Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 118

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky kyselého zelí, 2 středně velké cibule, 1 celý česnek, 0,5 kg vepřových žeber, 1 menší vykostěné uzené koleno, 2 grilovací klobásky, 0,5 kg libového bůčku, sůl, 1 balení kmínu, 3 lžíce sádla, 0,4 l zeleninového bujónu

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a k...

Kuře na kari

Kuře na kari

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřete, 400 g brambor, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1 lžíci kari koření, 1 lžíci rajčatového protlaku, trošku muškátového ořechu, 250 ml smetany

Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky (8-10). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran. Odkládáme do hrnce. Do výpeku...

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání

Brokolici uvaříme do poloměkka ve slané vodě, posekáme, vmícháme 2 vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 1/2 hod.

 Kuře s hruškami

Kuře s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 3 hrušky, 5 vajec, 3 lžíce bílého vína, 100 g másla, 100-150 ml černého piva, pepř, sůl, hrst petrželové natě

Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nakrájíme slaninu, 3 uvařená vejce natvrdo a petrželku. Vše smícháme, opepříme, osolíme, přidáme víno, 2 syrová vejce a touto směsí naplníme kuře, které nakonec zašije...

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g kyselého zelí, 150 g ostravské klobásy, 50-100 ml mléka, 5 lžic másla, 50 g slaniny, 1/8 l zakysané smetany, 50 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje, 5 lžic strouhanky, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme, vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je rozšťoucháme s mlékem a kouskem rozpuštěného másla, osolíme a kaši urovnáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Slaninu si nakrájíme na k...

Brambory s lančmítem a jogurtem

Brambory s lančmítem a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Lančmítu, 500 g brambor vařených ve slupce, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Lančmít nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na plátky, polovinu urovnáme na dno máslem vymazané zapékací misky a osolíme. Pokryjeme Lančmítem, který potřeme česnekem utřeným s mletou sladkou paprikou a překryjeme zbytkem brambor a znovu osolí...

Čínské kuřecí nudličky

Čínské kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Kuřecí řízky si nakrájíme na drobné nudličky. Marinádu si připravíme smícháním všech surovin a nudličky do ní naložíme - nejlépe přes noc. Na druhý den maso usmažíme dozlatova na trošce oleje.

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Roštěnkové závitky s klobásou

Roštěnkové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 80 ml rostlinného oleje, 200 g paprikové klobásy, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké papriky, pepř, sůl, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí s křenem a vložíme půlky klobásy. Svineme do válečků spevníme jehlicemi a potřeme česnekem. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme paprikou, vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkk...

Hovězí s paprikou a pórkem

Hovězí s paprikou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 100 g červených paprik, 1 pórek, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sojové omáčky

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát. Na pánvi s rozehřátým olejem potom maso prudce opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku a pórek a dusí...

Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 40 g slaniny, 1 cibule, sůl, 1 lžička polohrubé mouky, 200 g sterilované zeleniny, hořčice, horká voda

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Vegetariánské ražniči

Vegetariánské ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mladé cukety, 100 g žampionů, 50 g papriky, 1 cibule, 50 g balkánského sýra, sůl, Směs koření gyros, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, přidáme hlavičky žampionů a na kostky pokrájený sýr, pokropíme olejem, posypeme kořením a promícháme. Papriku a cibuli nakrájíme na kousky a všechno střídavě napichujeme na jehly nebo špejle. Naskládáme n...

Opečenky z kolínek

Opečenky z kolínek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 lžic vařených těstoviny (kolínka apod.), 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/4 l mléka, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Z mléka, mouky, žloutků, soli, pepře a utřeného česneku vymícháme řidší těstíčko. Vmícháme nasekané uvařené těstoviny a sníh ze 4 bílků. Z hmoty tvarujeme placičky a smažíme na oleji. Usmažené potřeme hořčicí nebo kečupem a sypeme strouhaným sýrem...

Rizoto z krůtích křídel

Rizoto z krůtích křídel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí křídla, 240 g rýže, 1cibule, sůl, kmín, 1 balení mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), tvrdý sýr, olej

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené...

Kuřecí bomba se slaninou

Kuřecí bomba se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsní řízky, 50 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 paprika, lžička cukru, 1 lžíce rajčatového protlaku, olej, tvrdý sýr, zelená petrželka

Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme cibuli s česnekem, mletou i čers...

Bramborový dort se sýrem

Bramborový dort se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželové natě, 1 lžička oregana, kousek másla, 200 g tvrdého sýra, 3 jarní cibulky, 3 ředkvičky

Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucen...

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1/2 většího pórku, 1 hrst sušených hub, 1/2 středně velkého květáku, 100 g sojového granulátu, špetka soli, olej, bazalka, koření na pizzu - koření dle chuti, 4 lžíce sojového sušené mléka

Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový gran...

Zapékané kuře ve šlehačce

Zapékané kuře ve šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, pálivá mletá paprika, sůl, pepř, 20 stroužků česneku, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 400 g Eidamu (Edam)

Kuře rozporcujeme, posolíme a opepříme (vetřeme) a naklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený (nelisovat) česnek, česnekem nešetříme, vše zalijeme šlehačkou, a navrch posypeme strouhaným sýrem (je ho hodně)...

Katalánské kuře

Katalánské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 200 g rajčat, 1 větší cibule, pár kuliček pepře, sůl

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně do zlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata, která si předem upravíme a to tak, že je přelijeme horkou vodou, sloupneme, vydlabeme semínka a zby...

Kuře pod peřinou

Kuře pod peřinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, Vegeta, olej, 1 cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 500 g bůčku, petrželová nať

Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté ma...

Kuře nadívané zelím jako kachna

Kuře nadívané zelím jako kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g kyselého zelí, 1 střední cibule, 100 g slaniny, 2,5 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl, kmín, sladká paprika, pepř, nové koření mleté, muškátový ořech strouhaný, roztlučený hřebíček

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku a hřeb...

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g olomouckých tvarůžků, 150 g libovější anglické slaniny, 1 palička česneku, 4 jablka, sůl, pepř, sladká paprika, olej

Kuře zevnitř důkladně vymažeme utřeným česnekem. Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky promíchanými se slaninou a řádně zašijeme. Kuře na povrchu lehce osolíme, položíme ho do pekáče s olejem, obložíme polovinami neloupaných jablek a v troubě upeče...

Bryndzové tašky

Bryndzové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Brynzy, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 g vařeného uzeného masa, sůl, 2 dcl sladké smetany

Z bryndzy, mouky a vajec vypracujeme těsto, vyválíme je na plát asi 1/2 cm hrubý. Nakrájíme na čtverečky, vložíme do nich trochu pomletého uzeného masa a přehneme ve tvaru trojhranného šátečku. Strany dobře přitlačíme a vaříme v osolené vodě asi 1...

stránka: