Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 58

"Čína" podle Věry

"Čína" podle Věry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Maggi, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky Solamylu, 1 velká cibule nakrájená na kolečka, 2 papriky různé barvy

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky a necháme chvíli stranou. Všechny ingredience kromě paprik vložíme do mísy a promícháme. Vhodíme kuřecí nudličky a opět promícháme. Necháme přes noc marinovat. Poté vhodíme na rozpálenou pánev a ...

Hrozinkový chlebíček

Hrozinkový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 ml krupicového cukru, 70 g másla, 225 ml polohrubé mouky, 4 lžíce hrozinek, 4 kostičky čokolády na vaření

Formu na biskubský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozehřejeme máslo a čokoládu nastrouháme na slzičkovém struhadle. Z bílků vyšleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Přidáme rozpuštěné prochladlé máslo a vařečkou...

Pikantní kečup

Pikantní kečup

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 2 hrsti jablek, 4 velké cibule, 5 paprik (kapie), 200 ml octu, 1/2 lžíce soli, 4 lžičky mleté papriky, 300 g cukru krystal, 5 ks hřebíčku, 5 ks nového koření, 10 ks pepře, 2 bobkové listy

Jablka bez jádřinců, cibule, rajčata a papriky nakrájíme, přidáme ostatní ingredience a dusíme asi jednu a půl hodiny do úplného změknutí. Hmotu pak ručním mixerem rozmělníme, přepasírujeme a plníme do sklenic. Tyto pak sterilujeme po dobu 20 minu...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Krůtí prsíčka se sýrem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g eidamu, 150 g hub dle své chuti, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička směsi koření gyros, sůl a pepř dle chuti

Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme směsi gyros. Poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je v pánvi osmahneme po obou stranách dozlatova. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vroucí osolené vody. Asi 10...

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 0,5 menší hlávky bílého zelí, 0,5 lžičky olivového oleje, 2 lžičky jablečného octa, sůl

Zelí si nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a pořádně promačkáme. Necháme odstát půl hodiny. Mezitím si nahrubo nastrouháme mrkev. Vše pak smícháme dohromady, podlijeme olivovým olejem a dochutíme octem. Promícháme. Salát je nejlepší, odleže...

Smažené plněné prsní špalíčky

Smažené plněné prsní špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, sůl dle potřeby, 2 plátky šunky, 1 plátek Ementálu 45%, 1 plátek anglické slaniny, slunečnicový olej na smažení, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka

Kuřecí prso omyjeme a podélně rozkrojíme. Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na připravený plát masa položíme šunku, sýr a slaninu. Pokladený plátek masa pevně stočíme do rolky a podle velikosti jí rozkrojíme na 3 - ...

Pomazánka z vepřového masa

Pomazánka z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Vepřové ve vlastní šťávě , 1 cibule, 100 g majonézy, 3 - 4 vejce, 2 stroužky česneku, mletý pepř

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a česnek utřeme nebo prolisujeme. Vepřovou konzervu pokojové teploty otevřeme a obsah rozmačkáme vidličkou. Přidáme cibuli, vejce, majonézu...

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oregana, 400 ml drůbežího vývaru, 4 středně velké brambory, 100 g hrášku, 1 lžička citronové kůry, 50 g másla, sůl, pepř

Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do sáčku, ve kterém jsme si připravili směs mouky, lžičky soli a trošky pepře. Obsah sáčku protřepeme, aby se směs dostala na všechny kousky masa. V hrnci orestujeme cibuli a stroužky česneku a po chvíli přidám...

Jemná ovocná bábovka s tvarohem

Jemná ovocná bábovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg másla, 10 dkg cukru krupice, 1 kostka tvarohu, 2 vejce, 20 dkg oloupaných a nastrouhaných jablek, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 balení šlehačky

Mouku a kypřicí prášek dobře promícháme a přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka. Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci a pořádně vyšleháme. Vmícháme stěrkou jemně rozmělněný měkký tvaroh a ještě vyšleháme do jemna. Těsto dáme do vymazan...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 l vody, 1 l octu, 1 balení Deko, 15 ks nízkoenergetického sladidla, 400 g cukru krupice, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.

Oplatky s nugátovým krémem

Oplatky s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dortových oplatků, 400 g nugátového krému, 1 čokoláda na vaření, 1 lžíce 100% tuku IVA, 2 hrsti kokosové moučky

Podlouhlé (můžeme použít i kulaté) dortové oplatky natřeme velmi tenkou vrstvou nugátového krému. Oplatky natíráme po jednom a jednotlivé díly dáváme na sebe. Natřené oplatky zakryjeme potravinářskou fólií, hodně zatížíme a dáme do druhého dne do ...

Hovězí kostky v okurkách

Hovězí kostky v okurkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího předního masa, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 kulička nového koření, 1/4 bobkového listu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, hotová jíška nebo hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, opět zamícháme a přiklopíme poklicí. Hovězí ko...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Vaječný koňak čokoládový

Vaječný koňak čokoládový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml moučkového cukru, 200 g čokolády s 50% kakaa, 500 ml sladké smetany 10%, 3 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a ho...

Dort Malakov

Dort Malakov

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,7 dcl rumu, 100 ml vody, cukrářské piškoty dle potřeby, 220 g másla, 220 g cukru moučka, 1/2 lžičky Amareta, 280 g mletých mandlí, 450 ml smetany ke šlehání

Nejprve si připravíme krém. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé směsi. Přimícháme 100 ml rumu a mandlový likér. Opět zašleháme. Přisypeme mandle a jemně zamícháme. V misce ušleháme šlehačku do tuha a opatrně zamícháme do krému. Do malé misky nali...

Vaječný koňak kokosový

Vaječný koňak kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák, 700 ml plnotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 2 konzervy Salka, 200 g kokosové moučky

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladn...

Bramborová polévka se sýrem

Bramborová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1250 ml vody, 1 bujón, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 brambory, 3 plátky šunky, 3 plátky uzeného eidamu, sušená petrželka

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, přidáme nakrájené brambory a krátce opečeme. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme bujón, rozmícháme a vaříme do změknutí brambor. Sýr a šunku nakrá...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Kapr na pivě II

Kapr na pivě II

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kapra, 1 lžička soli, 1 špetka mletého pepře, 250 ml světlého piva, 100 ml rostlinného oleje, 100 g cibule, 50 ml citronové šťávy, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pi...

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g vepřové tlačenky, 4 jarní cibule i s natí, 1 sáček varné rýže, 2 lžíce nastrouhané mrkve, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Než se nám rýže uvaří, tak oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme trochu do růžova. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na větší nudličky. Na osmažené cibuli krátce orestujem...

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Venkovské rizoto

Venkovské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva hrášku, 1 malá konzerva žampionů, 1 cibule nadrobno, 2 mrkve nakrájené na kolečka, 1-2 kuřecí prsa, 1 lžička mleté papriky, 150 g kulatozrnné rýže, 200 g pohankových krup, 250 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené ku...

Záhorácký guláš

Záhorácký guláš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 70 g sádla, 3 ks cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 hrst sušených hub, 400 g bílého zelí, 200 ml smetany, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžíce hladké mouky

Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuk...

Perník s olejem

Perník s olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 9 lžic slunečnicového oleje, 350 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 lžička skořice, 500 ml kravského mléka, trocha citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 1 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme. Vychladlý korpus potřeme citronovou polevou, případně čokoládovou polevou.

stránka: