Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 59

Vepřová plec na hrášku

Vepřová plec na hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce houbového koření, 1 lžička pepře 4 barev, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka, sůl

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso a restujeme. Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme vodou a za občasného po...

Mramorová bábovka - levná

Mramorová bábovka - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

375 ml polohrubé mouky, 250 ml mléka, 125 ml krupicového cukru, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 70 g rozpuštěné Hery

Nejprve v malém kastrůlku opatrně rozpustíme Heru. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek a kakao prosejeme, každé zvlášť. Odebereme část odměřené mouky a promícháme ji s kypřícím práškem. Do mísy vyklepneme vejce...

Vepřové na celeru s hermelínem

Vepřové na celeru s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g vepřové plece, špetka mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek strouhaného celeru, 1 Hermelín s paprikou, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 300 ml 10% smetany

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova. Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. Celer očistíme, nastrouháme na hrubé nudličky a přidáme k masu. Maso za obča...

Sýrový bramborák

Sýrový bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g syrových brambor, 2 lžíce nastrouhaného sýra eidam, 2 bílky, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, slunečnicový olej

Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a po chvíli slijeme přebytečnou vodu. Těsto osolíme, okořeníme majoránkou, vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme do bramborového těsta. Na rozehřátou pán...

Zapečené těstoviny se sýrem a slaninou

Zapečené těstoviny se sýrem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 250 g brokolice na růžičky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 1/4 hrnku mléka, 1 lžíce plnotučné hořčice, 50 g Nivy strouhané nahrubo, 200 g anglické slaniny nakrájené na kostičky, 3 lžíce strouhaného parmazánu

Těstoviny uvaříme dle návodu. V polovině vaření těstovin přihodíme brokolici na růžičky a vaříme do změknutí těstovin i brokolice. Potom slijeme vodu a necháme chvíli odpočívat. Na nepřilnavé pánvi osmažíme slaninu na kostičky a taky necháme chv...

Vepřový guláš s chlebem

Vepřový guláš s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 střední cibule, 1 palice česneku, 2 lžičky uzené papriky, mletý kmín, mletý černý pepř, 1 malá feferonka, 1 lžička soli, 5 lžic strouhané chlebové kůrky, 2 lžíce sádla

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme maso nakrájené na kostky. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek. Zamícháme, velmi krát...

Vepřový kotlet s paprikou

Vepřový kotlet s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 2 barevné papriky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, worcesterská omáčka, sojová omáčka

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou a worčesterovou omáčkou. Na 2 lžících oleje opečeme maso z jedné strany, obrátíme a přidáme nakrájen...

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 600 g rajčat, 1 ks jablka, 100 g cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 60 g rajčatového protlaku, 2 lžíce včelího medu, 2 lžička jablečného octu, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička pepře cayenského

Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s oloupaným a jařince zbaveným jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak,...

Koprová omáčka - rychlá

Koprová omáčka - rychlá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml mléka, 1 hovězí bujón, 100 ml světlé instantní jíšky, 1 vrchovatá lžíce čerstvého nakrájeného kopru (i více), 1 lžíce másla, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octa

Kopr omyjeme, odstraníme tvrdé stonky a nakrájíme na jemno. Do studeného mléka přidáme bujón a hotovou instantní jíšku. Rozmícháme a dáme vařit, za stálého míchání od bodu varu vaříme 3 minuty a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme cukr, ocet a...

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilky, 6 jablek, 1 balení hotového listového těsta

V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčo...

Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí se sýrem a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtího masa (prsou), 6 malých žampionů, 40 g uzeného sýra, 250 ml mléka, 1/4 lžičky soli, mletý černý pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 - 3 stroužky česneku, 1 plátek másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. Nakrájené maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Poprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostičky, žampióny a česnek nasekáme na drobno. Na...

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rohlíky z předešlého dne, 150 ml cukru krupice, 200 ml kokosu, 3 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 2 lžíce hrozinek, 2 vejce, 300 ml mléka, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 plátek másla, 1 lžička krupicového cukru, 1 tvaroh ve vaničce

Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme 1 žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků. Tvaroh rozmícháme se žlou...

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky předního nebo zadního hovězího masa, necelá lžička soli, mletý černý pepř, 1 malé jablko, 2 lžíce nastrouhaného celeru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení ...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 3 vejce, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 červené kapie, 1/2 žluté papriky, větší hrst zelené cibulky, 30 g uzeného nebo jiného sýra, 1/2 mrkve, 1 lžička koření na americké brambory, sůl, mletý černý pepř

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nez...

Šafránové špagety s uzeným masem

Šafránové špagety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička šafránu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g uzeného masa, 150 g strouhaného parmazánu, sůl a pepř dle chuti, 350 g špaget, 1 lžička petrželky

Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat. Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mí...

Vepřová játra jako minutka

Vepřová játra jako minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg játry (vepřová či telecí), trocha kukuřičného škrobu či hladké mouky na obalení, máslo dle potřeby na osmahnutí, sůl dle potřeby, citronový pepř na dochucení, sádlo dle potřeby na smažení

Játru nepereme, aby neztvrdla, ani nesolíme! Pokrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu či mouce a rychle opečeme po každé straně asi 3 minuty na sádle. Opečené kousky dáme do teplé mísy, sádlo slijeme a přidáme máslo a trochu mouky, osmahneme...

Hovězí kostky znojemské

Hovězí kostky znojemské

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (zadní, přední), 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce sladkokyselých okurek, instantní jíška, 1 vařené vejce

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do...

Tvarohová sladká svačina

Tvarohová sladká svačina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 odtučněný tvaroh ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 malá miska ananasového kompotu, 1 malá miska strouhané mrkve

Odtučněný tvaroh z vaničky vyklopíme do misky a dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Kousky ananasu z kompotu dáme okapat na sítko a poté je nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Do vymíchaného tvaro...

Kuře Florida v římském hrnci

Kuře Florida v římském hrnci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 2 lžíce másla, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 2 ks pomeranče, 150 ml bílého vína, 1 konzerva broskví

Římský hrnec ponořte na 10 minut do teplé vody. Kuře omyjte, potřete nejdříve máslem a potom solí a rozmarýnem. Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a odstraňte jadérka. Kuře dejte společně s plátky pomeranče a bílým vínem do římského hrnce. ...

Bábovka maková s kokosem

Bábovka maková s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek mletého máku, 1 hrnek kokosu, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 375 ml cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hrubé mouky, tuk a hrubá mouka na formu

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a zapneme troubu. Celá vejce šleháme s cukrem do pěny - dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme olej a vanilkový cukr. Střídavě přidáváme mouku s prosátým práškem do pečiva a mléko. Šleháním n...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

Strouhankové knedlíčky do polévky

Strouhankové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce M, sůl, mletý černý pepř, 1 plátek másla, petrželová nať, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml strouhanky

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tuhší míchané vejce. Po mírném vychladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vyp...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

stránka: