Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 104

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, sůl, citrón, petržel

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citrónem, osolíme a necháme půl hodiny odležet na míse nebo na talíři. Na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, přidáme papriku, podlijeme trochou vody a necháme povařit. Vl...

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, špetka soli, špetka pepře, troška sladké mleté papriky, 4 plátky anglické slaniny, troška pažitky

Ze zmrazeného filé ukrojíme 4 plátky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a zabalíme do plátků anglické slaniny. Upevníme párátkem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Na talířích posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 rohlík, 100 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, olivový olej, 1 rajčatový protlak, 1 lžička chilli koření, sůl

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem, který jsme před tím nakrájeli na kostečky a zalili mlékem. Osolíme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které zvolna opékáme na rozehřátém oleji. Pak přidáme ...

Smažený celer

Smažený celer

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl, olej na smažení

Celery očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme ve vodě, až změknou. Po uvaření necháme okapat, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Smažený květák

Smažený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl, olej na smažení

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Vepřové na čínský způsob

Vepřové na čínský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1 pórek, 1/4 pekingského nebo čínského zelí, kousek chilli papričky, olej, sůl, kari koření, sušený zázvor, Solamyl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a solamyl, promícháme. Rozehřejeme olej a pak na něj vložíme ochucené nudličky a zprudka je orestujeme. Přidáme chilli papričku a na kolečka nakrájený pórek, promícháme a ztlumíme oheň. P...

Sýrové ražniči

Sýrové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg tvrdého sýra, kousek pórku, 5 dkg točeného salámu, 1 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, olej

Sýr nakrájíme na kostičky tak, aby velikostí odpovídal průměru točeného salámu, neměl by být silnější než 1 cm. Kousek sýra si nastrouháme do misky. Točený salám nakrájíme na kolečka - rovněž o síle 1 cm. Na O,5 cm silná kolečka nakrájíme i pórek....

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 100 g šunky, 1 vejce, 20 g másla

Stehýnka vykostíme, upravíme na 2 plátky, mírně naklepeme a osolíme. Naplníme umletou šunkou podle potřeby osolenou, opepřenou a spojenou vajíčkem. Stočíme do závitků, propíchneme párátky nebo převážeme nití a upečeme na másle. Pečená stehýnka pod...

Šunkový nákyp

Šunkový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, pažitka, hořčice dle chuti, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, 2 bílky

K nadrobno nakrájené šunce přidáme celá vejce, žloutek, hořčici, drobně nakrájenou pažitku a utřeme. Směs naplníme do formy vymazané máslem a vysypáné strouhankou. Pečeme v troubě. Upečený nákyp pokryjeme slaným sněhem z bílků, posypeme drobně nas...

Obalovaná knedla ve vajíčku

Obalovaná knedla ve vajíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky houskového knedlíku, 1 vejce, sůl, pepř, olej

Vejce rozšleháme se solí a pepřem, obalíme v něm plátek knedlíku a dáme usmažit po obou stranách na rozpáleném oleji.

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 0,5 l mléka, 3 starší rohlíky, 3 vejce, 1 lžíce másla, sůl, pepř, nasekaná petržel

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a másl...

Těstíčkové kuřecí plátky

Těstíčkové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 150 ml zakysané smetany, troška grilovacího koření, strouhanka na obalení, olej na smažení

Maso rozkrojíme a rozklepeme na řízky. Smícháme zakysanou smetanu s kořením (jakékoliv oblíbené) a naložíme do směsi maso. Necháme ho přes noc uležet v lednici. Druhý den obalíme maso ve strouhance a osmažíme. Takto je maso krásně křehké a proležené.

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 500 g vepřového mletého masa, 4 sterilované okurky, 1 míchaná sterilovaná zelenina, 1 cibule, 4 vejce, sůl, pepř, trošička mléka

Brambory předvaříme, nakrájíme na kolečka, dáváme do pekáčku vrstvu brambor, poklademe mletým masem, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky, okurkami (případně můžeme použít i kapie) a zeleninovou směsí. Opět klademe brambory a ...

Špenát z mladých kopřiv

Špenát z mladých kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg upravených kopřiv, 3 kostky hovězího bujónu, 1 lžička soli, 3 l vody, 5 dkg sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy...

Výborný  guláš  z  hlívy  ústřičné

Výborný guláš z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks větších cibulí, 1 balení Extra silného Masoxu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 3 lžíce sádla, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 3 lžíce papriky sladké mleté , 2 papriky zelené, 50 dkg Hlívy ústřičné

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou Hlívu, mírně osmahneme přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání (aby paprika nezhořkla), zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox, je možno pokrájet i čerstvou zele...

Zapečená pikantní směs

Zapečená pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g slanečka, 150 g uzené makrely nebo jiných uzenek dle chuti, 100 g studené pečeně, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce kysané smetany, 1 vejce, 40 g másla, 40 g parmazánu, sůl, pepř, strouhanka

Uzenky nakrájíme na menší kousky. Pečené maso, šunku, uzenky, slanečky, cibuli a uvařené brambory rozemeleme. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanu, se žloutkem a sněhem z bílků. Směs upravíme do malých ohnivzdorných misek vymazaných má...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Bramborové langoše

Bramborové langoše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg vařených a oloupaných brambor, 30 dkg hladké mouky, 1 lžička soli, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml vlažného mléka

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme keču...

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 kelímek smetany, 1 svazek mateřídoušky, špetka soli

Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme maso, které je nakrájené na nudličky a osmahneme jej po všech stranách. Podlijeme smetanou, přidáme lístky mateřídoušky a najemno nas...

Kuřecí nudličky se saturejkou

Kuřecí nudličky se saturejkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kuřecích prsou, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce saturejky, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme po všech stranách. Přidáme rajčatový protlak, saturejku, najemno nastrouhaný česnek, wor...

stránka: