Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 124

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Králičí špíz

Králičí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks králíčích filet, 8 stonků rozmarýnu cca 25 cm dlouhých, 1/2 červené papriky, 1/2 žluté papriky, 4 stroužky česneku, 2 velké šalotky, 4 polévkové lžice olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme na cca 20 cm a přípravíme jako jehly pro špíz. Papriky zbavíme jader a nakrájíme na 16 stejně velkých kousků, česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napich...

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Omeleta s náplní z krabího masa

Omeleta s náplní z krabího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžičky másla, 30 g čerstvých žampionů, 75 g krabího masa v konzervě, 50 g ledového salátu, 200 g rajčat, 3 lžíce podmáslí, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci strouhaného křenu, sůl, pepř, sladidlo, 1 lžíci petrželové nati

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme vaječnou hmotu a osmažíme ji. Posléze vmícháme krabí maso s houbami a nakrájenou ...

Kapří minutky s houbami

Kapří minutky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 200 g mrkve, 1 konzerva hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mleté papriky, pepř, sůl, 1 lžička nasekané petrželové natě, hladká mouka na obalování, rostlinný olej na smažení, 1 kapr

Na másle udusíme na větší kousky nakrájenou karotku, stejně nahrubo nakrájené houby, hrášek, opepříme a osolíme. Vykuchaného kapra nakrájíme přes celé tělo na podkovy asi 2 cm tlusté, potřeme je solí a mletou paprikou a obalíme v mouce. Porce kapr...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Niva v těstíčku

Niva v těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Nivy, 4 plátky anglické slaniny, 50 g šunky v celku nebo uzeného masa, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 70 ml piva, sůl, pepř, rostlinný olej

Ze dvou vajec, hladké mouky, piva, špetky soli a pepře umícháme polotekuté těstíčko, do kterého vmícháme drobně nakrájenou šunku nebo uzené maso. Nivu nakrájíme na špalíčky, které zabalíme do plátků anglické slaniny, obalíme v těstíčku a z obou st...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Kabanosu, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 zelenou papriku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1-2 stroužky česneku, sůl, 3 dcl vody

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, majoránku, utřený česnek, podle chuti přisolíme a k...

Italské ravioli

Italské ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g másla, 150 g strouhaného parmazánu, sůl, zbytek vepřové pečeně na nádivku, 1 lžičku Vegety

Nádivka: Zbytky pečeně smícháme s 100g jemně nastrouhaného parmazánu a vegetou. Spojíme vejcem a podle chuti dosolíme. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čt...

Děčínský kotlet

Děčínský kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové pečeně, 15 ml rostlinného oleje, 15 g másla, 10 g šunky, 1/3 vejce, 15 g nakládaných žampionů, 50 g 33% smetany, 0,1 dcl bílého vína, mletý pepř, sůl

V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit...

Kotlety Hit

Kotlety Hit

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g Eidamu (Edamu), 4 lžíce kečupu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl

Do olejem potřeného pekáčku vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe anglickou slaninou, šunkou, plátky rajčat a nakrájenou paprikou. Posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Smažený plněný sýr

Smažený plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků Eidamu, 200 g drůbeží paštiky, 2 vejce, sůl, 50 g hladké mouky, 100 g strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Polovinu plátků namažeme paštikou a přikryjeme druhou polovinou plátků. Takto spojený sýr obalíme v trojobalu a na prudko usmažíme v horkém oleji. Podáváme na ubrousku horké, nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 konzerva oloupaných rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 400 g hotovývh bramborových špalíčků, 150 g Gorgonzoly

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přid...

Houbové kotletky načerveno

Houbové kotletky načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové kotlety, 1 cibule, 1 konzerva rajčat ve vlastní šťávě, 2 stroužky česneku, 2 hrsti sušených nebo čerstvých hub, 100 ml suchého červeného vína, 1 lžička cukru krupice, sůl, pepř, drcený kmín, rostlinný olej

Kotlety zbavíme kostí a naklepeme. Trochu je osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran dozlatova. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Do hrnce přidáme houby (sušené předem namočíme do vody...

Meruňkové kuře po anglicku

Meruňkové kuře po anglicku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 60 g meruňkového džemu, 15 g celozrnné nebo kremžské hořčice, 10 g tymiánu

Kuře připravíme a upečeme běžným způsobem. Smícháme meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřeme kuře cca 20 minut před jeho dopečením.

Vepřové na žampiónech

Vepřové na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 2 žloutky, 2 lžíce Solamylu, sůl, 1 lžička cukru krupice, 250 g čerstvých žampionů, 1 lžíce vodky, 1 lžička glutasolu (glutaman sodný), 1 lžíce sojové omáčky, rostlinný olej

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, promícháme se škrobem a žloutky. Osmažíme ho na horkém oleji a dáme okapat na síto. Na jiné pánvi osmažíme na oleji očištěné a nakrájené žampiony, přidáme vodku, glutasol, sójovou omáčku, lžičku cukru a sůl. Krát...

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký květák, 6 plátků anglické slaniny, 200 g červených naložených paprik v oleji, 200 ml zakysané smetany, 180 g strouhaného Čedaru (cheddaru), pepř, sůl

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme. Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky,...

Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g polohrubé mouky, 150 g másla, 1 žloutek z velkého vejce, 2-3 lžíce vody, sůl, pepř, 1 lžíci sekané pažitky, 1 lžičku strouhaného muškátového ořechu, 1 květák, 100 g anglické slaniny, 3 velká vejce, 280 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 180 g strouhaného Ementalu

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme buď v robotu, nebo ručně na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. ...

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 3 dcl mléka, 60 g másla, 50 g Eidamu (Edamu), 4 vejce, 2 upečená kuřecí stehna, 2 lžíce polohrubé mouky

Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, d...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Česneková husí prsa v jogurtu

Česneková husí prsa v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g husích prsou, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml zeleninového vývaru, 2 mrkve, 180 g sterilované kukuřice, 1 bílý jogurt, 2 lžíce nasekané pažitky, sušený česnek, mletý bílý pepř, sůl

Husí prsa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Maso osolíme a potřeme sušeným česnekem. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Vložíme husí prsa a ze všech stran je zprudka opečeme. Pak maso podlejeme vývarem, p...

stránka: