Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 121

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g flíčků, 3/4 hlávkového zelí, 80 g sádla, 1 cibule, 1 kostka Masoxu, kmín, sůl, pepř

Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do mě...

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků hovězího zadního, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1/2 sklenky přírodního červeného vína, 1/2 sklenky červeného vinného octa, 1 lžička soli, 50 g slaniny, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychlad...

Špenátové lívance

Špenátové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špenátového protlaku, 3 stroužky česneku, 150 g hrubé mouky, špetka černého mletého pepře, špetka majoránky, muškátový ořech, 3 vejce

Špenátový pretlak zmiešame s cesnakovou pastou, hrubou múkou, soľou, mletým čiernym korením, majoránom, postrúhaným muškátovým orieškom. Primiešame žĺtka a vypracujeme cesto. Ak je cesto husté, rozriedime ho mliekom. Nakoniec vmiešame sneh z bielo...

Bryndzové paličky

Bryndzové paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 200 g vařených brambor, 200 g Hery, 200 g Brynzy, 1 vejce, sůl, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kmínu

Na dosku preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme uvarené a prelisované zemiaky, rozsekáme tuk, pridáme bryndzu, soľ a so žĺtkom vymiesime hladké cesto. Potom na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme pruh široký asi 10 cm a hrubý 3/4 cm, potrieme bi...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Středomořská treska

Středomořská treska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky (asi 200 g), 400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce pernodu, 1 lžíce kaparů, 60 g černých oliv bez pecek, 150 ml bílého suchého vína, 1 bobkový list, 1/4 lžičky celého černého pepře, tenký proužek citrónové kůry, snítky petrželky na ozdobu

Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu p...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Vepřová panenka v ovesné krustě

Vepřová panenka v ovesné krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 lžíce meruňkového džemu, 50 g strouhanky, 50 g ovesných vloček, 3 snítky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, sůl na dochucení

Vepřovou panenku opláchneme, rozkrájíme na 4 porce, osolíme a potřeme ze všech stran meruňkovým džemem. Smícháme strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalíme vepřové. Přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečeme ...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Králík na paprice

Králík na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, 100 g slaniny, olej, 1 velká cibule, mrkev, petržel, celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3-4 lžičky papriky, stroužek česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3-4 lžíce hladké mouky

Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme ...

Vepřové řízky se sněhem

Vepřové řízky se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, hladká mouka, sůl, 3 vejce, strouhanka, trocha mléka, olej

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku. Takto obalené řízky jsou šťavnatější než klasicky obalené a pěkně narostou.

Sýrové těstoviny

Sýrové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 200 g šunky vcelku, 3 tavené sýry, 500 ml smetany, 200 g strouhaného sýra, sůl, pepř, provensálské koření, olej

Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem, taveným sýrem, solí a pepřem. Skoro uvařené těstoviny přendáme do zapékací mísy, přidáme šunku, pos...

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 4 vejce, 50 g slaniny, 2 snítky bazalky, troška pepře dle chuti, špetka soli

Do osolené vařicí vody vložíme špagety a vaříme asi 10 minut. Osmahneme slaninu na pánvi. Těstoviny dáme do kastrolu a přelijeme rozšlehanými vejci smíchanými s 2 lžícemi vody, za stálého míchání je opékáme až vejce stuhnou. Ke špagetám přidáme vy...

Losos se smetanou

Losos se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lososa bez kůže, 1/2 citrónu, 1 cibule, svazek pažitky, 300 g těstovin, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml vývaru, 200 ml smetany, troška pepře

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokapeme ho vymačkanou citrónovou šťávou. Oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Pažitku omyjeme, osušíme a rovněž posekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Olej zahřejeme v hrnci a podusíme na...

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čínských nudlí, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brokolice, 400 g vepřové panenky, 6 ks jarní cibulky, 100 g žampionů, 300 g sojových klíčků, 50 g kešu ořechů

Nudle připravíme dle návodu, v pánvi wok rozpálíme olej, vsypeme na růžičky rozebranou brokolici a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme maso, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a na plátky pokrájené žampióny a krátce osmažíme. Pak zakapeme sójovou...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 1 lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky, vývar

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, p...

stránka: