Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 114

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Ostravská vepřová pečeně

Ostravská vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 100 kg sádla, 50 g hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Maso protkneme špalíčky bůčku a slaninou, opepříme a osolíme. Maso vložíme na orestovanou cibuli a osmahneme ze všech stran. Podlijeme 2 skleničkami vody a du...

Masové kuličky v houbové omáčce

Masové kuličky v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 250 g telecího masa, 30 g sušených hub, 1 rohlík, 2 lžíce másla, 1 vejce, 150 ml smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Maso a namočený rohlík pomeleme, přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Důkladně promícháme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ze směsi formujeme kuličky, obalíme je v mouce a osmažíme...

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřového (či kuřecího či jného) řízku, 1 hrneček hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 cibule, troška tymiánu, troška bazalky, troška majoránky, troška rozmarýnu, troška rozdrceného bobkového listu, sůl, olej na smažení

Řízky osolíme,obalíme v mouce,vejci a strouhance smíchané s nadrobno nakrájenou cibulí,okořeněnou tymiánem,bazalkou,majoránkou, rozmarýnem a rozdrceným bobk.listem.Osmažíme.Nejlepší jsou s bramb.kaší.

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Medailonky ve slaninovém kabátku

Medailonky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 200 g anglické slaniny, 1 dcl rostlinného olej, 1 lžičku pepře, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 konzervu brusinkové omáčky

Vepřové maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme. Okořeníme pepřem, kmínem a solí. Obalíme slaninou - tu upevníme např. kovovou jehlicí nebo omotáme nití (pokud nití, stačí 2x omotat a nevázat). Medailonky zprudka z obou stran opečeme do zl...

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků kuřecích prsou (můžeme nahradit i kotletami či jiným masem), 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 3 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, koření dle chuti, strouhanka, olej

Maso naložíme do připravené jogurtové marinády. Tu umícháme z jogurtu, vajec, česneku, soli a koření dle chuti (např. grilovací směs). Necháme uležet v marinádě nejlépe do druhého dne. Když řízek vyndáme, obalíme ho ve strouhance a smažíme klasick...

Musakka s dýní Hokkaidó

Musakka s dýní Hokkaidó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 300 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 800 g dýně hokkaidó, 6 rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 2 cibuli, 5 stroužků česneku, trošku tymiánu, trošku bazalky, trošku majoránky, špetku soli, špetku pepře, 2 vejce, 100 g bílého jogurtu, 150 ml vepřového bujónu

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a ne...

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Šumajstr

Šumajstr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, špetka soli, 1 velká cibule, 250 g slaniny, 250 g krup, 2 lžíce oleje

Fazole den předem namočíme. Další den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, doměkka. Necháme uvařit i kroupy. Cibuli oloupeme a pokrájíme a potom osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Vše smícháme dohro...

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 česnek, 250 g kečup, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření , 1 hrneček hladké mouky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 250 ml vody

Játra omyjeme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme ho děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zalijeme sojovou omáčku...

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Kufty

Kufty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 hrst petrželky, 5 lžic strouhanky, špetku soli, špetku pepře

Mleté maso osolíme, opepříme a vymícháme s vejcem na hustou směs. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekanou petrželku. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme válečky, které napíchneme na špejli, dáme do ...

Houbový pizzo-koláč

Houbový pizzo-koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 30 ml mléka, Směs: 100 g hub, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 1 pórek, 1 česnek, strouhaný sýr, olej

Všechny suroviny na těsto smícháme a vytvoříme těsto. Vyválíme ho na vymazaný plech, přidáme směs ze všech surovin na směs, které jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

Vepřové nudličky s arašídy

Vepřové nudličky s arašídy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 100 g arašíd, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 žloutky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, 1 dcl vody, 300 g vepřových kotlet

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, sójovou omáčkou a žloutky. Takto připravené maso prudce osmahneme na oleji. Slijeme olej, přidáme ořechy a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme 1 dcl vody a cca 5 minut dusíme.

Hovězí pečeně se zeleninou

Hovězí pečeně se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku tymiánu, 2 papriky, 100 g rajčatového protlaku, 4 rajčata, 1 lžíci hladké mouky, 1 šálek zeleninového vývaru, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Špalíček hovězího masa z kýty osolíme, potřeme olejem a na pánvi ze všech stran opečeme. Poté maso přeložíme na dvojitý alobal, který předtím potřeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kuličky nového koření, kuličky černého pepře, lžičku ...

Vegetariánské lasagne s cuketou

Vegetariánské lasagne s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 rajče, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky oregana, 1 cibuli, 40 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, pepř, 150 g lasagní, 100 g parmazánu, 2 lžíce másla

Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje a osolíme. Rajčata nakrájíme. Česnek smísíme s rajčaty a ochutíme oreganem. Cibulky osmahneme na oleji a poprášíme moukou. Zalijeme mlékem a vodou. Vaříme ještě 10 minut. Troubu ...

Hovězí guláš s hráškem

Hovězí guláš s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího masa, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, 400 g oloupaných nakrájených rajčat, 1 lžičku tymiánu, 150 ml rajčatového protlaku, 250 g hrášku, 1 lžičku sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, šťávu z 1/2 citrónu, 1 kostku zeleninového bujónu, pepř, sůl

Kostky masa osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce smíchané se lžičkou tymiánu. V hrnci rozehřejeme olivový olej, nasypeme na něj maso, promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a ještě krátce opečeme. Poté přid...

Vegetariánské tofu karbanátky

Vegetariánské tofu karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Tofu, 1 lžíci másla, 1 mrkev, 2 cibule, 1 vejce, 5 lžic strouhanky, rostlinný olej na smažení, sůl, pepř, 2 lžičky petrželky a jiných bylinek

Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s nastrouhanou zeleninou. Přidáme vejce, směs bylinek a strouhanku dle potřeby. Rozmícháme, osolíme a opepříme. Kdyby byla směs moc řídká, přidáme strouhanku. Vytvarujeme karbanátky a usmažíme.

Falešná kachna

Falešná kachna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 červené zelí, 2-4 lžíce kmín, sůl, 500 ml vody, 50 g másla

Na dno vymaštěného pekáče dáme nakrouhané červené zelí a na to položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a hodně posypali kmínem. Podlijeme vodou a pečeme cca 30 minut.

stránka: