Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 62

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml ovesných vloček, 2 l vody, 1 cm plátek másla, 2 hrnky pekingského zelí, 2 brambory, 1/2 kořene mrkve, 2 kostky zeleninového bujónu, sůl, 2 plátky uzeného sýra, 1 lžička petrželové natě

Vločky opečeme na plátku másla a poté je zalijeme vodou. Vaříme asi 30 minut. Brambory a mrkev oškrábeme a očistíme zelí. Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Jakmile máme vločky uvařené, ta...

Žampiónová polévka

Žampiónová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 menších žampiónů, 2 menší brambory, 2 lžíce strouhané mrkve, sůl, 1 špetka kmínu, 1500 ml vody, jíška, 2 lžíce houbového koření Rossk, 1 lžička sušené petrželky

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme. Kloboučky žampiónů oloupeme a nožičky oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a žampióny nakrájíme na plátky. Do vařící vody vložíme brambory a žampióny, přidáme po...

Polévka z mrkve a kapie

Polévka z mrkve a kapie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce nastrouhané mrkve, 2 lžíce hrubé mouky, 1 plátek másla, 1/2 žluté kapie, 1 zeleninový bujón, 1 lžíce sušené petrželky, 750 ml vody, 1 houska, 2 lžíce slunečnicového oleje

Housku z předešlého dne nakrájíme na kostičky a na teflonové pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Kapii rozkrojíme, zbavíme semen, umyjeme a nakrájíme, nebo nasekáme na menší kousky. Na plátku ...

Bramborová polévka s tatarkou

Bramborová polévka s tatarkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké brambory, 2 lžíce mrkve, 1 vejce, 50 ml světlé instantní jíšky, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, čerstvá nebo sušená petrželka

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičk...

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 svazek naťové cibule, 200 g malých žampionů, 1 žlutá paprika, 1 bílá paprika, 2 červené kapie, 3 - 4 cibule, 3 malé mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 velká rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm...

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá brokolice, 5 lžic ovesných vloček, 1 plátek másla, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1500 ml vody, 2 lžíce nastrouhané mrkve

Ovesné vločky přebereme. V hrnci rozehřejeme máslo a vločky na něm osmažíme a poté zalijeme vodou. Brokolici opláchneme pod studenou tekoucí vodou a rozdělíme na menší kousky. Košťál od růžiček nakrájíme a růžičky rozebereme na drobné kousky. Po 1...

Okurkový salát s kapií

Okurkový salát s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1 - 2 stroužky česneku, 1 červená kapie, 1 střední cibule, 3 lžičky cukru krupice, 2 lžičky octa, 1/4 lžičky soli, 2 kapky slunečnicového oleje

Větší salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Česnek oloupeme a nasekáme na velmi drobné kousíčky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Červenou kapii omyjeme, odstraníme z ní semennou část a vnitřní blány. Pod tekoucí vo...

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 starší rohlíky, 1 lžička polohrubé mouky, 1 lžíce směsi čerstvé petrželky a majoránky, 1 lžíce sádla, 125 ml mléka, 1 vejce, 1 špetka soli do rohlíků, 1 lžička soli do vody na vaření

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit, rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a...

Bramborový knedlík s cuketou

Bramborový knedlík s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukety, 1 vejce, 1 balení bramborových knedlíků v prášku, 1 lžíce hrubé mouky, 2 lžičky soli

Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmíchám...

Štědrovečerní polévka

Štědrovečerní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 3 hrsti domácích nudlí, 1,5 l vývaru, 200 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 4 lžičky petrželové nati, 1 petržel, 1 malý celer

Očistíme si mrkev a nakrájíme ji na drobné nudličky, které krátce osmahneme na rozupuštěném másle (cca 50 g). Zalijeme vývarem, přidáme sůl, cibuli (sloupneme jen svrchní slupku), oloupané stroužky česneku, kořen petržele a celeru, nové koření, bo...

Novoroční čočková polévka

Novoroční čočková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 4 větší brambory, 2 velké mrkve, 200 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky soli, špetka muškátového květu, troška šafránu, 1,5 l vývaru, 12 plátků paprikáše, 4 lžičky petrželové nati

Brambory si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkve rovněž očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozpustíme 50 g másla a na něm nakrájenou mrkev krátce osmahneme. Zalijeme ji vývarem, přidáme na...

Langoše s eidamem

Langoše s eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení droždí, 500 g hladké mouky, 400 ml mléka, 0,5 lžičky cukru moučka, 0,5 lžičky soli, 1 šálek slunečnicového oleje, 1 hlávka česneku, 15 dkg eidamu, 8 lžíc kečupu, 8 lžíc tatarské omáčky

Kvasnice najemno rozdrobím do čtvrtiny vlažného mléka smíchaného s cukrem a nechám vyběhnout. Tuto směs přidám k mouce smíchané se zbytkem vlažného mléka, dosypu sůl a vypracuji těsto. Těsto si dám na teplé místo (např. do peřin) na půl hodiny kyn...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Polévka z kukuřice

Polévka z kukuřice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml drůbežího vývaru, 3 cibule, 500 g mražené kukuřice (zrníček), 100 g sendvičové šunky, 10 ml sojové omáčky, 30 ml bílého vína, 1 lžíce Solamylu, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli, 2 bílky

Do kuřecího vývaru dáme vařit na nudličky nakrájenou cibuli. Když je téměř měkká, přidáme kukuřici, na nudličky nakrájenou šunku, špetku pepře a chilli (nemusí být), lehce provaříme. Přidáme sojovou omáčku, víno. Ve 2 lžících vody rozmícháme solam...

Pstruzi po indicku

Pstruzi po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g mandlových lupínků, 2 drcené hřebíčky, 1 citrón, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka pepře

Vykuchané pstruhy umyjeme a osušíme. Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmahneme v rozpáleném tuku, jen lehce, mandle nesmí příliš zhnědnout, jinak by zhořkly. Z mouky, hřebíčků, soli, kari a pepře připravíme směs na...

Hráškový salát s estragonem

Hráškový salát s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rýže, 2 vařené kuřecí křídla, 2 papriky, 2 lžičky lístků estragonu, 250 g hrášku, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce plnotučné hořčice

Rýži uvaříme v osolené vodě, pak ji propláchneme pod proudem studené vody, necháme okapat a vychladit. Studená křidélka zbavíme kůže, odkostíme a maso nakrájíme na kostičky. Papriky dáme na chvilku pod gril, oloupeme je a také nakrájíme na kostičk...

Šunkové brambory s pohankou

Šunkové brambory s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g šunky od kosti, 100 g eidamu (Edamu), 200 g pohanky, 50 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Vše smícháme, přidáme utřený česnek, kmín a podle chuti osolíme a opepříme...

Zelí z dýně

Zelí z dýně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kilová dýně Hokkaidó, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžíce octa, 3 lžíce krupicového cukru

Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena. Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění. Přisyp...

Bramborový salát s hráškem

Bramborový salát s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 2 vejce, 750 g brambor, 100 g moravského uzeného nebo jiné uzeniny, 1 menší cibule, 250 ml nakrájených sterilovaných okurek, 200 ml majonézy, 200 g sterilovaného hrášku, 1 necelá lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 - 15 minut. Váha kořenové zeleniny je uvedená již očištěné. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakráj...

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých neloupaných mandlí, 200 g tuku Stella, 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru + moučkový a vanilkový cukr na obalení

Mandle i se slupkou pomeleme, nebo dobře rozmixujeme. Na vál prosejeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle. Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme ...

Oči

Oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařené žloutky, 60 g másla, 60 g kokosové moučky, 150 g cukru moučka, 1 lžíce čokoládové polevy na zdobení

Žloutky rozmačkáme, přidáme moučkový cukr, máslo a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, utvoříme kuličky, do kterých vmáčkneme malý důlek a do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme. Nepečeme.

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l mléka, 250 ml sladké smetany, 1 hrneček krup 8 vel., troška kmínu, lžička soli, 3/4 l vody, 3 lžíce hladké mouky, 1 kg brambor, 4 lžíce sádla

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v hrnku společně s hladkou moukou. Brambory uvaříme ve slupce doměkka - nepříliš, aby...

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (200g na paštiku+50 g na zalití), 500 g kuřecích jater, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli a špetka pepře dle chuti, 100 ml smetany ke šlehání, 12 listů šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut domě...

Skořicová poleva na cukroví

Skořicová poleva na cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru moučka, 1 lžíce mleté skořice, 3,5 lžíce horké vody

Prosejeme cukr, smícháme se skořicí, přidáme vodu a mícháme až do hladka. Natřeme na libovolné cukroví a necháme přes noc oschnout. Hotovo.

Zapékané artyčoky se šunkou

Zapékané artyčoky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 artyčoky, 30 ml citronové šťávy, 100 g šunky, 5 vajec, 200 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 60 g strouhaného parmazánu

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky naho...

stránka: