Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 116

Pečené kuře na jablkách

Pečené kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžičky kari koření, 3 jablka, 2 cibule, 2 lžíce rozinek, 200 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce instantní jíšky

Kuře omyjeme, naporcujeme na čtvrtiny, osolíme ze všech stran a vložíme do pekáčku. V oleji rozmícháme 3 lžičky kari koření a směsí maso potřeme. Jablka zbavíme jadřinců a slupky a nakrájíme je na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlk...

Játra smažená v těstíčku

Játra smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 špetka sladké papriky, sůl, pepř, 1 svazek petrželky, 1 cibule, rostlinný olej

Játra nakrájíme na menší plátky. Vejce rozmícháme s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Játra posypeme paprikou, obalíme v petrželovém těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Nejprve z jedné stra...

Kuře na cibuli

Kuře na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžička koření na kuře, 1 lžička sladké papriky, 2 lžíce sádla, sůl, kmín, voda

Kuře opláchneme pod studenou vodou a vaříme v osolené vodě do měkka. Pak ho rozdělíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na sádle ji osmahneme dozlatova, přidáme k ní maso, zaprášíme paprikou, Vegetou a okořeníme. Česnek prol...

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Masové nudličky na houbách

Masové nudličky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 g hub, 200 g sojových klíčků, 2 pórky, 2 lžičky Solamylu, 6 lžic sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce olivového oleje

Plátky naklepeme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme solamyl, lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme. Houby nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi na 2 lžících olivového oleje, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Poté přidáme houb...

Vepřové v paprikové směsi

Vepřové v paprikové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 300 g paprik, 4 rajčata, 250 g cukety, špetka soli, špetka pepře

Prošpikujeme vepřové maso slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, poté pokryjeme čtyřmi plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme do poloměkka. Poté přidáme na proužky nakrájené pap...

Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího masa na steak, 250 ml hotové hovězí nebo drůbeží šťávy, 1 balení mražené zeleniny, rostlinný olej, pepř

Steaky si několik dní předem naložíme do olejové lázně s pepřem. Na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran, pak vyjmeme a na výpeku osmažíme zprudka zeleninu. Zalijeme instantní masovou šťávou rozmíchanou ve studené vodě. Pár minut prohř...

Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí hřbety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených hub, 1 lžička sladké papriky, sůl, rostlinný olej, trocha mouky na zaprášení, 1 lžička Vegety

Hřbety vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Orestujeme ho na cibulce, přidáme houby, prolisovaný česnek, papriku a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dle potřeby zaprášíme moukou a dochutíme kořením.

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 100 g leča, 20 g cibule, 50 g sušených hub, 100 g hovězího předního, sladká paprika, olej, 50 g tvrdého sýru, sůl, pepř, česnek, polévkové koření (Magi), sojová omáčka, 1 kostka masoxu

Zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hovězí maso na malé kostičky, zasypeme paprikou, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, sojovou omáčku, česnek, magi a trochu vody. Dusíme doměkka. Je-li směs měkká přidáme lečo, ochutím...

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Zapečená zeleninová omeleta

Zapečená zeleninová omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks paprika, 4 ks rajče, 4 ks vejce, 20 dkg měkký salám, 1 hrst Strouhaný sýr, 2 lžíce slunečnicový olej, sůl dle chuti, pepř mletý

Do olejem vymazaného pekáče dáme plátky salámu,na to čtvrtky rajčat,pokrájenou papriku,osolíme,opepříme.Pekáč přikrejeme a dáme dusit do vyhřáté trouby.Pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem,zasypeme sýrem.Pečeme dokud se vajíčko nesrazí.Posypeme zelen...

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužek česnek, 100 g Emental, 50 g Niva, 1 lžíce olivový olej, 1 hrst bazalka, 1 lžíce máslo, 1 balení vaječné těstoviny

Uvaříme těstoviny a omastíme máslem.Během vaření si připravíme pastu z ostatních ingrediencí,které rozsekáme ponorným mixérem na pastu.Těstoviny smícháme s pastou a podáváme horké.

Karbanátky plněné špenátem

Karbanátky plněné špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špenátu, 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, 1/2 hrnečku mléka, 1 lžíce hladké mouky, příp. Solamylu či strouhanky, 1 kg mletého masa, troška pepře, sůl, majoránka, 2 vejce, olej na smažení

Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a proliso...

Pečená rajčata

Pečená rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 4 lžíce strouhaného eidamu, 4 lžíce smetany, 4 lžíce strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička sušené bazalky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata rozkrojíme na půlky, naskládáme je řeznou stranou nahoru do olejem vymazané zapékací misky, osolíme je. Připravíme si směs: nastrouhaný sýr smícháme se smetanou, strouhankou, bazalkou, osolíme, opepříme, promícháme a tuto směs klademe na k...

Lilek se šunkovou náplní

Lilek se šunkovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lilky, 100 g šunky, 1 cibule, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, 5 lžic strouhanky, 5 lžic strouhaného Eidamu (Edam), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata, dužinu z lilků a nakrájenou šunku na proužky a podusíme. Ochutíme česnekem, opepříme a osolíme. Připravenou hmoto...

Pečená cuketa

Pečená cuketa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukety, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 svazek petrželky, 1 lžička bazalky, 2 vejce, 5 lžic strouhanky, 50 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, bazalku, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou cuketu a společně podusíme doměkka. Necháme vychladnout, poté vmícháme rozkvedlaná vejce, strouhaný sýr, osolí...

Fazolky zapečené se šlehačkou

Fazolky zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g zelených fazolových lusků, 150 g strouhanky, 1 smetana ke šlehání , sůl, 5 lžic másla

Na másle osmahneme nakrájené fazolky, podlijeme je vodou a dusíme do měkka. Polovinu vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, posypeme opraženou strouhankou, pokračujeme další vrstvou fazolek a opět posypeme strouhankou. Vše z...

Cuketa zapečená s nivou

Cuketa zapečená s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, 300 g Nivy, 5 lžice olivového oleje, 5 lžic mléka, 2 vejce, pepř

Cukety nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Do zapékací misky vymazané olejem klademe střídavě vrstvy cuket a Nivy. Navrch bude vrstva Nivy, celý pokrm zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce, opepříme a pečeme asi 30 minut.

Bramborové koblížky

Bramborové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bramborové těsto v prášku, 350 ml vody, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 200 g junior salámu, 50 g tvrdého sýra, olej na smažení, sůl

Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce vypracujeme, vytvoříme váleček, nakrájíme jej na stejnoměrná kolečka, která trochu roztlačíme na pomoučeném podkla...

Hovězí s dušenou zeleninou

Hovězí s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, trocha soli, 1 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička Solamylu

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky a na pánvi s trochou másla asi 10 minut opékáme. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zel...

Domácí živáňská

Domácí živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 kg vepřového masa, 150 g slaniny, 2 klobásy, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, kořenová zelenina, malá sklenka leča, sladká paprika, kmín, Vegeta, sůl, pepř, majoránka, rostlinný olej, petrželová nať, voda na podlití

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu olej...

Ovesné karbenátky

Ovesné karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 200 ml vody, 1 vejce, sůl, pepř, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, 150 g slaniny, strouhanka, rostlinný olej na smažení

Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pe...

Tatarkové řízky

Tatarkové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 250 ml tatarské omáčky, 1 vejce, 5 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 hrneček strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Do misky dáme tatarku, prolisovaný česnek a celé vejce. Vše, mimo strouhanky, rozšleháme na marinádu a do ní vložíme řízky. Marinády uděláme tolik, aby v tom řízky byly celé pokryté. Nakládá se aspoň den pře...

Kuře na limonádě

Kuře na limonádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 dcl limonády, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1 lžíci koření na kuře, 1 lžičku soli

Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče. Přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky. Zakapeme Worcesterovou omáčkou, posolíme a zalijeme půl litrem limonády. Pečeme v troubě do zlatova.

stránka: