Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 125

Kuřecí směs na bramboráky

Kuřecí směs na bramboráky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, kousek pórku, sojová omáčka, 1 dcl bílého či červeného vína, 1 červenou papriku, olej

Z vejce a Solamylu připravíme těstíčko. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme chvíli odležet v těstíčku. Zeleninu nakrájíme taktéž na nudličky. Na oleji dozlatova osmažíme naložené maso a vyndáme z pánve. Orestujeme zeleninu, vrátíme maso,...

Vepřové na paprice

Vepřové na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g libového vepřového masa, 3 paprikové lusky, 3 cibule, mletá sladká paprika, sůl, hladká mouka na zátěru, 2 lžíce oleje

Vepřové maso nakrájíme na plátky a na okrajích v několika bodech nařízneme. Pak je jemně naklepeme, osolíme a dáme stranou. Cibuli nadrobno rozsekáme, papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým...

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dcl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Až se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky ...

Vepřová pečeně na zelenině

Vepřová pečeně na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa (kýta, kotlety), 350 g mražené zeleninové směsi, 250 g másla, sůl, pepř, mletý kmín

Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a posypeme zeleninou. Na vrch naklademe máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca 180 stupňů Celsia). Během pečení občas maso poléváme a dle pot...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Krkovička na cibuli

Krkovička na cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vepřového masa (krkovička), 4 lžičky koření na vepřovou pečeni, 3 ks cibule, 3 lžíce rostlinného oleje na pečení, 1 sklenka vody

Krkovičku obalíme směsí koření na vepřovou pečeni a necháme 30 min. odležet. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cibuli a tou vyložíme dno hlubší zapékací misky. Potom na rozpálené pánvi zprudka opečeme maso z obou stran a pak jej vložíme do mi...

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rohlíků, 1/2 l mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 ks vajec, 8 ks jablek, 1 hrst rozinek, 2 hrsti vlašských ořechů

V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypem...

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, bílý mletý pepř, 1-2 vejce, 1 lžíci sojové omáčky, 50 ml světlého piva, 2 lžičky polotučné hořčice, 1 lžíci Solamylu, rostlinný olej na smažení, sůl

Kuřecí maso očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce, přidáme sójovou omáčku, pivo a hořčici. Dobře vše promícháme a nakonec přidáme Solamyl. Kousky masa vložíme do těstíčka a necháme hodinu odležet. Na pánv...

Hallowenské kuře s nádivkou

Hallowenské kuře s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 150 g dýně, 1 houska, 50 ml mléka, 1 vejce, kousek másla, česnek, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Nejdříve si připravíme nádivku. Housku nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, prolisovaný česnek, vejce, máslo, petrželku, sůl a vše dobře promícháme. Kuře si očistíme, dobře prosolíme a naplníme ná...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Kedlubnový guláš s uzeninou

Kedlubnový guláš s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cibule, 1 feferonka, olej, mletá paprika, 500 g kedlubnu, 2 lžíce ostrého kečupu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 150 g dietních párků, 1 stroužek česneku, petrželová nať

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky a kečup. Vše osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakrájené párky opečeme na...

Zapékané brambory s houbami

Zapékané brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, sůl, pepř, mletý kmín, olej, 1 vejce, 1 dcl smetany, Vegeta

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme. Ochutíme kmínem a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zamích...

Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 100 g uvařené rýže, pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr, stroužek česneku, 1 cibule

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, osmažíme je ze všech stran na oleji, vyndáme a odložíme na teplém mís...

Listový špenátový koláč

Listový špenátový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku, 250 g jemného tvarohu, 1 lžíce nastrouhané Nivy, 1 cibule, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 4 vejce, celý kmín, hladká mouka na vál

Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmr...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Mexické nudle

Mexické nudle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (široké nudle), 1 červená paprika, 1 konzerva nakládaných žampionů, 2 ks sterilovaných okurek, 1 sklenka rajčatové šťávy, 1 lžíce oleje, chilli koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl smetany, 1 lžíce másla

Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní těstoviny, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měkka. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i sterilované okurky. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo ...

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 2 dcl mléka, 40 g hrubé mouky, 1 vejce, pepř, sůl, kmín, strouhanka, hladká mouka na obalení, olej na smažení

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, do které vmícháme nastrouhaný Hermelín. Okořeníme, osolíme, vmícháme celé vejce a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout, z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném ...

Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, olej na smažení

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem a kloboučky hlívy zespoda potřeme směsi lisovaného česneku se solí. Takto připravenou hlívu obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji na pánvičce.

Mladé kuřátko s mrkví

Mladé kuřátko s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 plátky anglické slaniny, 10 dkg másla, 1/2 mrkve, voda, ocet, sůl, pepř, olej, hladká mouka na jíšku

Omyté kuře osolíme a dáme do pekáčku. Poklademe slaninou, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme asi 45 minut. Jakmile je kuře téměř hotové, rozporcujeme ho a dopečeme do zlatova. Při dopékání podléváme šťávou. Mrkev nakrájíme na kolečka, dáme do...

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celozrné tortily, 2 krůtí prsa, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka žampiónů, 1 plechovka mexických fazolí, 1 větší cibule, 2 plátky tvrdého sýru, 1 lžička olivového oleje, 3 listy pekingského zelí, 6 cherry rajčátek, 0,5 papriky, 1 stroužek česneku, špetka kmínu, 1 lžička bílého jogurtu

Výhodou krůtího maso je ještě dietnější než kuřecí, skladbou živin je ale velmi podobné. Houby mají málo tuku a kalorií (na 100g připadá 0,5gtuku a 13kcal) Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na pánvi, kterou jsme lehce peroutkou p...

Gratinované kuřecí nudličky

Gratinované kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 15 dkg šunky v celku, 150 g nastrouhaného tvrdého sýru, 15 dkg žampionů, 2 slepičí vejce, 1/2 kelímku smetany ke šlehání, špetka soli, 1 lžíce oleje, 1 větší cibule

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji (nebo na másle), přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a šunku, osolíme a necháme osmahnout. Jako poslední přidáme na plátky nakrájené žampiony, které necháme asi 4 minuty smažit do změknutí. Mezitím v misc...

Kuře na soli

Kuře na soli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg soli, 100 ml rostlinného oleje, 1 lžíci koření na kuře

Na plech rozložíme pečící papír a vsypeme na něj 1 kg soli. Ve skleničce rozmícháme olej s kořením na kuře. Očištěné kuře potřeme vzniklou marinádou a dáme péct na rošt tak, aby tuk odkapával na plech se solí. Pečeme do zlatova, cca 1 hodinu. Sůl ...

Pizza

Pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného masa, 2 stroužky česneku, 100 g Eidamu (Edamu), 1 listové těsto, 2 vejce, 1 rajčatový protlak, sůl

Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu. V hrníčku rozmícháme protlak s utřeným česnekem a solí. Touto směsí potřeme těsto, poklademe uzeným, posyp...

stránka: