Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 128

Kapr na kari

Kapr na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, sůl, 400 ml vody

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu uležet. Pak je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vodou.

Kapr zapečený se sýrem

Kapr zapečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 4 vejce, 150 g Eidamu (Edamu), sůl

Plátky kapra osolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě 40-50 minut dokud maso nezměkne.

Kapr na pivě

Kapr na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 3 dcl světlého piva, 125 g másla, 5 lžic hladké mouky, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme do pekáče kůží nahoru, zalijeme pivem, poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut do měkka.

Kapr po labužnicku

Kapr po labužnicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 7 listů petrželové natě, 5 lžic strouhanky, 5 lžic másla, sůl, 1 lžíce křenové hořčice

Kapra očistíme, osolíme a po obou stranách potřeme pastou z křenové a plnotučné hořčice, oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky. Posypeme strouhankou a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Poté kapra poklademe máslem, vložíme do předehřá...

Kapr na paprikách a rajčatech

Kapr na paprikách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g slaniny, 2 papriky, 4 rajčata, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, pepř, sůl

Plátky kapra osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem, poklademe plátky slaniny, proužky paprik, kolečky rajčat a dáme péci do vyhřáté trouby na 40-50 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťá...

Kapr pečený na zelenině

Kapr pečený na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 mrkve, 3 listy celeru, 1 kořen petržele, 2 cibule, 4 lžíce másla, pepř, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, celer, petržel a vše osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a opepříme. Vložíme osolené porce kapra a pečeme 40-50 minut do měkka v předehřáté troubě. Během peč...

Vepřové řízky na jogurtu

Vepřové řízky na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 500 g brambor, 2 sklenky bílého jogurtu, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Plátky masa urovnáme do zapékací misky, přikryjeme plátky syrových brambor, osolíme a zalijeme jogurtem. Pečeme při 180°C 45 minut.

Rážničí bez špejliček

Rážničí bez špejliček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 2 ostravské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 200 g žampionů nebo lesních hub, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky grilovacího koření, 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce rostlinného oleje

Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtv...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Zapékané špagety v domácí omáčce

Zapékané špagety v domácí omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 0,5 kg paprik, 0,5 kg rajčat, 2 lžíce sádla, 1 špagety, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 20 dkg Eidamu, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce majoránky, 1 hrst hub

Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka - asi 5 minut. Mezitím na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky, rajčata, houby a hovězí konzervu. Osolíme, opepříme a podusíme, nakonec přidáme majoránku. Uvařené špagety smícháme s maso-zelen...

Zapečená rýže

Zapečená rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajčatový protlak, 2 sáčky rýže, 200 g kuřecího masa, troška oregana, 6 vajec

Uvaříme si rýži, na pánvi orestuji kuřecí maso. Poté smícháme maso, rýži, protlak (dle chuti) a oregano. Dáme do vymazaného pekáčku a uhladíme. Vezmeme naběračku a uděláme si 6 ďolíků. Do každého poté vyklepneme vajíčko. Pečeme v troubě, dokud nen...

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, asi 300 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 60 g Nivy, 60 g libové anglické slaniny, 200 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, špetka muškátového květu, 1 balení kupovaných Gnocchi (nebo domácích)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme h...

Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2-3 domácí klobásy nebo jiné oblíbené, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, sladká paprika (může být i troška pálivé), 2-3 lžíce hladké mouky, tuk

Na tuku zpěníme kostičky cibule, přidáme kolečka klobásky a dohromady lehce osmahneme, přisypeme papriku a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a třeným česnekem a dusíme pod pokličkou dom...

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Haničiny střapečky

Haničiny střapečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vydlabaná a nastrouhaná cuketa, 5 dkg nadrobno nakrájeného salámu, 5 dkg nastrouhaného Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky (i více dle potřeby), sůl, pepř, Vegeta, olej na smažení

Cuketu, nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, trochu vegety. Všechny suroviny spolu spojíme, přidáme hladkou mouku. Těsto - hmotu uděláme tužší a velkou lžící vykrajujeme kousky těsta, které vkládá...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou (nebo nízký roštěnec), 1 limeta, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžičky oregana, 2 lžičky sušeného čili , 1 lžička skořice, 2-3 cibule, 2 papriky červené, 2 papriky oranžové (žluté), 2 papriky zelené, 3-4 lžíce rostlinného oleje, dle potřeby sůl, dle potřeby pepř, na zdobení listky zelené petržele, na zdobení ledový salát

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s m...

Vepřové nudličky s žampióny a jarní cibulkou

Vepřové nudličky s žampióny a jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřové kýty, 10 dkg žampionů, 4 jarní cibulky, 500 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, kari koření, 50 ml oleje, sojová omáčka, Solamyl

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Zalijeme olejem a zakápneme sojovou omáčkou. Vše promícháme a necháme minimálně 1-2h odležet v lednici. Pak maso orestujeme. Zaprášíme solamylem a zalijeme vývarem. ...

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg kuřecích prsou, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 smetana ke šlehání, 500 ml drůbežího bujónu (může být i zeleninový), 50 ml oleje, troška nasekané petrželky, 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl, pepř

Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Na oleji ho orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme tuňáka i se šťávou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, čerstvou nasekanou petržel a mražený hrášek. Směs ještě...

Jednoduché kotlety

Jednoduché kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně nebo kotlety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Worcesteru, 2 větší cibule, 0,5 pórku, špetka pepře, sůl

Naklepané, osolené kotlety opepříme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do oleje smíchaného se sojovou omáčkou a worcesterem a dáme minimálně na 2 hodiny do chladu (nejlépe přes noc). Na rozpálené pánvičce BEZ TUKU osmahne maso zprudka z obou stran ...

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích nebo kuřecích prsou, 30 g Solamylu, 60 g mandlí, 60 g pórku, 60 g cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 špetky kmínu, 1 lžička soli, 4 g glutamanu, 1/2 vejce, dle potřeby 1 dcl vody, 10 ml Shao-sing

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet. Cibuli rozpůlíme a krájíme podé...

Masová omáčka na špagety

Masová omáčka na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 větší cibule, olej, ostrý a jemný kečup, 0,5 sklenky boloňské omáčky, špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou o...

Instantní halušky se zelím

Instantní halušky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 halušky v prášku, kousek slaniny, 1 sáček kyselého zelí, troška oleje

Halušky uvaříme podle návodu na sáčku. Bokem povaříme sterilované zelí, ze kterého slijeme vodu a vyškvaříme na větší kousky nakrájenou slaninu . Uvařené halušky scedíme, propláchneme vodou a mírně polijeme olejem. Potom přimícháme zelí. Do toho m...

stránka: