Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 119

Amoletový dort s rajčaty

Amoletový dort s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l mléka, 250 g hladké mouky, 3 vejce, sůl, velká hrst posekaných bylinek (petržel, pažitka, bazalka, kopr,..), 10-12 rajčat, 300 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, olej na smažení

Do mléka dáme žloutky, mouku, osolíme a ruční metličkou důkladně rozšlenáme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme bylinky a na rozpáleném oleji usmažíme 6-7 amolet. Jednu hotovou amoletu položíme na p...

Těstovinový nákyp s ořechy

Těstovinový nákyp s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 hrst vlašských ořechů, rozinky, 100 g cukru moučka, 1 sklenka švestkových povidel, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a promastíme máslem. Do zapékací misky, kterou jsme si vymazali máslem, dáme vrstvu těstovin, ořechy, pocukrujeme, rozinky přidáme, povidla smícháme s citrónovou šťávou a skořicí ...

Tvarohový nákyp s rozinkami

Tvarohový nákyp s rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst rozinek, 2 lžíce strouhanky, 5 lžic másla

Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilínovým cukrem, pudinkovým práškem, práškem do pečiva, vejci a citrónovou šťávou, vmícháme rozinky a hmotu urovnáme do máslem vymazané nákypové formy. Povrch posypeme strouhankou a poklademe kousky másla. Pečem...

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, hrst rozinek, 2 dcl mléka, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme, promastíme máslem. Tvaroh utřeme s vejci, krupicovým, vanilínovým cukrem a rozinkami. Do máslem vymazané zapékací misky střídavě dáváme vrstvy těstovin a tvarohu, navrch bude vrs...

Houbový Kuba

Houbový Kuba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krup, 250 g uzeného bůčku, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 5 lžic sádla, 1 lžička majoránky, špetka pepře, špetka soli

Uzený bůček uvaříme doměkka, uvaříme kroupy. Zároveň vaříme i předem namočené sušené houby. Bůček nakrájíme na kostičky, smícháme s kroupami, pokrájenými houbami, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, opepříme a osolíme. Vložíme do sádlem vymaště...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Grilovaný kapr

Grilovaný kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 1 troška pepře černého mletého, 40 g cibule, 20 g petržele, 1 špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Kapra pokrájíme na porce, ve kterých nožem uděláme hlubší zářezy. Osolíme je, okořeníme a potřeme postrouhanou cibulí, smíchanou se zelenou petrželovou natí. Touto směsí naplníme hluboké zářezy. Takto připravenou rybu dáme na rozehřátý grilovací r...

Řízky v zelném těstě

Řízky v zelném těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 100 g kyselého zelí, 1 vejce, 70 g polohrubé mouky, hladká mouka, 0,5 dcl světlého piva, pepř, sůl, olej

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli. Předpřipravené řízky obalíme v těstíčku a ihned dáváme na rozpálený olej. Pečeme po obou stranách do...

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě , 1 sklenka zeleninového leča, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Vepřové maso nakrájíme a prohřejeme s lečem. Smícháme s uvařenými těstovinami, které jsme uvařili dle návodu na obalu, vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Pečeme při 160 °C, cca 30 minut.

Zelný prejt

Zelný prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlávkového zelí, 20 dkg měkkého salámu, 2 vejce, 1-2 housky, 1,5 dcl mléka, 1 menší cibule, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření, 1 lžíce sádla (oleje), strouhanka

Zelí očistíme,nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapék...

Treska na houbách

Treska na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg tresky, 500 g hub, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2,5 dcl sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Tresku omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, poté ji dáme do máslem vymazaného pekáčku, poklademe plátky slaniny, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a dáme péct. Pečeme při 160 °C, cca 20 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájené houby a po ...

Rybí špíz

Rybí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryb, 100 g anglické slaniny, 2 rajčata, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Rybí maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme odležet. Poté na jehly střídavě napichujeme rybí maso, plátek anglické slaniny, na kolečka nakrájená rajčata, na kolečka nakrájenou cib...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Rybí filé se šunkou

Rybí filé se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 150 g šunky, 2 cibule, 5 lžic kečupu, 4 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

ilé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Šunku si nakrájíme na nudličky a poté to vsypeme na filé. Cibuli si nakrájíme nadrobno a posypeme tím filé, zakapeme kečupem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme c...

Filé podle tetičky Marty

Filé podle tetičky Marty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a urovnáme do ní filé. Smetanu si ušleháme do tuha, a poté přidáme smetanu na filé. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a peče...

Candát na rýži

Candát na rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg candáta, 250 g rýže, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 1/4 l zakysané smetany, 5 lžič hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli

Candáta si očistíme, nařízneme, osolíme a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s mletou sladkou paprikou. V pekáči si rozpálíme olej, nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na rozpáleném oleji. Když má cibule zlatavou barvu, přidáme rýži, zalijeme...

Lahůdkové maso v mrkvi

Lahůdkové maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g masa (vepřové, telecí, drůbeží), 750 g mrkve, malý kousek libové anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, sůl

Na kostičkách slaniny podusíme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, podlijeme troškou vody a dusíme, až je vše měkké...

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dcl kečupu nebo rajského protlaku, Špenát: 1 balení (400 g) marežného špenátu , 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 200-300 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku, Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600-700 ml mléka, sůl, muškátový ořech, 150-200 g tvrdého sýra, Dále: 15 plátků lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět po...

Brambory zapečené se špenátem

Brambory zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájím...

Vepřové plátky s nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 200 g staršího bílého pečiva, 2 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžíce rozsekané petrželové natě, pepř, sůl, muškátový květ, 80 g másla

Rohlíky rozkrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme změknout. Máslo utřeme se žloutky, solí, kořením a petrželkou, přidáme namočené rohlíky a utřeme dohladka. Nakonec vmícháme do nádivky, tuhý sníh z bílků. Maso nakrájené na malé plátky ...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

Maďarské makaróny

Maďarské makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, troška másla, 2 zelené papriky, 1 hrst čerstvých nakrájených hub, troška hladké mouky, mletá sladká paprika, kmín, 1 lžíce sladké smetany, 50 g strouhaného sýra, 300 g makaronů, sůl

Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit, pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme. Kd...

Zapečené kari špagety

Zapečené kari špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 3 l vody, 3 lžíce soli, 150 g kladenské pečeně, 200 g plátkového sýra, 1,5 lžičky kari koření

Špagety uvaříme ve slané vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 4 hromádky. Do zapékací mísy rozprostřeme hromádku špaget, rozložíme plátky z poloviny uzeniny, další vrstvy tvoří špagety, polovina sýra, špagety, zbytek uzeniny, ...

Špagety s ořechy

Špagety s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 dcl olivového oleje, 50 g vlašských ořechů, 50 g strouhaného sýra

Bazalku a česnek rozmělníme se solí a olejem v mixeru. Nahrubo nasekané ořechy osmahneme na pánvi nasucho do zlatova, přidáme ostatní přísady a sýr a zředíme několika lžícemi vody, ve které se vařily špagety, osolíme a promícháme s odkapanými špag...

stránka: