Babiččiny kapustové karbanátky
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1192
kalorií
1.0g
cukrů
101.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Podle základního předpisu připravíme kapustu a mrkev. Uvaříme kapustu, mrkev v osolené vodě téměř doměkka a nakrájíme ji najemno. Vychladlou kapustu, mrkev, slaninu vložíme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, nastrouhaný Eidam (Edam), majoránku a pepř. Všechno zahustíme moukou, Solamylem, strouhankou a rohlíkem rozmočeným v mléce.
Všechno dobře propracujeme, tvoříme kulaté karbanátky a smažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatohněda.
Tip k receptu
Slaninu můžeme nahradit mletým nebo uzeným masem.
fugynka12. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.