Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 63

Zapečená plněná ačokča

Zapečená plněná ačokča

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ačokči, 400 g hovězího mletého masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregana, 1 lžíce plnotučné hořčice, 150 g uvařené rýže, špetka soli, špetka pepře

Maso a rýži (lepší je lehce rozvařená) smícháme a důkladně spojíme. Přidáme mezi dlaněmi promnuté oregano a tymián, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí plníme vydlabané ačokči, poklademe na pekáček, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme ...

Kakaové cookies

Kakaové cookies

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 50 g kakaa, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 150 g čokoládových vloček, 3 lžíce mléka, 2 vejce, 225 g másla

Troubu si rozehřejeme na 180°C. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience a v druhé míse si vypracujeme mléko, máslo, vejce a čokoládové vločky dohromady. Potom přes síto přesejeme suché ingredience k mokrým a jemně, ale důkladně vypracujeme...

Szoldra

Szoldra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé klobásy, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml polotučného mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, špetka soli, 1 lžíce petrželově natě, 1 jarní cibulka, lžíce pažitky

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto. Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné...

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml majonézy, 10 ml koňaku, 3 kapky vanilkové esence, 1 lžička cukru moučky

Majonézu (nejlepší je domácí), koňak, vanilkovou esenci a cukr utřeme dohladka. Nepoužíváme ruční šlehač. Hotovou omáčku necháme dobře vychladit.

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 3 lžíce másla, 1 větší cibule, 500 g žampionů, 3 vejce, 5 stroužků česneku, 200 ml mléka, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, po uvaření slijeme vodu, propláchneme těstoviny studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli posekáme nadrobno a orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme houby a na tenk...

Hruškový koláč s mandlovým krémem

Hruškový koláč s mandlovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 3 žloutky, 120 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 200 g másla, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, Náplň a poleva: 5-6 hrušek, 400 ml zakysané smetany, 2 vejce, 4 lžíce cukru moučka, 3 lžíce jemně strouhaných mandlí, 3 bílky

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, poté do mísy prosejeme mouku a kypřící prášek a přidáme na kostky nakrájené máslo. Prsty hněteme dokud se z těsta nestane drobenka. Plech, nebo koláčovou formu si vymažeme máslem a drobenku nasypeme do formy a p...

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vývaru (z masa,ryb nebo ze zeleniny), 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky (nebo bramborový škrob), 80 g másla, 2-3 lžíce citronové šťávy nebo octa, sůl a pepř podle chuti, špetka citronové kůry

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pr...

Bílé citrónové řezy

Bílé citrónové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru moučky, 10 dkg másla, 1-2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3-4 lžíce mléka

Všechny suché přísady smícháme v míse. Přidáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo, vejce, těsto zpracujeme a vyválíme 3 stejné pláty. Upečeme každý zvlášť v troubě dorůžova asi při 180°C. V horkovzdušné troubě je výhodou, že je lze upéci najedn...

Játrový svítek

Játrový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 30 g tuku, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř a majoránka podle chuti, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2-3 lžíce strouhanky, špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička čerstvé petrželové natě

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a s...

Výborná medová roláda

Výborná medová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 20 dkg cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 25 dkg polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Z 8 bílků ušleháme sníh, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme tekutý med, jemně přimísíme mouku a kypřicí prášek (popř. sodu bicarbonu), lehce smícháme a dáme na plech na pečicí papír asi 15 - 20 minut péci v předtopené troubě na 150°C. Na plechu n...

Křupavé kuře

Křupavé kuře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře asi 1400 gr, 2 vejce, sůl podle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 50 g mletých mandlí, 50 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 2 lžíce strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička tuku na vymazání pekáče, 100 g másla

Kurča rozporcujeme, každé stehno rozdelíme na dve časti, ak chceme, môžeme niektoré časti kurčaťa aj vykostiť. Posolíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v zmesi mandlí, strúhaného syra parmezánu a strúhanky. Pekáč vymastíme, poukladáme naň...

Voňavé kuře

Voňavé kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozporcované kuře, 150 g domácí klobásy, hřebíčky a kousky celé skořice, 1 citrón pokrájený na plátky, 150 ml červeného vína, 80 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl podle chuti

Rozporcované kurča umyjeme, osušime a posolime. Na každú porciu pripichneme klinčekom a kúskom škorice plátok citróna a kolieska klobasy. Porcie kurčaťa dáme na pekač na ktorom sme na oleji spenili pokrájanú cibuľu, opatrne opečieme, podlejeme pol...

Vánoční medové koláčky

Vánoční medové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15-20 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíce medu, 1 lžíce změklého másla, 1/2 lžičky mleté skořice, troška mletého hřebíčku, 1 lžíce sekaného kandovaného ovoce, 5 dkg sekaných vlašských ořechů, 1 lžička sody bikarbóny

Mouku na vále zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodou. Těsto necháme uležet v chladnu do druhého dne. Následující den tvoříme z těsta kuličky cca 2 cm v průměru a klademe na pečicí papír či vy...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Tříbarevné vánoční pracny

Tříbarevné vánoční pracny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 180 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 70 g strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa

Do mouky rozkrájíme tuk, přidáme ostatní ingredience a rychle spojíme. Těsto si můžeme rozdělit na 2 půlky a do jedné přidáme kakao. Těsto dáme odpočinout do lednice nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Vychlazené těsto plníme do formiček, které...

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Zadělávané dršťky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g dršťek, 250 g kořenové zeleniny, 2 větší cibule, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati, 80 g sádla nebo slaniny, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 200 g vařeného uzeného masa (nadrobno posekaného), špetka mletého zázvoru, 150 ml sladké smetany

Dôkladne vyumývané držky dáme variť do studenej vody. Necháme zovrieť, vodu zlejeme a držky znova zalejeme horúcou vodou. Potom ich s očistenou koreňovou zeleninou uvaríme domäkka. Po uvarení ich scedíme a pokrájame na hrubšie rezance. Na masti a...

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Palačinky zapékané se špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 200 ml smetany ke šlehání, 400 g mražených špenátových listů, 8-10 palačinek, 100 g eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu taky nakrájíme nadrobno. Na olivovém oleji osmahneme cibulku se slaninkou a přidáme nožem utřený stroužek česneku. Zalijeme smetanou a přidáme špenát, který necháme zavadnout. Vaříme přibližn...

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 sleďi cca 500gr, 300 ml sladké smetany nebo mléka, 3 vejce, 100 g másla, 1 velká cibule, troška rozmarýnu a oregána, sádlo na vymazáni a strouhanka na vysypáni pekáče , sůl, pepř a majoránka podle chuti

Uvarené, olúpané a ochladené zemiaky pokrájame na plátky a navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili a posypali strúhankou. Olúpané a vymočené slede vo vode pokrájame nadrobno a rozložíme na zemiaky, dáme vrstvu sleďov, ktoré posypeme koreninam...

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr), 80 g slaniny, 1 větší cibule, 1 kořen mrkve, 1 kořenová petržel, 100 g bulvového celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni, troška octa nebo citrónové šťávy

Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme. Vložíme mäso, podlejem...

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší lilky, 2 vejce, cca 250 ml mléka, polohrubé mouky podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, sůl a pepř podle chuti, 3 stroužky česneku, 500 g jehněčího mletého masa , troška rozmarýnu, 2 velké cibule, 500 g rajčat, 2 lžíce sádla

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Pl...

Broskvový koláč z křehkého těsta

Broskvový koláč z křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce cukru moučka, 65 g másla, 5 vajec, 4 půlky kompotované broskve, 60 g čokoládových vloček, 250 ml smetany ke šlehání

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. ...

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků uvařeného hovězího jazyka ( po 100 gr), 1 cibule, 1 lžíce cukru krystal, 500 ml masového vývaru, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 40 g másla, sůl podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžice rybízového kompotu, 100 ml bílého vína, šťáva a kůra z jednoho citrónu

Na masle speníme cibuľu a prisypeme cukor. Stále miešame, kým cukor nezožltne. Zalejeme ho horúcim vývarom, pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min. Z ostatného masla a múky pripravíme žĺtú zápražku. Rozriedime ju studeným precedeným vývarom na ...

Levná mrkvová pomazánka

Levná mrkvová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 5 vařených vajec, 150 g másla, 1 sklenka majonézy, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře

Do mísy si dáme žloutky, máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně utřeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, bílky a nakonec majonézu. Důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Mocca oválky s kávovým krémem

Mocca oválky s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky, 200 g Hery, 110 g cukru moučka, 30 g mleté kávy, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, KRÉM : 250 g másla, 7 lžic mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce mleté kávy, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, 1 hrst arašídů

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme oválky. Pečeme při 200°C asi 8 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, přidáme moučkový cukr a po lžících zašleháváme horké m...

stránka: