Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 56

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Kynutá buchta s mandarinkami

Kynutá buchta s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Kynuté těsto: 300 g hladké mouky, špetka soli, 1 vejce, 1 sušené kvasnice, 150 ml mléka, 80 g rozpuštěné Hery, 60 g cukru krupice, Na tvarohovou náplň: 2 tvarohy, 1 vejce, 5 lžic cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu, 50 ml mléka, Na piškot: 1 hrnek polohrubé mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 1 vanilkový cukr, 100 ml krupicového cukru, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 2 mandarinkové kompoty, moučkový cukr na posypání

Nejprve si opatrně rozpustíme Heru. Do mísy prosijeme mouku a cukr a promícháme s kvasnicemi. Přidáme vejce, sůl, mléko a rozpuštěnou prochladlou Heru. Vypracujeme těsto, které necháme v teple asi 30 minut kynout. Mezitím si připravíme tvaroh a ma...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Medová pomazánka

Medová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žervé, 50 g zakysané smetany, 2 lžíce medu, 1 ks pomeranče

Všechny suroviny necháme chvíli venku z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Žervé umícháme se zakysanou smetanou dohladka. Potom přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče a med. Důkladně promícháme a necháme odpočinout.

Šípková polévka

Šípková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šípků, 1 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička cukru, špetka soli, 6 kousků černého chleba

Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře je omyjeme a vaříme ve vodě se špetkou soli asi 30 minut. Potom je protřeme sítem nebo rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s vodou a povaříme. Přidáme šípkový ...

Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta rychlá

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek vepřové kotlety, 1 lžička slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, Na polití - 1 stroužek česneku, 1 špetka pepře, 2 špetky mleté červené papriky, 2 špetky soli, 2 špetky bramborového škrobu, nepatrně ostrého kečupu a plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce studené vody, 2 kapky sojové omáčky

Nejprve si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme. Dáme ho do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme vodou a rozmícháme. Plátek vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonovo...

Bábovka s vůní perníku

Bábovka s vůní perníku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 140 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 4 bílky, 150 ml mléka, 100 g hladké mouky

Olej smícháme s cukrem, přiléváme teplé mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Část těsta obarvíme kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tuke...

Nadýchaná rychlá bábovka

Nadýchaná rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 hrneček mléka, 9 lžic slunečnicového oleje

Troubu zapneme na 180°C. Vše dáme do mísy. Promícháme a vyšleháme řídké těsto. Pečeme asi 45 minut.

Rolovaný šunkový řízek

Rolovaný šunkový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 plátky tvrdého sýra, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Na dva plátky šunky položené přes sebe dáme plátek sýra, okraje šunky přehneme dovnitř a pevně svineme do rolády. Roládku obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci, ve strouhance a opět ve vejci a ve strouhance. Obalené roládky smažíme ry...

Knedlíky s rohlíkem

Knedlíky s rohlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 balení sušené kvasnice, 2 starší rohlíky, 1 vejce, 125 ml mléka

Rohlíky nebo housky nakrájíme na menší kostky. V míse promícháme sušené kvasnice s moukou a solí. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků a necháme asi 30 minut v teple kynout. Těsto přendáme na vál a pomouče...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Omáčka játrová

Omáčka játrová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletých hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 1/4 lžičky mletého pepře, 250 ml vody, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžička sojové omáčky, 1 kostka hovězího bujónu, sůl dle potřeby, 1 - 2 lžíce hladké mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme mletá játra a na mírném plameni mícháme tak dlouho, dokud se játra nezačnou drobit. Přidáme mletý pepř, vodu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. V troše smetany rozmích...

Sojové plátky na smetanové zelenině

Sojové plátky na smetanové zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g sojových plátků, 1 kostka masoxu, sůl, pepř a sojová omáčka podle chuti, 1 sáček mražené čínské zeleninové směsi, lžička kari koření, 200 ml smetany, 3 lžíce olivového oleje

Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kostku masoxu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sojové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sojové plátky a 10 minut povaříme. Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladn...

Studený jablečný dort

Studený jablečný dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek (váha už okrájených jablek), 2 sáčky pudinkového prášku, 1 sáček dětských piškotů, 1 velká plechovka broskvového kompotu

Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme. Přilijeme šťávu z kompotu a nasypeme oba pudinky. Pokud jsou jablka sladká, není ani potřeba přidávat cukr. Zamícháme, dáme na plotýnku a na mírném ohni přivedeme k varu, necháme probublat t...

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čočky, 1 cibule, 50 g petržele, 50 g celeru, 50 g mrkve, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, jíška na zahuštění, 2 bujóny, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, sušená petrželka, 50 - 100 g anglické slaniny, 1750 ml vody

Čočku přebereme, umyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme asi 2 hodiny stát. Petržel, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vodu z čočky slijem...

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté vanilky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 lžička citronové kůry, 200 g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 ml mléka, špetka soli, Poleva: 150 g hořké čokolády, 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, vanilku, prosejeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Prošleháme a přidáme vejce s mlékem. Vyšleháme hladké těsto, které vložíme do máslem vymazené beránkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°...

Hovězí roláda s vejci

Hovězí roláda s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek hovězího masa, 2 vejce, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 střední cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 plátek šunky, sladkokyselé okurky, instantní tmavá jíška

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a ok...

Krůtí polévka s knedlíčky

Krůtí polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g hrášku, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 ml smetany, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl a pepř dle chuti, Knedlíčky: 3 housky, 1 vejce, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, strouhanka dle potřeby, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu

Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar ...

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 600 ml nízkotučného mléka, 1 cibule, 2 listy bobkového listu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 stroužek česneku, troška muškátového ořechu, 1 lžička Vegety, troška petrželové natě, 4 lžíce šlehané smetany

Mléko s vegetou a bobkovým listem krátce povaříme. Na pánvi osmažíme cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a vše přidáme do mléka. Pak vmícháme na drobno nakrájený hlávkový salát a na mírném ohni vaříme asi 6 minut. Na talíři ozdo...

Petrželková polévka

Petrželková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic nasekané petrželky, 4 cibule, 2 pórky, 1 kostka bujónu, 2 lžíce másla, 1 balení sladké smetany, 2 stroužky česneku, špetka soli a pepře, špetka muškátového květu

Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka a vše dáme do hrnce na rozpuštěné máslo. Chvíli mícháme, až cibule zesklovatí, potom ji zalijeme vodou s kostkou bujónu. Necháme asi 30 minut vařit a polévku propasírujeme. Ochutíme prolisovaným česnekem...

Milionová polévka

Milionová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce krupice, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks brambor, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, špetka soli a pepře

Za sádla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vody a povaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Pak je i s vodou přilijeme k jíšce, přidáme na jemno nastrouhanou zeleninu a vaříme. Když zelenina změkne, polévku ...

Houbová polévka 3.

Houbová polévka 3.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 150 g brambor, troška kmínu, 1 cibule, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, troška pepře a soli

Houby vaříme ve vodě společně s oloupanými a nakrájenými bramborami. Osolíme, přidáme kmín a nakrájenou cibuli. Když brambory změknou, zahustíme polévku smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Houbová polévka 2.

Houbová polévka 2.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 1,5 těstovinové zavářky

Houby opečeme na másle a potom je zalijeme vodou s kostkou bujónu. Přisypeme těstovinovou zavářku, promícháme a několik minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Fazolová polévka s párkem

Fazolová polévka s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 200 g párků

Fazole předem namočíme a uvaříme. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek a na kolečka nakrájené párky. Osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme fazolemi i s vývarem. Provaříme a podáváme.

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílých fazolí, 200 ml kečupu, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g sterilované okurky, 1 lžička soli, špetka pepře, 50 ml octu

Přebrané a opláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 4 hodiny máčet. Pak dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek se solí, kečup, pokrájenou okurku, vařené okapané fazole, promícháme, doc...

stránka: