Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 120

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hrubé mouky, 2 vejce, 100 g slaniny, 200 g tvarohu, 2 dcl husté smetany, sůl

Slaninu vyškvaříme. Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout. Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškv...

Játrová směs na špagety

Játrová směs na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g drůbežích jater, 1 malý pórek, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva rajčatového protlaku (190 g), sůl, mletý pepř, oregano, asi 3 stroužky česneku, olej, tvrdý sýr

Očištěná játra nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Okořeníme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, rozmačkaný česnek a ještě chvíli společně posmažíme, pořád mícháme. Až jsou játra měkká a propečená, přisypeme propláchnuté fazole a ...

Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g bílé ředkve, 2 cibule, 400 g kyselého zelí, 1 smetana na vaření, mletý kmín, 100 g másla, sůl, 3 lžíce slunečnicového oleje

Kurča rozdelíme na porcie, posolíme. Očistenú cibuľu najemno pokrájame a reďkvičku postrúhame. Cibuľu udusíme na oleji, pridáme reďkvičku a pokrájanú kyslú kapustu, rascu a smotanu. Všetko premiešame a dáme na vymastený menší plech. Na kapustový z...

Brokolicové krokety

Brokolicové krokety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 250 g Nivy, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 400 ml slunečnicového oleje na smažení

Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. Zmes necháme chvíľu postáť. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vy...

Kuřecí prsa plněné hermelínem

Kuřecí prsa plněné hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g Hermelínu, 1 balení smetana ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaných mandlí, pepř, sůl

Kuracie prsia rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme polovicou hermelínu, preložíme a spevníme špáradlom. Naplnené prsia poprášime hladkou múkou a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme a výpek poprášime múkou, zalejeme...

Kuřecí stehýnka po pastýřsku

Kuřecí stehýnka po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky tymiánu, 2 lžičky rozmarýnu, šťáva z 1 citrónu, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř

Kuřecí stehna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ve sklenici smícháme majoránku, tymián, rozmarýnu, šťávu z citrónu a olej. Dochutíme solí a pepřem. Směsí oleje a koření potřeme kuřecí stehýnka, vložíme na rošt trouby nebo na olej do pekáče, a ...

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křídel, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g cukru krupice, 200 ml kečupu, 2 lžíce octa, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 2 citróny, sojová omáčka

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Obojí smícháme s cukrem, kečupem, octem, sojovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za stálého míchání při velmi malém ohni asi 2 minuty vaříme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Kuřecí kříd...

Kuřecí nákyp se sýrem

Kuřecí nákyp se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecího masa, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra, 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 4 lžíce másla nebo Hery, strouhanka, sůl, pažitka

Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou pažitku a tuhý sníh z jednoho bílku. Hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě ...

Kuřecí pusinky

Kuřecí pusinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího masa, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, Solamyl, sůl, rostlinný olej

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, posypeme Solamylem, promícháme a necháme v chladu uležet asi 2 hodiny. Vejce s moukou, česnekem utřeným se solí a drobně nastrouhaným tvrdým sýrem dobře rozšleháme. V takto připraveném těstíčku namá...

Špagety s houbami a  sýrem

Špagety s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařených špaget, 40 g slaniny, 40 g tvrdého sýra, 450 g různých hub, 20 g másla, sůl, kmín, petrželka

Na másle podusíme nakrájené houby a podle chuti je osolíme. Přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku. V kastrolu vyškvaříme na kostky nakrájenou slaninu a po té na ni vložíme uvařené špagety, přidáme podušené houby, všechno promícháme a...

Zapékaný chřest

Zapékaný chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg chřestu, 125 g šunky, 125 g Eidamu, 100 ml sladké smetany, petržel, 1 lžička Vegety, pepř, sůl

Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme konce. Dáme variť do mierne osolenej vody, kým nezmäkne. Každú špargľu zavinieme do plátku šunky a syra, poukladáme na pekáč, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou a zalejeme smotanou. Dáme zapiecť do rozohriate...

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1/2 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenky sterilovaných okurek, 2 hrnečky strouhanky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka masoxu, 250 ml sladké smetany

Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, podle chuti, moje děti mají velkou spotřebu...jinak stačí tak půl sklenice. Přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mou...

Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 3 stroužky česneku, 2 ks rajčat, 200 g fazolky (zelené fazolové lusky), 1,5 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, ocet, cukr krystal

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stran na oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a udusíme doměkka. Na troše oleje osmažíme mouku, zalijeme smet...

Těstoviny s mletým masem, uzeninou a sýrem

Těstoviny s mletým masem, uzeninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 250 g mletého masa, 15 dkg měkkého salámu, 1 cibule, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), kečup dle potřeby, 200 g strouhaného Eidamu (Edam), 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu. Mleté maso osolíme a opaprikujeme. Do vymazané zapékací misky dáme polovinu scezených těstovin, pokryjeme vrstvou připraveného masa, posypeme na kostičky nakrájeným salámem, nadrobno nakr...

Zeleninové lívance

Zeleninové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražené zeleninové směsi, sůl, 4 vejce, 200 ml mléka, 160 g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, 120 g dietního salámu

Mraženou zeleninu dáme do hrnce,podlejeme troškou vody,posolíme a dusíme do měkka.Salám pokrájíme na malé kousky.Mléce rozšleháme žloutky,mouku,olej a sůl.Přidáme zeleninu,salám a tuhý sníh z bílků.Lžící nabírámé malé kopky a klademe na rozehřátý ...

Dukátové buchtičky pro dětičky

Dukátové buchtičky pro dětičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), asi 2 dcl mléka, 100 g másla nebo oleje, 110 g cukru moučka, špetka soli, 3 žloutky, rum, 1 vanilkový cukr, strouhaná citrónová kůra, 2 lžíce rozinek, mletá skořice, máslo nebo olej na potření, krém: 1/2 l mléka, 2 žloutky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), rum

Zpracujeme těsto z vykynutého kvásku (mléko, droždí a troška cukru) a ostatních přísad. Rumem ochucujeme. Těsto má být pevnější. Necháme 30 minut vykynout. Potom těsto vyválíme silné 5 mm, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, posypeme zbylým cu...

Šunkofleky podle tetky Marcely

Šunkofleky podle tetky Marcely

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (flíčků), 500 g uzeného vařeného masa, 4 vejce, 2 dcl mléka, 1 lžička muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky

Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Poté je ochutíme muškátovým květem a opepříme. Promícháme s uzeným masem, které jsme si nakrájeli na malé kostičky, přidáme 3 lžíce olivového oleje, mléko, urovnáme...

Sarma

Sarma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 cibule, 2 hrsti rýže, 1/2 másla, 1 lžíce ajvaru nebo rajského protlaku, 1 kostka masoxu, sůl, pepř

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List napln...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 houskového knedlíku, 10-15 dkg měkkého salámu, 1 paprika, 2 rajčata, 100-150 g strouhaného sýra, 200 ml mléka, 2 vejce, máslo na vymazání pekáče

Do máslem vymazaného pekáče dáme na plátky nakrájený houskový knedlík, na něj poklademe nakrájený salám, poté na kostičky nakrájenou papriku a rajčata, posypeme sýrem a zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem. Vše dáme zapéct do trouby při 2OO°C zhr...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Tvarohovo-jahodové knedlíky

Tvarohovo-jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 40 g másla, 80 g hrubé mouky, 1 žloutek, špetka soli, tvaroh na ozdobu, cukr moučka na ozdobu, čerstvé jahody

Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody . Vaříme dokud nevyplavou, posypeme tvarohem, cukrem a ozdobíme jahodami.

Salámová směs v alobalu

Salámová směs v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg měkký salám, 100 g Eidamu (Edam), 6 brambor, 4 rajčata, 4 papriky, 2 cibule, 5 lžic másla, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Brambory, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme na plátky. Salám, sýr nakrájíme na kostičky. Vše to smícháme, promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme. Rozdělíme na 4 porce, každou dáme na máslem vymazaný alobal a zabalíme. Dáme péct do ...

Špagety po lombardsku

Špagety po lombardsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce sekaného libečku, 2 cibule, 400 g vepřového masa, sůl , sladká a pálivá paprika, 50 g mrkve, 50 g celeru, 400 g rajčat, 2 lžíce kečupu, strouhaný sýr

Uvařené špagety necháme okapat. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme 1/4 hodiny. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer,...

stránka: