Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 54

Bůčková nádivka

Bůčková nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 stroužky česneku, 8 vajec, troška petrželky nebo pažitky

Vepřový bůček nakrájíme namalé kostičky a dáme do misky. Přisypeme mouku, žloutky a utřený česnek. Vše pořádně promícháme. Osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a nakonec tuhý sníh z bílků. Dobře promícháme. Pekáč vymažeme s...

Šroťáčky

Šroťáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g celozrné mouky, 300 g brambor, 1 balení droždí (kvasnice), 150 ml vlažné vody, špetka soli, 5 lžic slunečnicového oleje

Brambory oloupeme a nastrouháme syrové na struhadle. Přidáme obě mouky a droždí rozpuštěné ve vlažné vodě. Těsto nezapomene osolit. Dobře propracujeme a necháme vykynout. Potom lžičkou klademe kopečky těsta na olejem vymazaný plech. Pečeme v přede...

Mrkvový džus

Mrkvový džus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 2 l vody, 5 lžic cukru moučka, 1 lžíce kyseliny citronové, 300 ml hustého pomerančového sirupu

Mrkve očistíme a nastrouháme. Poté je uvaříme a rozmixujeme na kaši. Přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a pomerančový sirup. Dobře promícháme a nalijeme do sklenic. Poté sterilizujeme 20 minut při 70°C.

Ořechový likér

Ořechový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 zelených vlašských ořechů, 4 ks hřebíčku, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 lžíce citronové kůry, troška celé skořice, 500 g cukru krupice, 650 ml vody, 750 ml čistého lihu

Měkké zelené ořechy dobře omyjeme, rozkrájíme na menší čtvrtky a dáme do láhve s širokým hrdlem. Dále přidáme do láhve hřebíčky, skořici, pomerančovou a citronovou kůru, dále líh a zhruba 250 ml vody. Láhev uzavřeme a postavíme na slunečné místo, ...

Bůček s hermelínem

Bůček s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 cibule, 0,5 pórku, 1 Hermelín, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 4 stroužky česneku

Bůček si nakrájíme na slabší plátky. Tyto plátky jednotlivě osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli a pórek nakrájíme na tenčí kolečka, dáme je do pekáče a na ně poklademe plátky bůčku. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě. Když ...

Bábovka s kousky jablek

Bábovka s kousky jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 4 vejce, 200 g pomazánkového másla, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček kypřící prášek do pečiva

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy na šlehání nasypeme cukr, přidáme vejce a šleháme asi 2 minuty. Poté důkladně zašleháme pomazánkové máslo. Kypřící ...

Vepřové s pórkem a oříšky

Vepřové s pórkem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového masa-kýta nebo pečeně, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks pórku, 1 ks zelené a 1 ks červené papriky (kapie), 50 g arašídů (burské ořechy, buráky), 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, troška pepře

V misce rozmícháme vejce se škrobovou moučkou a mletý zázvor. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme je do misky ke směsi a pořádně promícháme. Vezmeme pánev a rozpálíme na ní olej, vložíme na něj maso a krátce ho orestujeme. Přidáme pórek, k...

Sója s anglickou slaninou

Sója s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g soji, 100 g anglické slaniny, sůl, mletý černý pepř, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sušené petrželky

Den předem namočené sójové boby uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme mouku, krátce jí osmahneme a vmícháme červenou papriku. Promícháme a ihned zalijeme studenou vodou. Přidáme rajský protla...

Vepřový guláš z kýty

Vepřový guláš z kýty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžičky gulášového koření, 1 cibule, hladká mouka, 2 stroužky česneku, sůl

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a nakrájenou cibuli. Maso s cibulí opékáme tak dlouho, dokud cibulka nezačne tmavnout. Poté přidáme gulášové k...

Sládkova bašta

Sládkova bašta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 200 ml piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej v pánvi a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí přidáme do pánve maso a prudce jej opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, podlijeme pivem a podusíme. ...

Salát z vajec a nivy

Salát z vajec a nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g sýra Niva s modrou plísní, 3 lžíce tatarské omáčky, 1 špetka mletého bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, zchladíme je a oloupeme. Poté je protlačíme přes kolečko na brambory. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo rozdrobíme. Vejce a sýr promícháme a vmícháme tatarskou omáčku. Pro lepší chuť můžeme do salátu přidat i ml...

Pikantní ragú na kari

Pikantní ragú na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 menší mrkve, 1 pórek, 1 lžička soli, 30 g másla, 50 g anglické slaniny, 20 g hladké mouky, 1 lžíce kari koření, 6 vajec, 1/4 l mléka, 1/4 l zeleninového vývaru, špetka pepře

Brambory oloupeme a rozpůlíme. Asi 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté očistíme a nakrájíme zeleninu. Pórek nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka, mrkev na plátky. Přidáme k bramborám přibližně 5 minut před koncem vaření. Slaninu nakrájíme na kostičk...

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 sáčků zeleného čaje, několik lístků čerstvé máty , 1 l vody, 1 citrón, třtinový cukr podle chuti

Sáčky čaje vložíme do konvice s několika lístky máty a zalijeme horkou vodou. Čaj necháme louhovat podle návodu. Poté sáčky i mátu vyjmeme, čaj podle chuti osladíme třtinovým cukrem a dochutíme šťávou z citrónu. Hotový čaj přelijeme do vhodné pla...

Bábovka s majonézou

Bábovka s majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g majonézy, 400 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky. Mléko rozmícháme s vejcem a majonézou. Do šlehací mísy dáme všechny sypké suroviny a vlijeme mléko s vejcem a majonézou. Všechno spolu důkladně smícháme a...

Okurkový salát tak trochu po italsku

Okurkový salát tak trochu po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mozzarelly, 1 salátová okurka, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti, 1 hrst rukoly

Mozzarellu i omytou okurku nakrájíme na tenké plátky. Olej s octem prošleháme metličkou, přidáme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí a pepřem. Na jeden větší talíř nebo víc menších talířků střídavě klademe kolečka okurky a mozzarelly. Na...

Muffiny se šunkou a pórkem

Muffiny se šunkou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 pórek, 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 ml podmáslí, 120 ml mléka, 2 vejce, 80 g másla, 4 lžíce tatarské omáčky

Pórek pořádně omyjeme a nakrájíme nadrobno a šunku na malé kostičky. Pórek spaříme a necháme chvíli okapat. V hluboké míse rozšleháme vejce s mlékem a podmáslím. Do druhé velké mísy dáme mouku, kypřící prášek, rozpuštěné máslo a špetku soli. Vše p...

Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 1 sklenička rajčtové salsy, 50 g tvrdého sýra

Těsto rozválejte na asi 3 mm silný plát a rádélkem ho nakrájejte na trojúhelníčky velké asi 4 x 6 x 6 cm – těsto prostě rozkrájejte na pravidelné obdélníčky a pak je diagonálně rozřízněte na trojúhelníčky. Celý plát těsta pak pomažte salsa omáčkou...

Francouzské sušenky

Francouzské sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 50 g másla, 125 g tvarohu, 1/2 lžičky soli, 1 lžička provensálského koření, 1 žloutek

Hladkou mouku, máslo, tvaroh, sůl a provensálské koření smícháme a uhněteme těsto. Poté vyválíme a vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Potřeme žloutkem rozmíchaným s vodou a posypeme různým kořením (pizza koření, kmín, česnekovým,...) n...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g másla, 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 lžička citronové kůry, 70 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení prášku do pečiva, špetka soli, 1-2 hrsti sultánek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžíce rumu

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si lžičku citronové kůry. Pak si utřeme měkký tvaroh (z papíru, ne z vaničky) s vanilkovým i moučkovým cukrem, s jedním celým vejcem a s jedním...

Žemlovka - trojitá

Žemlovka - trojitá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky z předešlého dne, asi 400 ml mléka , 1 vejce, 2 větší jablka, 2 hrsti rozinek, 1 lžička skořice, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 malinový pudink v prášku, 2 lžíce krystalového cukru, 450 ml mléka, 1 lžíce rozehřátého másla (Hery), moučkový cukr na posypání

Formu na pečení vymažeme tukem, nebo máslem. Příprava tvarohu - celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, okrájíme slupky a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve 400 ml mléka rozš...

Citronové kuře

Citronové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 plátky parmské šunky, 1,5 dcl drůbežího vývaru, 1 citrón, 4 lžíce smetany, 4 lžíce olivového oleje, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Očištěná stehna vložíme do pekáčku, citron omyjeme a polovinu nakrájíme na 8 tenkých plátků, které rozložíme okolo kuřete v pekáčku. Povrch stehen potřeme řeznou stranou druhé poloviny citronu, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Na k...

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Romadurová pomazánka

Romadurová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 romadůr, 1 cibule, 4 lžíce majonézy, 100 g taveného sýra

Cibuli si najemno nakrájíme. Romadur dobře utřeme s majonézou. Přidáme tavený sýr a nakonec vmícháme cibuli. Dobře to promícháme a necháme v zakryté míse v ledničce uležet.

stránka: