Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 122

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Vepřové kotlety na šlehačce

Vepřové kotlety na šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 250 ml smetany ke šlehání, 2 cibule, sůl, pepř, strouhaný sýr, kousek másla

Pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme nakrájenou cibulí. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijeme šlehačkou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.

Brokolice extra

Brokolice extra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 2 rajčata, 200 g Nivy, mléko, sůl, pepř, muškátový ořech, kečup, máslo

Brokolici uvaříme v osolené vodě a pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata. Zakysanou smetanou smícháme s mlékem (trošku na zředění), vajíčkem, kečupem, přidáme sůl, pepř, oříšek a nastr...

Zapečené sýrové palačinky

Zapečené sýrové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 l mléka, 4 vejce, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 200 g jemného salámu, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic másla, špetka soli

Z mouky, vajec, mléka, nastrouhaného sýra a soli uděláme těstíčko, ze kterého upečeme tenké palačinky. Každou poklademe několika kolečky salámu, svineme, urovnáme do máslem vymazaného pekáčku a povrch ještě pokapeme rozpuštěným máslem. Dáme zapéct...

Dračí kapr

Dračí kapr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 120 g másla, sůl, pepř, 1 větší cibule, 200 g kyselých hub, 30 ml vína

Porce vykostěného a staženého kapra osolíme, opepříme a opečeme na másle. Rybu vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené houby, osmahneme a zalijeme vodou. Poté vložíme rybu a dusíme doměkka.

Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou

Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, višňový kompot nebo čerstvé višně povařené ve sladké vodě, olej, Vegeta, cukr , troška mleté skořice, troška škrobové moučky, Sherry nebo višňový likér

Kuřecí prsíčka posypeme vegetou a z obou stran dozlatova opečeme. Višně vypeckujeme, necháme je v kompotové šťávě přejít varem, přidáme cukr, trochu mleté skořice, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a dochutíme sherry nebo višňovkou.

Sýrová žemlovka se šunkou

Sýrová žemlovka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g veky, 200 g Eidamu (Edamu), 150 g šunky, 5 lžic kremžské hořčice, 4 vejce, 5 lžic másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli, špetka pepře

Veku nakrájíme na plátky. Plátky veky opečeme z jedné strany na másle. Rozložíme do máslem vymazaného pekáčku opečenou stranou nahoru, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky šunky, plátky sýra, opepříme, osolíme, posypeme mletou sladkou papri...

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zeleninovou směs osmahneme na rozpáleném oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Necháme mírně vychladnout, poté vmícháme žloutky, připravenou zeleninu, polovinu nastrouhaného eida...

Pečené plněné zelné listy

Pečené plněné zelné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 vejce, 50 g slaniny, 2 cibule, 2 housky, 2 stroužky česneku, troška Vegety, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 100 g Eidamu (Edamu), špetka soli, špetka pepře

Mleté maso smícháme s vejcem. Housky namočíme do vody, poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k masu. Dále k masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou cibulku, ochutíme utřeným česnekem, vegetou, opepříme a osolíme. Podle potřeby z...

Zelné balíčky se sýrem

Zelné balíčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 listy hlávkového zelí, 4 kostky taveného sýru, 200 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli

Zelné listy spaříme vařící osolenou vodou, necháme okapat a rozložíme. V misce rozetřeme tavený sýr, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu a natvrdo uvařené vejce, které také nakrájíme na kostičky. Touto směsí naplníme připravené zeln...

Zapečené malé kapustičky

Zapečené malé kapustičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkových kapustiček, 2 lžíce másla, 200 g tvrdšího taveného sýra, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička cukru, špetka soli, špetka pepře

Kapustičky dáme podusit do mírně osolené vody. Poté je vyjmeme, necháme okapat, opepříme, přidáme cukr. Pekáček si vymastíme máslem a naskládáme do něj kapustičky. Povrch kapustiček pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným sýrem, a dáme péc...

Uzené maso zapečené se špenátem

Uzené maso zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátového protlaku, 200 g uvařeného uzeného masa, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 4 lžíce strouhaného Eidamu (Edamu), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře

Špenátový protlak osolíme, ochutíme pepřem a utřeným česnekem a promícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prohřejeme v troubě, pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a strouhan...

Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špenátového protlaku, 250 ml smetany, 250 g strouhaného Eidamu (Edamu), 6 vajec, 5 lžic másla, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Špenátový protlak promícháme se smetanou, žloutky a s 200 g nastrouhaného eidamu, osolíme a vmícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Zapékací misku vymažeme máslem, směs dáme do zapékací misky, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra, pokap...

Uzenina se sýrem a pórkem

Uzenina se sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 15 dkg měkkého salámu, 1 dcl mléka, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 100 g Eidamu (Edamu), troška pažitky, špetka soli

Pórek nakrájíme na kolečka a lehce osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájený salám. Směs dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, mouku. Posypeme nastrouhaným eidamem a n...

Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 květáky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 2 cibule, 200 g strouhanky, 5 lžic másla, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Mleté maso smícháme s mlékem, vejcem, osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a smícháme s trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáváme vrstvu mletého masa, vr...

Květákové řezy

Květákové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 vejce, 1 dcl mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 4 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout, poté ho rozmačkáme. Přidáme vejce, mléko, mouku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a dle potřeby ještě zahustíme moukou, a vytvoříme si těst...

Brokolice zapečená s jogurtem

Brokolice zapečená s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře

Uvaříme brokolici v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté ji vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na malé růžičky. Jogurt smícháme s hořčicí a strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Připravenou brokolici urovnáme do zapékací misky, zalijeme jogurto...

Musaka

Musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 200 g paprik, 200 g rajčat, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 dcl smetany, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu na plátky nakrájených vařených brambor, podušeného masa, nakrájené zeleniny a poté dáme z...

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dušené rýže, 500 g vepřového masa z konzervy, 5 lžic sádla, 2 cibule, 10 rajčat, 6 paprik, 250 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Pekáček vymažeme sádlem, dáme vrstvu osolené dušené rýže, poklademe ji na kolečka nakrájenou cibulí, na kolečka nakrájenými rajčaty, na proužky nakrájenými paprikami, masem z konzervy, poté dáme opět rýži, kolečka cibule, kolečka rajčat, proužky p...

Placáky

Placáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 100 g cibule, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic oleje, sůl

Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můž...

Masové houby nebo houbové maso

Masové houby nebo houbové maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice nebo žebírek, 4 cibule (dle chuti i více), sušené houby, lžička soli, troška kmínu, 2 lžíce sádla

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na plech, posypeme cibulí a předem namočenými houbami, přikryjeme a dáme přes noc uležet. Před vložením do trouby podlijeme vodou a pečemem až se voda odpaří. Pak přidáme 2 lžíce sádla nebo pokapeme olejem a ješťe t...

Alobalové kuřecí plátky

Alobalové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 4 cibule, 150 g anglické slaniny, špetka soli, troška mletého pepře, troška grilovacího koření, olej

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe plátky slaniny a kroužky cibule, pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (200 °C) peč...

Kapustové závitky s klobásou

Kapustové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka kapusta, 500 g klobásy, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Kapustu povaříme v mírně osolené vodě a rozebereme na listy, žebra naklepeme. Klobásu nakrájíme na kolečka a zabalíme do připravených listů. V pekáčku si rozehřejeme olej, cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji v pekáčku. Poté na cibuli nas...

Kuřecí stehna v sezamu

Kuřecí stehna v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 lžíce másla, 4 lžíce sojové omáčky, 6 lžic bílého vína, 1 lžičku francouzské hořčice, 100 g sezamu, 1 lžičku sušeného estragonu

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech stran potřeme a necháme ji asi 2 hodiny působit. Stehna poklademe kůží nahoru na rošt. Pečeme v pře...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

stránka: