Masové kuličky s fazolkami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2508
kalorií
0.0g
cukrů
129.0g
tuků
199.0g
bílkovin
Příprava
Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme fazolky a povaříme. Ve 2 dcl vody rozmícháme 2 lžíce krémžské hořčice se 4 lžícemi škrobu a omáčku zahustíme. Povaříme a přidáme nastrouhaný sýr. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou.
JanaB24. 11. 2011
Ingredience
- 2 vejce
- 200 g fazolových lusků
- 150 g goudy s pepřem
- 70 dkg mletého hovězího masa
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce sušené petrželky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 5 lžiček cukru krystal
- 2 kostky zeleninového bujónu
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 09. 04. 2015, 07:29
© 2024, Railsformers s.r.o.