Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 107

Chutné španělské špagety

Chutné španělské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 50 g tuku, 3 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 trojúhleníčky taveného sýru, koření v kostce bazalka-oregano od Maggi, špetka pepře, špetka soli

Špagety uvaříme dle návodu na obalu.. Na rozpáleném tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a chvíli necháme orestovat. Poté přidáme trojúhelníčky sýru, které necháme rozpustit a přidáme 2 kostky koření. Pořádně pr...

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Rejnok na másle

Rejnok na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rejnoka, 1 ks cibule, 6 kuliček pepře, troška petrželky, špetka soli, 4 lžíce másla, 2 lžíce octa, 1 lžíce kaparů

Rejnoka dáme do hrnce, vlijeme vodu, přidáme plátek cibule, trošku petrželky, osolíme, přidáme kuličky pepře a přivedeme k varu. Necháme povařit cca 20 minut. Když je rejnok hotový, vyjmeme ho, odstraníme kůži a kosti. Máslo rozpustíme na pánvi, p...

Dauphinské brambory

Dauphinské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 200 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli

Brambory si oloupeme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté je nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme směsí, kterou jsme si připravili tak, že jsme smíchali najemno nastrouhaný česnek a máslo. Poté dáme do misky polovinu brambor, přikr...

Fazole se šunkou a smetanou

Fazole se šunkou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg fazolí, 150 ml smetany, 100 g šunky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Fazole uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. V hrnci si smícháme smetanu se šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, osolíme a přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut. Poté přidáme měkké fazole, dle chuti osolíme, promícháme a při podávání posy...

Těstovinový nákyp s tvarohem

Těstovinový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 250 g tvarohu, 3 vejce, 6 lžic cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 citrón, 100 ml smetany, 100 g rozinek, 1/2 kostky másla

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu.Když jsou uvařené,rychle je propláchneme pod proudem studené vody,aby se neslepily a promícháme je s trochou másla.Žloutky opatrně vyšleháme se 3 lžícemi moučkového cukru a s vanilkovým cukrem do hladké...

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Bramborová roláda

Bramborová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 8 ks ve slupce uvařených brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, pepř, majoránka, 1 lžíce Solamylu, sůl, Náplň: 250 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), 1 cibule, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř,majoránku a solamyl.Vypracujeme těsto,které rozdělíme na 4 části.Na válu pokrytém potravinovou folií je opatrně rozválíme na obdélníky.Na každý z nich rozetřeme náplň,kterou jsme...

Těstoviny s kysaným zelím

Těstoviny s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 500 g kyselého zelí, 100 g klobásového kabanosu, příp. klobásy, 150 g anglické slaniny

Na kostičky nakrájíme kabanos a anglickou slaninu, pak mírně osmahneme na malém množství oleje a přidáme kysané zelí. Toto vše řádně promícháme a dusíme pod pokličkou, až je zelím měkké. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny uvařené ve ...

Kuře na pomerančích s ořechy

Kuře na pomerančích s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 4-6 pomerančů se štávou i dužninou, 2 lžíce másla, špetka mletého kmínu, 2 lžíce sušeného tymiánu, 1 lžíce soli, 2-3 hrst sekaných vlašských ořechů, 1 lžíce medu

Pokud nemáme rovnou kuřecí čtvrtky, celé kuře rozčtvrtíme. Posolíme a z obou stran prudce opečeme na pánvi na troše másla. Pak je naskládáme do pekáčku, mírně pokmínujeme a posypeme tymiánem (já jím tedy nešetřím, ale to musíte vyzkoušet), po...

Vepřové kapsičky

Vepřové kapsičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty, 4 menší sterilované okurky, 2 vejce, 1 špekáček, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátek položíme vejce (půlku natvrdo uvařeného), čtvrtku podélně rozkrojeného špekáčku a 1 okurku. Plátky zabalíme a okraje sepneme párátkem. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a p...

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové kýty, 5 žampionů, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, kousek nivy dle chuti, 5 lžic bílého vína, mletý pepř, sůl

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku přidáme trochu oleje a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme k ní plátky žampionů,podusíme, zalijeme vínem, uvedeme do varu, přidám...

Čočková kaše

Čočková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky čočky, 2 ks jarní cibulky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky, 2 lžíce másla, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit. Až je čočka uvařená, prolisujeme ji sítkem, přidáme k ní předem osmaženou cibulku, lžici nastrouhané osmažené housky, kousek másla, 4 lžíce smetany, osolíme ji, zamícháme a povaříme.

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 500 g meruněk, trochu moučkového cukru, 250 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka soli, 5 lžic olivového oleje

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme omyté, rozpůlené meruňky a dusíme doměkka. Když jsou meruňky měkké,...

Plněné papriky po španělsku

Plněné papriky po španělsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks paprik, 500 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka majoránky, špetka soli, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec

Z paprik vyndáme jádřince a omyjeme. Maso dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, špetku majoránky, utřený česnek se solí, vejce, promícháme, uděláme směs a touto směsí plníme papriky. Poté je naskládáme na tukem vymazaný plech a dáme p...

Mleté řízky s banánem

Mleté řízky s banánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 ks vajec, 2 ks rohlíků, 2 sklenky mléka, 1 ks cibule, 4 ks banánů, 5 lžic hladké mouky, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, špetka soli

Rohlík nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, aby rohlíky nasákly mléko. Mleté maso dáme do misky, přidáme v mléce namočené rohlíky, 2 vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkané banány, česnek utřený se solí a pořádně promícháme a vytvoříme ...

Nudle s míchanými vejci

Nudle s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrubé mouky, 6 vajec, 0,5 sklenky vody, 60 g slaniny, 20 g sádla, 30 g cibule, špetka soli, troška pažitky

Z múky, 1 vajca a vody urobíme na doske dosť tuhé rezancové cesto, rozvaľkáme ho natenko a necháme trochu uschnúť. Pokrájame na pruhy široké asi 4 cm, poskladáme na seba a krájame rezance široké asi 0,5 cm. Chvíľu povaríme v mierne osolenej vode. ...

Smažený hovězí jazyk

Smažený hovězí jazyk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hovězí jazyk, 4 lžíce hladké mouky, 1 slepičí vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky, 200 ml rostlinného oleje na smažení

Uvarený a vychladnutý jazyk pokrájame na plátky hrubé asi 0,7 cm, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke a na oleji vypražíme. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a so zeleninovým šalátom.

Šakšuka

Šakšuka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 palička česneku, 8 paprik, 8 rajčat, 4 vejce, špetka soli, špetka pepře, olej

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji asi 10 minut podusíme. Přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince, a nakrájená oloupaná rajčata. Směs osolíme, zalijeme vodou a zeleninu dusíme d...

Mexické tortilly

Mexické tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Tortilly: 300 g hladké mouky, 200 ml vody, špetka kypřícího prášku do pečiva, Masová směs: 500 g mletého masa, 1 větší cibule, 2 ks rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 světlá paprika , koriandr, olej na smažení, 2 lžíce kečupu

V míse smícháme hladkou mouku, kypřící prášek a vodu, aby nám vzniklo vláčné těsto. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů, které rozválíme na pomoučněném vále na tenké placky, jež sušíme na rozpálené pánvi, dokud nezačnou chytat barvu. Cibuli oloupeme a...

Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny s olivami a pestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení zelených oliv s papričkou, 2 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce bazalkovéhp pesta, špetka soli, petržel na ozdobu

Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli pokrajíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme olivový česnek, posekané vlašské ořechy a na kolečka pokrájené olivy. Směs opékáme 10 minut. Do uvařených těstovin vmícháme bazalkové pesto a nahoru r...

Sladkokyselé kuře s ananasem

Sladkokyselé kuře s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 ks menších kuřecích prsou nakrájených na kousky, 9 lžic kečupu, 3 lžíce octa, 4 lžíce třtinového cukru, 2 stroužky česneku (prolisované), 1 malá cibule nakrájená nahrubo, 2 červené papriky (kapie) nakrájené na větší kusy, 200 g kompotovaného ananasu nakrájeného na kusy, 100 g čerstvých fazolek nasekaných, 1 hrst kešu ořechů opražených

Ve velké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso tak,aby zezlátlo ze všech stran.Pak přidáme kečup,ocet,cukr,česnek,cibuli a papriky,stáhneme oheň na minimum a dusíme pod pokličkou.Podlijeme vodou,jestli bude potřeba.Po deseti minutách přidáme ...

stránka: