Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 55

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového boku nebo plecka, 1 cibule, 1 hlávka bílého zelí, 5 větších rajčat, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce sádla

Na plotnu dáme hrnec a rozpustíme v něm sádlo. Na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Maso si nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli. Opečeme ze všech stran, je potřeba je promíchávat. Zelí nakrájíme na větší kousky a rajčata na plátky a přidáme k m...

Žampiónová polévka s fazolemi

Žampiónová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 100 g žampiónů, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, špetka kmínu, 2 bujóny nebo sůl, 2 l vody, instantní světlá jíška, sušená petrželka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka. Polévku zahustíme jíškou, ochutíme bujóny, nebo solí a povaříme. Na závěr přidáme do polévky ...

Jablečné vafle

Jablečné vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 ml oleje, 120 g cukru moučka, 220 ml polotučného mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-3 jablka

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vymícháme. Pak přidáme mléko, mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a přimíchá...

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

Spaghetti á la norma

Spaghetti á la norma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 250 g rajčat, 2 lilky, 100 g sýru riccota, 1 stroužek česneku, 1 hrst bazalky, 20 ml olivového oleje

Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. ...

Kuřecí stehýnka na kari

Kuřecí stehýnka na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 jablka, 20 ml olivového oleje, 5 g kari koření, 1 hrst petrželová nať

Očistíme cibuli a nasekáme. Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky. Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby Zepter o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik od Zepter pr...

Vepřové plátečky v zelenině

Vepřové plátečky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 300 g mražené zeleniny na pánev, mletý černý pepř a sůl dle potřeby, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička tekutého polévkového koření Magi, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a poté na plátky. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky společně s cibulí opečeme. Poté přidáme zeleninovou směs a opéká...

Omáčka na špagety s kečupem

Omáčka na špagety s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 ml sladkého kečupu, 100 ml vody, 3 plátky cikánského šálu (moravské uzené), 3 plátky uzeného sýra, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 stroužek česneku

Dáme si vařit těstoviny, aby se nám uvařily, než připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Zalijeme jí kečupem, necháme přejít varem a zředíme vodou. Přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, na...

Boloňské kotlety

Boloňské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks červené nebo žluté papriky, 150 g žampionů, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek česneku, 150 ml slunečnicového oleje

Koteletky lehce naklepeme. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek na něm osmažíme, poté přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Vyjmeme z pánve osolíme, opepříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme rajčatový protlak, který jsme smíchali...

Pirožky s uzeným

Pirožky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 300 g uzeného masa, 1 vejce, špetka soli, špetka kmínu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Potom přidáme na ně mouku, změklé máslo, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Na vále z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na čtverce zhruba 10 x 10 cm ...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

Makové pagáče

Makové pagáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrneček mletého máku, 250 g másla, 100 g zakysané smetany, 3 lžíce mléka

Na vál prosijeme obě mouky, přidáme mletý mák, doprostřed vyklepneme 2 vejce, přidáme změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo moc tuhé, přidáme trošku mléka. Potom těsto na vále vyválíme na silnější placku a vykra...

Topinková směs

Topinková směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra nahrubo, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, troška mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 1 lžička kečupu

Cibuli nakrájíme na drobno. Na pánvi dáme rozehřát máslo a cibuli na něm zpěníme dozlatova. Přidáme salám, který jsme nakrájeli na menší nudličky, mletou papriku, sýr, utřený česnek a kečup dle chuti. Dobře všechno promícháme a necháme chvíli odl...

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Hovězí roláda Schwarz

Hovězí roláda Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hovězí plátek , sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky Schwarwaldské šunky, 1 sladkokyselá okurka, 50 g tvrdého sýra , 1 silnější plátek másla, 1/2 hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana ke šlehání

Plátek hovězího masa dobře rozklepeme, mírně osolíme a opepříme. Polovinu plátku potřeme hořčicí a na natřenou část rozložíme šunku, rozkrojenou okurku a sýr. Hovězí roládu pevně stočíme a zpevníme nití. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a roládu ...

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špenátu, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vejce, 1 lžíce bílého jogurtu, špetka soli, 2 stroužky česneku

Vezmeme část másla, tak 1 lžíci a na pánvi na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku, najemno nasekaný špenát, osolíme a podusíme doměkka. Vmícháme rozšlehaná vejce, jogurt a chvíli povaříme. Vychladlý špenát promícháme se zbylým ut...

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček strouhaného sýra, 2 lžíce petrželové nati, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsíčka naklepeme a necháme chvíli stranou. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s prolisovaným česnekem a prsíčka v něm namočíme. Necháme chvíli marinovat a mezitím si připravíme obal. Strouhanku smícháme se solí, pepřem, strouhaným sýrem, ...

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka Moravanky, 4 lžíce másla

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, poté je obalíme ve strouhance a teprve potom v rozšlehaném vejci. Rozpálíme na pánvi olej a kotlety zprudka opečeme. Pak vezmeme pekáček, do něj vyskládáme kotlety, hezky je rozložíme, poté zalijeme směsí Moravank...

Malinový sorbet s mátou

Malinový sorbet s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mražených malin, 100 ml vody, 100 g cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 svazek čerstvé máty

Maliny vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. V rendlíčku rozehřejeme vodu a vhodíme cukr, vaříme dokud se cukr nerozpustí. Poté vhodíme mátu a necháme 15 minut vyluhovat. Mátu vyjmeme a vyhodíme. Rozpuštěný cukr nalijeme i s vodou k mal...

Zbojnická placka

Zbojnická placka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 syrové brambory, 1 vejce, 2 plátky šunky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli a pepře

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a hned je rozložíme v pánvi, ve které jsme rozpálily olej. V pánvi je osolíme, opepříme a navrch položíme plátky šunky, zalijeme je rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme. Na nižším stupni teploty. Když jsou br...

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Zabijačková pomazánka

Zabijačková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jitrnicového prejtu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného křenu, 2 lžíce Dijonské hořčice, 80 g másla, 1 cibule, špetka soli

Do mísy vymačkáme prejt z jitrnice, přidáme změklé máslo, najemno nakrájenou cibuli, česnek, který jsme si utřeli se solí, hořčici a nastrouhaný křen. Vše dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.

Zapečené fleky se smetanou

Zapečené fleky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (fleky), 500 g točeného salámu (nebo jiný měkký salám), 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce másla

Nejprve si dáme uvařit fleky, které scedíme a necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme salám na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků. Do mísy si dáme žloutky a vyšleháme s rozehřátým a trochu zchladlým máslem. Směs nalijeme do vychladlých fleků a z...

Košíčky s rokfórovou pěnou

Košíčky s rokfórovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g listového těsta, 100 g roquefortu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek, hladká mouka na rozválení těsta

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrojíme 12 koleček, které vmáčkneme do formiček na košíčky a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 5-6 minut. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. M...

Bramborová polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 3 střední brambory, 1 cibule, špetka mletého kmínu, sůl dle potřeby, 2 bujóny, 5 lžic světlé instantní jíšky, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a krátce je opečeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou. Polévku zahustíme j...

stránka: