Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 83

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

18 dkg sádla, 20 dkg hrubé, možno i polohrubé mouky, 8 vajec, 2,5 dcl vody, špetka soli, 1 l mléka, 1,5 sáčku pudinkového prášku, 1 kostka másla, 10 dkg cukru moučky

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá d...

Kynuté broskvové knedlíky

Kynuté broskvové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml vlažného mléka, 1 špetka cukru krupice, 15 g droždí (kvasnic), 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 špetka soli, 500 g broskví

Do 100 ml vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, máslo, sůl a kvásek. Zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Vál posypeme moukou, lžící n...

Babiččina fazolovice

Babiččina fazolovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g bílých fazolí, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l zakysané smetany, 1/4 l sladké smetany, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 4-5 brambor, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety

Fazole namočíme přes noc, druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a masoxem. Mouku, sůl, sladkou i kysanou smetanu smícháme s mlékem a přilijeme do uvařených fazolí. Spolu se zátřepkou přidáme i na drobné kostičky nakrájené brambory. Vaříme 10-1...

Jablka se šunkou a sýrem

Jablka se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vařené šunky, 4 stejné plátky uzeného sýra, 1 kyselejší jablko, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté papriky , 2 lžíce strouhaného sýra, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml olivového oleje, špetka soli, špetka skořice

Jablko olúpeme, zbavíme jaderníka a pokrájame na tenké kolieska. Každé koliesko položíme na plátok syra a prikryjeme šunkou (plátky šunky a syra by mali mať hrúbku aspoň 10 mm). Z múky, vajec, soli, papriky, strúhaného syra a rajčiakového pretlaku...

Pasta a la norma

Pasta a la norma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 0.5 kg rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lilky, hladká mouka na obalení, 2 lžíce slunečnicového oleje na osmažení, 120 g solené tvrdé riccoty, pár lístků bazalky, 2 lžíce olivového oleje, špatka soli a pepře

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na oliv...

Polévka z tvrdého sýra

Polévka z tvrdého sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g strouhaného sýru, 1/2 hrnečeku strouhanky, 1 lžíce másla, 4 hrnečky hovězího vývaru, 1 vejce, špetka soli, špetka muškátového květu

Strouhanku osmážíme na másle, přidáme strouhaný sýr a zalijeme vývarem. Když polévka vaří, zahustíme ji vajíčkem, osolíme a přidáme trošku muškátového květu.

Nepečený makový dort

Nepečený makový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení dětských piškotů, 250 g máku, 250 g cukru moučka, 1 dcl rumu, 100 g strouhaných ořechů, 100 g másla, 1 balení smetany ke šlehání, 1 balení čokoládové polevy

Mák pomeleme. Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy. Do formy klademe vrstu piškotů a překryjeme vrstou makového krému. Postup opakujeme dokud nám nedojde krém. Dáme ztuhnout, vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme šlehačkou.

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky brokolice, 400 g uvařených těstovin /špagety/, asi 50 g strouhaného sýra, asi 50 ml bílého vína, 250 ml sladké smetany /stačí kolem 12 %/, špetka škrobové moučky, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Brokolici očistíme, rozdělíme na malé ružičky a na oleji je orestujeme. Přilijeme bílé víno, smetanu, nastrouhaný sýr a mícháme do rozpuštění. Nakonec dle potřeby zahustíme moučkou rozmíchanou s troch...

Mražené jahodové minikošíčky

Mražené jahodové minikošíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 3 lžíce včelího medu, 60 ml bílého jogurtu, 1 lžíce čerstvé citronové kůry, 4 listy máty peprné

Jahody omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do mixéru a přidáme omytou mátu, tekutý med, jogurt a citronovou kůru (čerstvě nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu). Vše rozmixujeme. Nyní si připravíme papírové košíčky. Budeme jich po...

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové kýty, 750 g cibule, 1/2 hlávky česneku, 150 g kostiček slaniny, několik lžic rostlinného oleje, 400 ml červeného vína, 3 lžičky mleté papriky , 4 papriky (kapie), 5 oloupaných rajčat, 200 g rajčatového protlaku, 1-2 kostky masoxu, 1 a 1/2 lžičky gulášového koření, 1/2 lžičky pepře, 2-3 bobkové listy, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička kmínu, špetka chilli koření

Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na jiné pánvi opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ji přidáme k cibulce. Na kostky nakrájené maso přidáme k cibuli a slanině, orestujeme, poprášíme paprikou, rychle promícháme a zalijeme víne...

Zeleninová polévka s noky

Zeleninová polévka s noky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1 bulvový celer, 1 kedluben, 1 pórek, 6 hrnečků vody, 1 lžíce másla, 1 vejce, 3 lžíce hrubé mouky, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové nati

Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, osmažíme na másle a zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Do vařící polévky necháme po vidličce stékat noky z vejce rozmíchaného s hrubou moukou. Je-li těsto hustší můžeme noky vykrajovat lžičkou....

Kakaové sušenky s čokoládou

Kakaové sušenky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, 100 g hořké čokolády, 2 žloutky, 200 g Hery, 3 lžíce kávového likéru

Smícháme si všechny sypké přísady - mouku s kypřícím práškem, cukrem, kakaem, skořicí a nadrobno nasekanou čokoládou. Do sypké směsi přidáme žloutky, likér a změklou Heru a vypracujeme hladké těsto. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme st...

Boží milosti

Boží milosti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hladké mouky, špetka soli, 3 žloutky, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce rumu, 1 balení vanilky

Uděláme těsto, vyválíme, vykrájíme čtverce či obdélníky s průřezy a smažíme na oleji.

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé bagetky, 200 g krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 pomeranč, 1/2 listového salátu (ledového nebo little gem)

Maso nakrájíme na malé, hodně tenké medailonky, osolíme, opepříme je a na oleji opečeme dozlatova. Bagetky necháme krátce ohřát v troubě. Pomeranč oloupeme a zbavíme ho co nejvíce bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. Horké bagetky rozříznem...

Domácí pečené buchty

Domácí pečené buchty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), 2 lžíce cukru krystal, 250 ml mléka, 50 g másla + trochu na potírání buchet, 2 žloutky, špetka soli

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu m...

Mokré rizoto z jater

Mokré rizoto z jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 2 šálky nebo 2 sáčky rýže, 1 cibule, olej, špetka bazalky, špetka majoránky, sůl, pepř, 1 balení smetany ke šlehání

Játra propereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rýži propereme a dáme vařit. Rozpálíme olej v hrnci, dáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, majoránku, bazalku a dusíme. Až jsou játra měkká, oso...

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 pytlíčky majonézy, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky instantního droždí

Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience a pak suché. Zapneme program těsto a necháme těsto vymíchat a vykynout. Vykynulé těsto dáme na vál, rozdělíme na dílky a pleteme pletýnky, uzly nebo jiné tvary. Potřeme vajíčkem můžeme posypet solí, kmín...

Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 limety, 6 vajec, 350 g hladké mouky, 300 g změklého másla, 200 g hnědého cukru, 100 ml rumu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g škrobové moučky, POLEVA: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 limeta, 100 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce rumu, kousek tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spo...

Jablečno - zázvorový koláč

Jablečno - zázvorový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky mletého zázvoru, 500 g očištěných jablek, 3 vejce, trochu skořicového cukru

Moučkový cukr a 175 g másla vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, celé vejce a zázvor. 22 cm dortovou formu vymažeme máslem a naplníme těstem. Jablíčka nakrájíme na osminky a uložíme navrch. Posypeme skořicovým cukrem, pok...

Gratinované brambory s brokolicí

Gratinované brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor uvařených ve slupce, 400 g brokolice, 250 ml sladké trvanlivé smetany, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka barevného pepře

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Brokolici rozdělíme na ružičky a opláchneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a olej a brambory s brokolicí orestujeme. Osolíme, opepříme, když chceme, přidáme i vegetu. Do pánve přidáme smetanu /stač...

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých a červených fazolí, sůl dle chuti, 2 lžíce sádla, 500 g vepřové kýty, 4 dietní párky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení zakysané smetany, 4 vejce, špetka muškátového oříšku, 8 malých cibulek, 1 pórek, špetka bílého pepře

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách zprudka opečeme. Vymažeme pekáček sádlem. Pórek nakrájíme na kolečka, cibulky oloupeme a rozkrojíme napůl. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu sl...

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

Segedínské vepřové závitky

Segedínské vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sůl, pepř, 100 g plátků slaniny, 2 lžíce hořčice, 1 lžička mleté papriky, kmín, 2 sterilované okurky, 1 balení zakysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 250 g kyselého zelí, sádlo

Krkovičku omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, opaprikujeme a lehce okmínujeme. Okurky rozpůlíme a na každou krkovičku dáme půlku. Zelí překrájíme na menší a rozvrstvíme po plátcích, potom...

Cuketa Bezděk

Cuketa Bezděk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 400 g uzeniny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, špetka mleté papriky, 1 lžička cukru krupice, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a osmahneme na kostičky nakrájenou uzeninu.Přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu, zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí a cukrem a dusíme. Nakonec vlijeme smetanu na šlehání, ne...

stránka: