Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 87

Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 600 g žampionů, 1 svazek petrželky, 4 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené majoránky, 150 g sýra na strouhání (Edam)

Brambory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy. Na zbylých 2 lžících másla osmahneme pokrá...

Sýrová kolečka nejen k vínu

Sýrová kolečka nejen k vínu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 1/4 kostky másla, 1,5 - 2 dcl mléka, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, 20 dkg Eidamu , 20 dkg Nivy

Z hladké mouky, kypřicího prášku, asi 1,5 dcl mléka, 1/8 Hery či másla, 1/2 lžičky cukru a 1 lžičky soli si připravíme vláčné těsto. Poté rozdělíme na 3 kousky, vyválíme plát a potřeme nádivkou. Nádivku si připravíme z nastrouhaných celých množ...

Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 1/2 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 1 zelená paprika

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme rajče a papriku nakrájené na malé kousky a nakonec vmícháme najemno posekané jarní cibulky, které dáme celé i s natí.

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 200 g hrušek, 200 g Hery, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 8 lžic rumu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 120 g lískových oříšků, 2 lžíce kakaa, 1 lžička skořice

S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne. V míse šleháme hodně změklou Heru s v...

Chlebová štola

Chlebová štola

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 lžíce soli, 1 lžička kmínu, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 300 ml vody, 250 g anglické slaniny, 200 g Eidamu (Edam)

Z mouky, soli a kmínu vytvoříme směs, do níž vmícháme kvásek z droždí, cukru a trošky teplé vody. Vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu. Necháme je vykynout a pak z něj vyválíme placku. Na ni dáme nakrájenou slaninu a posypeme nastrouhaným s...

Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čočky, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 kyselé okurky, 1 jablko, 100 g Eidamu (Edam), 1 menší cibule, 3 vejce, 1 balení majonézy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželové natě (kudrnky)

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou tymiánu. Vejce uvaříme natvrdo. Na hrubším struhadle nastrouháme okurky, jablko a sýr. Cibuli, vejce a kudrnku posekáme nadrobno. Přidáme zchladlou čočku, majoné...

Karpatské palačinky

Karpatské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 vejce, 150 g hladké mouky, 100-150 ml mléka, 10 g cukru krupice, 150 ml olivového oleje na smažení, troška citronové kůry, špetka soli, Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 50 g másla, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany, 1 vejce, 100 g brusinkového kompotu bez šťavy, Vínové těstíčko:200 ml bílého vína, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 50 g cukru

Do mlieka rozbijeme 2 vajcia, pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a múku, dôkladne premiešame a upečieme na oleji 8 palaciniek. NÁPLŇ: Čerstvý tvaroh, maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, smotanu a vajcia zmiešame a masou naplníme palacinky. ...

Kaiserky s klobásovou náplní

Kaiserky s klobásovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 300 g vinné klobásy, 4 kaiserky nebo housky, 1 menší cibule, 1 sterilovaná okurka, 1 vejce, 2-3 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky , 4 plátky eidamu

Kaiserkám seřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Vydlabaný vnitřek dáme do misky a navlhčíme vodou. Necháme chvíli nasáknout. Klobásu vymačkáme ze střívek, přidáme cibuli nasekanou nadrobno, okurku nastrouhanou na hrubé slzy, vejce, zakysanou sm...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tekutého karamelu, 2 balení burizónů (neslazených), 395 ml Salka (malé balení), 250 g másla

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká. Do směsi vmícháme burizony a opět dobře zamícháme. Z hmoty vytváříme lžící malé hrudky, které necháme v chla...

Vejce v houbové omáčce

Vejce v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec uvařených natvrdo, 250 g čerstvých hřibů, 50 ml olivového oleje, cca 50 g hladké mouky, 1 rajče, troška mleté sladké papriky , citronová šťáva z jednoho citrónu, 2 lžičky másla, 1 lžíce petrželové nati, sůl podle potřeby

Múku s olejom opražíme na bledo, zalejeme vodou alebo vývarom, posolíme a povaríme. Očistené hríby pokrájame, udusíme na masle a pridáme k omáčke. Necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme citrónovú šťavu. Do oválnej misy uložíme očistené vajcia, ...

Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých brambor, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 1 lžíce petrželové nati, troška mletého pepře, 1 vejce, špetka soli, troška olivového oleje na vytření alobalu, 1 lžíce sádla

Na masti zapeníme nakrájanú cibuľu a nakrájané údené mäso. Surové zemiaky oškriabeme a vytvoríme v nich dutiny. Vykrojené časti zemiakov zomelieme spolu s údeným mäsom, pokoreníme, pridáme zelenú petržlenovú vňať, vajičko a mierne posolíme. Touto ...

Voňavá sýrová pomazánka s cibulí

Voňavá sýrová pomazánka s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g žervé, 100 g strouhaného sýra, 1 tvarůžek, 1 cibule, špetička soli, špetka papriky

Žervé utřeme se strouhaným sýrem, nastrouhaným tvarůžkem, špetičkou soli a paprikou. Nakonec do pomazánky vmícháme cibuli nasekanou najemno.

Plnění ježci z hrušek

Plnění ježci z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 1 balení tučného tvarohu, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g oloupaných mandlí, 8 rozinek, 1/2 citronu, 16 hřebíčků, 2 lžíce cukru moučka

Oloupané hrušky podélně rozkrojíme. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou šťávou. Tvaroh, máslo a cukr utřeme do pěny, do vyhloubených hrušek vložíme lžíci krému a překlopíme na talíř. Čumáček uděláme hrozinkou, oči z hřebíčku, záda posy...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

namražený led, 50 g hroznového vína, 1 jablko, 1 pomeranč, 50 g nakládaných kompotovaných třešní, 2 mandarinky, 1 citrón, 2 sáčky ovocného čaje (třešeň), 4 kostky cukru, 4 hřebíčky, trocha badyánu, 1 malá skořice (vcelku)

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sá...

Mléčný cloumák

Mléčný cloumák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vodky, 30 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme válečkem nebo robotem na tříšť, kterou rychle přeneseme do vysoké sklenice. Do šejkru dáme vodku, mléko a citrónovou šťávu a dobře promísíme. Vzniklou směs přelijeme přes ledovou tříšť a podáváme s brčkem. Pijeme rychle, zteplalý kok...

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Zimní citrusový salát s medem

Zimní citrusový salát s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký růžový grepfruit, 2 pomeranče, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 bílý jogurt, hrst sušených brusinek, 1 lžíce medu

Grep oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Dáme do misky, přidáme oloupané nakrájené pomeranče, scezené mandarinky a hrst sušených brusinek. Vše smícháme a dáme vychladit. Jogurt dobře prošleháme s medem. Před podáváním medový jogu...

Bramborové droby z Liptova

Bramborové droby z Liptova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg brambor, 1.5 kg čerstvého vepřového bůčku, 1 kg cibule, 15-20 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce mletého pepře, 2 lžíce majoránky, sůl podle potřeby, asi 10 m vepřových nebo hovězích střev

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majo...

Kakaové brambůrky

Kakaové brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dětské krupice, 200 g másla, 10 lžíc studené vody, 1/ balení mandlové esence, 400 g cukru moučka, 300 g piškotů dětských, 2 lžíce rumu

Krupici, máslo, vodu, esenci a cukr smícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Piškoty spojíme kakaovým máslovým krémem, pokropíme rumem a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlé piškoty obalíme krupicovou hmotou a celé obalíme v kakau.

Expresní hráškový krém s vejcem

Expresní hráškový krém s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší konzerva hrášku, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, Vegeta, 100 ml sladké smetany, 1 vejce, 100 g šunky, 1 lžička oleje

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme mouku, umícháme cibulovou jíšku, kterou zalijeme vodou, prošleháme a přihodíme kostku zeleninového bujónu. Necháme asi 10 minut provařit. Pak přidáme scezený hrášek, osolíme, opepříme,...

Banánovo - oříškový šejk

Banánovo - oříškový šejk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g lískových oříšků, 3 banány, 500 ml kravského mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 100 ml vaječného likéru

Oříšky nasypeme na plech a na sucho je opražíme (asi 10 minut při 180°C). Necháme je vychladnout a odstraníme z nich slupky. Poté oříšky najemno umeleme. Banány oloupeme a rozmixujeme s vychlazeným mlékem. Do nápoje vmícháme umleté oříšky a dochut...

Zapečené kroupy

Zapečené kroupy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g větších krup, 800 g kyselého zelí, 400 g domácí klobásy, 250 ml sladké smetany, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, troška mleté papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Krúpy uvaríme. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a klobásu. Do zmesi pridáme kyslú kapustu, dochutíme a prehrejeme. Na vymastený pekáč dáme tri vrstvy: Krúpy, zmes, krúpy.Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali papriku. Pečieme do zlatova asi ...

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Tousty s Nivou a ořechy

Tousty s Nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toustového chleba, 200 g Nivy, 50 g mletých vlašských ořechů + několik celých jader na ozdobu, 80 g másla, špetka pepře, 1 lžíce koňaku

Do hodně změklého másla vmícháme strouhané ořechy, rozdrobenou Nivu a lžíci koňaku. Lehce opepříme a je-li třeba, malinko přisolíme, ale Niva je většinou slaná dost. Touto směsí potřeme plátky toustového chleba a ve středně vyhřáté troubě zapečem...

Ořechové trubičky nepečené

Ořechové trubičky nepečené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g piškoty dětské, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g cukru moučka, 2 slepičí vejce, 1 lžíce kakaa, 200 g čokoládové polevy

Pomleté piškoty, ořechy, cukr, vejce a kakao zpracujeme v hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout v chladnu. Na mikrotenovém sáčku vyválíme plát silný asi 1 cm. Rozkrájíme na obdélníky a natočíme na malé plechové trubičky. Necháme zaschnout do dru...

stránka: