak přidáme tuňáka (použijte mleté...

Domácí hamburgry

Domácí hamburgry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks housek, 1 cibule, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 konzerva Luncheon Meat, 5 plátek taveného sýru, 5 listů pekingského zelí, 2 sterilované okurky

Konzervu lančmítu rozdělíme na 10 stejných plátků, které opečeme na pánvi. Mezitím si nakrojíme housky, které lehce orosíme vodou a rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Potom jen namažeme obě strany housky troškou hořcice, kečupu a tatarky. Dále na je...

Niva v šunce a těstíčku

Niva v šunce a těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 150 g Nivy, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, 150 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Nivu nakrájíme na 4 špalíčky a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Rozšleháme vejce s vínem, solí a pepřem. Do směsi zašleháme mouku s práškem do pečiva. Zabalené špalíčky protáhneme těstíčkem a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Smetanové řezy

Smetanové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

90 g másla, 340 g polohrubé mouky, 180 g cukru moučky, 1 lžičku rumu, 10 jablek, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, 1,5 vanilkového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíci citrónové šťávy

Do mísy prosejeme 250 g polohrubé mouky s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a zakysanou smetanu. Zpracujeme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný malý pekáček hrubou moukou. Jab...

Nastavovaná kaše s pohankou

Nastavovaná kaše s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 1 šálek pohankové lámanky, 100 ml horkého mléka, sůl, 1/4 lžičky mletého kmínu, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci sádla

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Zatímco se vaří brambory, přivedeme v kastrůlku do varu vodu, vsypeme propláchnutou pohankovou lámanku, kastrůlek přiklopíme pokličkou, vypneme zdroj tepla a pohank...

Karamelový salám

Karamelový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 másla, 3 balení kávových karamelů, 3/4 balení burizónů

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme karamel s burizóny a vytvoříme váleček. Poté vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.

Domácí bejlís

Domácí bejlís

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 1/2 mandlového pudinku, 1 mandlové aroma , 1/4 l mléka

Neotevřené plechovky vaříme v hrnci s vodou asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. V mléce uvaříme pudink dle návodu na obalu a také ho necháme vychladnout za občasného míchání (na pudinku se nesmí udělat škraloup). V míse rozšleháme kondenzovaná mlé...

Květákový mozeček  trochu jinak

Květákový mozeček trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíci másla, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky kmínu, 3 vejce, pepř, sůl

Květák zbavíme listí, rozdělíme na jednotlivé hlavičky a vaříme 10 minut ve vroucí vodě. Poté vodu slijeme, necháme zchladnout a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou. Na másle osmažíme strouhanku, přidáme kmín, květák, vejce, sůl, pep...

Bloody Mary

Bloody Mary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl tomatového (rajčatového) džusu, špetka pepře, špetka soli, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, pár kapek citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru moučky, 6 kostek ledu

Do šejkru vlijeme rajčatový (tomatový) džus, přidáme pepř, sůl, Worcesterskou (Worcesterovou) omáčku, citronovou šťávu a cukr. Doplníme ledem a vše dobře protřepeme. Nalíváme do martini skleničky, kterou můžeme ozdobit cherry rajčetem.

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

Svatomartinská husa s červeným zelím

Svatomartinská husa s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 4 větší jablka, 3 velké cibule, sůl, drcený nebo mletý kmín, 2 hrsti nasekané petrželové natě, 0,5 l červeného vína, 1 hlávka červeného zelí

Husu dobře obereme od brk a chloupků. Nejlepší je zbytky opálit nad ohněm (na sporáku nebo kuchyňským zapalovačem). Vybereme z ní droby, které spolu s celou husou řádně omyjeme. Dále pak huse odstřihneme v kloubech křídla, odřežeme přebytečný tuk ...

Labužnické kuře

Labužnické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 sáček kyselého zelí, 1 čabajku, 1-2 lžičky grilovacího koření, sůl, 100 g másla, 100 ml vody

Klobásu umeleme a smícháme se zelím, které jsme dle potřeby propláchli a pokrájeli. Směsí naplníme opláchnuté a vysušené kuře a otvor zašijeme. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme na kousek másla. Podlijeme vodou a pečeme 1 hodinu v předeh...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Kapr na sladkokyselo

Kapr na sladkokyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 2 lžíce škrobové moučky, 1 malou cibuli, kousek pórku, 3 stroužky česneku, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1 kostku zeleninového bujónu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžíce octa, 0,5 dcl bílého suchého vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, bílý pepř, 1 dcl vody

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava. Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na p...

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 20 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1-2 balení lískových jáder, cukr moučku na obalování

Z mouky, cukru, másla, vanilkového cukru a žloutku vypracujeme hladké těsto. Těsto postupně odebíráme lžičkou, zabalíme do něj lískové jádro a vytvarujeme kuličku. Pokládáme na vymazaný plech. Pečeme 10-20 minut v předehřáté troubě na 150 °C do rů...

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 dkg hladké mouky, 2 vejce, 40-60 ml vlažné vody, 1 Heru, 1-2 kg jablek, 3 lžíce mleté skořice, 30 dkg cukru krystalu, cukr moučku na posypání

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválím...

Roláda - piškot

Roláda - piškot

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 6 lžic polohrubé mouky

Žloutky našleháme s cukrem a postupně vmícháme polohrubou mouk a ušlehaný sníh z bílků. Dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Dáme do rozpálené trouby a pečeme zhruba 7 minut. Poté ještě horké vyklopíme na utěr...

Kuře Karkulka

Kuře Karkulka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, rozporcujeme na docela malé kousky a osolíme. Na talíř nasypeme hladkou mouku a sladkou papriku, dobře promícháme. Osolené porcičky kuřete v této směsi obalíme. Do pánve dáme oleje, rozpálíme a...

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku cukru moučky, 1 lžičku sledké papriky, 1 lžičku citrónové kůry, 100 g másla, 200 ml vody

Z horké vody, oleje, cukru, sladké papriky a citrónové kůry si připravíme směs na potírání. Kuře opereme a dobře osušíme. Vnitřek kuřete osolíme a vložíme do něj oloupanou cibuli, kterou po upečení vyndáme. Kuře pečeme v horké troubě na teflonovém...

Pikantní kuře s kysaným zelím

Pikantní kuře s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g kyselého zelí, 3 stroužky česneku, sůl, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíci cukru krupice, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce sádla

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše sádla. Okořeníme a dáme stranou do tepla. Mezitím na zbylém sádle podusíme zelí s cukrem doměkka. Pak do něj vmícháme maso a ještě společně asi 5 minut dusíme. Pak necháme pár minut pod poklič...

stránka: