Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 111

Vepřové maso na medu s jablky

Vepřové maso na medu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 lžíce včelího medu, 4 ks jablek, 1 ks cibule, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, orestujeme, přidáme med, nastrouhaná jablka na...

Kuřecí maso na jogurtu

Kuřecí maso na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari koření, špetka pepře, špetka soli

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme a dáme do olejem vymazaného pekáčku. Jogurt dáme do misky, přidáme máslo, mletou sladkou papriku, kari, osolíme, opepříme a touto směsí potřeme porce kuřete a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme výpekem. Pe...

Kuřecí maso na švestkách

Kuřecí maso na švestkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g švestek, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme kuřecí maso, vypeckované rozpůlené švestky, špetku tymiánu, opepříme, osolíme, osma...

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g másla, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 g oloupaných a spařených mandlí, špetka muškátového oříšku, špetka bazalky, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, špetka libečku, špetka pepře, špetka soli, 1 sklenka vody

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, mandle nasekáme nadrobno. Máslo dáme do misky, přidáme postupně muškátový oříšek, bazalku, majoránku, rozmarýn, libeček, nasekané mandle, osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme kousky kuřecího masa do másla...

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

Bagačata

Bagačata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g umletých škvarků, 2 ks vajec, 3 stroužky česneku, 150 g polohrubé mouky, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno na jemném struhadle. Škvarky nameleme a přidáme k nastrouhaným bramborům, dále přidáme vejce, utřený česnek se solí, majoránku, mouku a uděláme těsto, které následně rozdělíme na menší díly a ty vyv...

Celerové řízky

Celerové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 2 ks vajec, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme povařit na 5 minut do osolené vody, do které jsme přidali 2 lžíce citrónové šťávy. Poté plátky celeru vyjmeme, necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a ...

Brambory s vejci a slaninou

Brambory s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, 6 ks vajec, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 5 kuliček černého pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit doměkka. Když jsou brambory napůl měkké, přidáme k nim bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Dále si dáme uvařit 4 vajíčka natvrdo. Ke smetaně přisypeme mouku a rozš...

Gloukačky

Gloukačky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 50 g sádla, 1 sklenka vody, 200 g polohrubé mouky, špetka soli

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibuli. Když je cibule osmažená, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle, pře...

Noky z brambor s houbami

Noky z brambor s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g hub, 2 lžíce másla, 6 ks vajec, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky, přidáme sůl, mouku, okmínujeme, přidáme 2 vejce a uděláme těsto. Z tohoto těsta poté děláme lžičkou noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 – 10 minut. Na ...

Brambory se smetanou a octem

Brambory se smetanou a octem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 4 ks vajec, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžíce octa, 4 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, špetka kmínu, špetka soli, 500 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, podlijeme vodou, okmínujeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou z brambor, povaříme, přidáme zakysanou smetanu, ocet, zelenou petrželku nasekanou, pažitku nasekanou, ...

Holeček

Holeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a uvaříme doměkka. Sádlo si rozpustíme, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, když je cibule zpěněná, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory i zelí scedíme a s...

Uhlířina s noky

Uhlířina s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 250 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. K mouce přidáme vejce, vodu, uděláme těsto. Když jsou brambory poloměkké, lžičkou dáváme do vody k bramborům malé porce těsta a dovaříme společně. ...

Lepenice

Lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 ks cibule, 300 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, dáme do hrnce zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a vaříme doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, orestujeme na rozpuštěném sádle, přidáme zelí, podlijeme vodou, podusíme doměkka. Slaninu nakrá...

Nákyp z hub

Nákyp z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 6 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 50 g másla, 6 ks vajec, špetka petrželky, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme, nasekáme najemno, dáme do misky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, dále přidáme žloutky a promícháme. Poté vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. ...

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nahrubo nastrouhaného Eidamu (Edam), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, 2 vejce, špetka Sody bikarbóny, strouhanka na obalování, olej

Z nastrouhaného sýra, mouky, mléka, vajec a sody zpracujeme hmotu, ze které tvarujeme přiměřeně velké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Řízky plněné cibulí

Řízky plněné cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší vepřové řízky, 2 cibule, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, olej, Vegeta, voda, hladká mouka

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Polovinu každého řízku natřeme hořčicí a rozšlehaným žloutkem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rozdělíme na řízky, přidáme trochu křenu, řízky přeložíme a spojíme párátkem. Na pánvi je zprudka opečeme na o...

Římské kuře

Římské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 40 ml rostlinného oleje, 50 g sendvičová šunka, špetka soli, troška pepře, 200 ml bílého vína, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu

Umyté kurča rozdelíme na štvrťky. Na panvici rozpálime olej a do červena na ňom osmažíme pokrájanú šunku a osolené, okorenené štvrťky kurčaťa a dusíme domäkka. Podlejeme vínom, necháme vyvrieť, a šťavu dochutíme rozotreným cesnakom a kečupom. Podá...

Soté a lá Dagmar

Soté a lá Dagmar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 konzerva žampionů, 1 paprika (kapie), 1 sklenka kukuřice, 50 ml kečupu

Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso. Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme dosklovita. Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že sa nám cibuľa pripek...

Zlaté kuřecí řízky

Zlaté kuřecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 40 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 ml mléka, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 100 ml rostlinného oleje, 1 jablko, 80 g cukru krupice, 3 lžíce citrónové šťávy

Kuracie prsia vykostíme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Z múky, vajec, mlieka, ošúpaných posekaných mandlí a hrozienok namočených vo vode pripravíme cestíčko. Namáčame doňho rezne. Na rozohriatom oleji vyprážame dozlatista. Ošúpané jablk...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Kočičí sezdání

Kočičí sezdání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 100 g sádla, špetka soli

Hrách den předem namočíme do vody spolu s kroupama a druhý den dáme společně vařit doměkka. Když jsou kroupy a hrách měkké, přidáme utřený česnek se solí, opepříme, osolíme. Sádlo rozpustíme, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k...

stránka: