Krůtí polévka s knedlíčky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2256
kalorií
2.0g
cukrů
91.0g
tuků
155.0g
bílkovin
Příprava
Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar scedíme.
Během vaření připravíme jíšku, kterou vývar zahustíme. Provaříme asi 20 minut a nakonec přidáme hrášek se smetanou. Krůtí maso obereme, nebo nakrájíme na malé kousky a vhodíme do polévky.
Zbylé maso nasekáme a smícháme s ingrediencemi na knedlíčky. Vše důkladně prohněteme, nejlépe v rukou, na těsto. Tvarujeme knedlíčky, například dvěmi lžícemi a vaříme ve slané vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch. Poté můžeme podávat v polévce.
19. 03. 2012
Ingredience
- 1 cibule
- Knedlíčky: 3 housky
- 1 vejce
- 500 g krůtího masa
- 300 g kořenové zeleniny
- 100 g hrášku
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 100 ml smetany
- 100 ml mléka
- 2 lžíce petrželové natě
- strouhanka dle potřeby
- sůl a pepř dle chuti
- špetka bílého pepře
- špetka muškátového květu
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.