Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 61

Kuřecí nudličky s ananasem

Kuřecí nudličky s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 5 stroužků česneku, 2 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle chuti, pepř, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a ananas nakrájíme na drobné kousky. Nudličky masa osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem maso zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme nasekaný česnek a krátce ore...

Moučník s jablky

Moučník s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 350 g krupicového cukru, 125 g Hery, 3 vejce, 200 g zakysané smetany 15%, 150 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 větší jablka, tuk a hrubá mouka na plech

Nejprve si rozpustíme Heru a připravíme plech s vyvýšeným okrajem. Vymažeme ho Ramou a vysypeme hrubou moukou. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zapneme troubu na 170°C. Mouku promícháme s prosátým kypří...

Bramborová polévka s cibulkou

Bramborová polévka s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek nakrájené natě z cibulek, 2 menší brambory, 1/4 červené papriky, 1 zeleninový bujón, 1 špetka kmínu, sůl, 1200 ml vody, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Čtvrtinu červené papriky zbavíme semen, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Cibulkovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Do 1 litru vařící vody přidáme brambory, kmín, bujón, ...

Mrkvová pomazánka s poličanem

Mrkvová pomazánka s poličanem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g salámu Poličan, 100 g sýra Gouda, 150 g syrové mrkve, 220 ml tatarské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Salám dobře vychladíme, nebo ho dáme na chvíli do mrazničky. Dobře vychlazený salám nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo pomeleme na masovém mlýnku. Mrkev oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Oškrábanou mrkev a sýr nastrouháme na j...

Vepřové plátečky s vejcem

Vepřové plátečky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 lžičky hladké mouky, 1 lžička čilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 50 ml vody

Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřáté 1 lžíci oleje mírně opékáme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worčeste...

Kuřecí prso v žampiónech

Kuřecí prso v žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso - 200 g, 200 g čerstvých žampiónů, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, pepř, 1 drůbeží bujón, 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 3 lžičky sladkého kečupu, 250 ml vody, 2 lžíce kukuřičného škrobu

Kuřecí prso omyjeme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a očištěné žampióny na plátky. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do červena, přidáme maso a žampióny. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvol...

Guláš z ledvinek a jater

Guláš z ledvinek a jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ledvinek (2 kusy), 400 g vepřových jater, 3 střední cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, sůl

Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle usmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra. Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťáv...

Polévka z vepřových kostí

Polévka z vepřových kostí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší vepřová kost, sůl, 1 - 2 lžíce mrkve, 1 - 2 lžíce celeru, 2 střední brambory, zelená cibulka, strouhankové knedlíčky

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer ...

Smažené škrábané brambory

Smažené škrábané brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké brambory, 100 ml slunečnicového oleje, sůl

Velké syrové brambory oškrábeme, umyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory naškrábeme plátky, které v utěrce osušíme. Při škrábání vzniknou tenké plátky a usmažené jsou jako brambůrky. Zatlačíme-li škrabkou více do brambor, plátky jsou silnější a po...

Džus z mrkve a grepu

Džus z mrkve a grepu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 velké červené grepfruity, 2 plné hrnky cukru krystal, 1 lžička kyseliny citronové, 1500 ml vody, 1 citrón

Mrkve oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkve a grepy vložíme do tlakového hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Po mírném zchladnutí ...

Polévka s ovesnými vločkami

Polévka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední brambory, 2 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve, 2 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce másla, 2 hrnky vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 hrnek mléka, 1 vejce, čerstvá nebo sušená petrželová nať

Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme pod tekoucí studenou vodou, petrželovou nať také. Brambory nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a na mírném plameni krátce opražíme ovesné vločky. Po chvíl...

Domácí Krtkův dort

Domácí Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 dkg cukru moučka, 2 balení pudinkového prášku - čokoládového, 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 dcl oleje, 2 vejce, 3-4 banány dle velikosti - na pokladení korpusu, 2 dkg cukru moučka - do krému, 1 balení čokolády na vaření - do krému, 1 banán - do krému, 1 balení želatiny -v prášku - do krému, 2 balení šlehačky - do krému

Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 150 st. a necháme péci asi 20 minut - zko...

Bábovka s hruškou

Bábovka s hruškou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 200 g cukru moučka, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml mléka, 100 g másla, 3 velké zralé hrušky, tuk a mouka na vymazání formy

Bábovkovou formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a dáme si rozpustit máslo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce ...

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Zapečené nudle s uzeným a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 obdélníky instantních nudlí, 3 vejce, 150 g masa z uzených žeber, 1 hovězí bujón, 3 lžíce horké vody, 125 g tvrdého tvarohu, 1 lžička sádla

Instantní nudle trochu rozmačkáme, zalijeme vařící vodou a po 3 minutách vodu scedíme. Uvařená uzená žebra obereme a maso rozdělíme na menší kousky. Ve 3 lžících vařící vody rozpustíme bujón. Tvrdý tvaroh nastrouháme na hrubo. Zapékací formu vymaž...

Kuřecí polévka se zavářkou

Kuřecí polévka se zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, Na zavářku - 1 vejce, 2 lžíce studené vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar pře...

Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka z 1 kachny, kousek celeru, kousek petržele, kousek mrkve, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžička soli, zelená petrželka

Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, ...

Ledvinky s broskví a česnekem

Ledvinky s broskví a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 3 stroužky česneku, 3 půlky broskví z kompotu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 zeleninové bujóny nebo sůl, 2 lžíce hladké mouky, 5 cm kousek mrkve

Ledvinky omyjeme a rozřízneme. Ostrým nožem vykrájíme nežádoucí vnitřek a poté je nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a začneme je pod pokličkou dusit...

Pažitková polévka s vůní česneku

Pažitková polévka s vůní česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá mrkev, 3 lžíce nakrájeného pekingského zelí, 1 střední cibule, 1 velký brambor, 1 lžíce sádla, kmín, 1250 ml vody, 1 zeleninový bujón, sůl, 3 lžíce instantní světlé jíšky, 2 lžíce česnekové pažitky, 1 vejce

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Brambor a mrkev oškrábeme, brambor nakrájíme na menší kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Pekingské zelí (lepší jsou tuhé části) nakrájíme na nudličky, nebo na drobno. Na sádle usmažíme cibu...

Knedlíky ze smažených rohlíků

Knedlíky ze smažených rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 starší rohlíky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g syrových brambor, 1 vejce

Na přípravu knedlíků jsou nejvhodnější rohlíky staré 2 - 3 dny. Rohlíky na prkénku nakrájíme na malé kostičky. Do teflonové pánve dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozehřejeme ho a přidáme nakrájené rohlíky. Opékáme je pomalu do červena. Brambory...

Smažená kuřecí stehna s kostí

Smažená kuřecí stehna s kostí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, sůl, Na obalení - 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek jemné strouhanky, Na smažení - slunečnicový olej, sádlo

Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3 - 4x nařízneme. Stehna doře nasolíme z obo...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na vývar - 400 g hovězího žebra s masem, 2500 ml vody, 1 kulička nového koření, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, snítka libečku a celeru, 2 kostky hovězího bujónu, mražená zeleninová směs , Na játrové knedlíčky - 400 g mletých hovězích jater, 5 stroužků česneku, 1 zarovnaná lžička soli, 1 lžička sušené petrželky, 5 lžiček majoránky, mletý pepř dle chuti, 300 - 350 g jemné strouhanky

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na m...

Vepřové výpečky s cibulkami

Vepřové výpečky s cibulkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 miska malých cibulek, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 3 stroužky česneku

Oloupání malých cibulek nám zabere více času, tak si je oloupeme jako první a poté je opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno, nebo utřeme. Vepřové plecko omyjeme, nakrájíme na kusy požadované velikosti a narovn...

Polévka z kuřecích žaludků

Polévka z kuřecích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích žaludků, 1 drůbeží bujón, 2 l vody, 1 lžička soli, 2 snítky libečku, 1 snítka celerové natě, 4 kuličky pepře, 1 malá mrkev, kousek celeru, zelená petrželka

Kuřecí žaludky očistíme a pečlivě propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Mrkev a celer oškrábeme a se zelenými natěmi umyjeme. Žaludky společně se zeleninou vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a přidáme sůl a pepř. Hrnec uzavřeme a vaříme...

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného bůčku, 4 středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 250 g očištěné dýně, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 středně velké brambory, 1 lžíce sádla, 500 g kysaného zelí, 3 lžičky krupicového cukru

Dáme si vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouhám...

Kuřecí křidélka smažená

Kuřecí křidélka smažená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí křidélka, sůl, Na obalení - 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, slunečnicový olej na smažení

Křidélka opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme na prkénko. Ostrým nožem odstraníme konce křidélek, nebo je odtřihneme nůžkami na drůbež. Nožem je podélně z každé strany 3x nařízneme a uprostřed křidélka v místě kloubu kůži přeřízneme. Vejce...

stránka: