Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 117

Kuře na limonádě

Kuře na limonádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 dcl limonády, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1 lžíci koření na kuře, 1 lžičku soli

Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče. Přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky. Zakapeme Worcesterovou omáčkou, posolíme a zalijeme půl litrem limonády. Pečeme v troubě do zlatova.

Gratinovaná cuketa s krevetami

Gratinovaná cuketa s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 1 cibuli, 4 menší žampiony, 2 stroužky česneku, 200 g malých vařených krevet, 50 g másla, sůl, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhanky, pepř, cayenský pepř

Omyté cukety podél rozpůlíme a blanšírujeme do poloměkka ve slané horké vodě. Necháme vychladnout a kulatou část mírně, kvůli stabilitě seřízneme. Vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu cuket drobně rozsekáme. Na másle podusíme drobně nakr...

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Masové bochánky

Masové bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 200 g mletého masa, 1/2 hlávky zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 špetka pálivé mleté papriky, špetka soli

Nadrobno nakrájené zelí promícháme s mletým masem, sójovou omáčkou a kořením a podle potřeby dosolíme. Z listového těsta uděláme malé placičky, které naplníme připravenou náplní, uděláme bochánky a na plechu je pečeme cca 45 minut, při 210 °C.

Pizza z jogurtového těsta

Pizza z jogurtového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 2 papriky, 4 rajčata, 100 g šunkového salámu, 5 lžic kečupu, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme jogurt, vejce, osolíme a umícháme těsto. Těsto nalijeme na vymazaný plech, poklademe šunkovým salámem, který jsme nakrájeli na proužky, nadrobno nakrájenými paprikami a rajčaty, pokapeme kečupem, ochutím...

Banánový nákyp

Banánový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé krupice, 1 l mléka, 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce másla, 4 vejce, 1 hrst rozinek, 4 banány, 1 lžička citrónové kůry, špetka soli, šťáva z jahodového kompotu

V horkém mléce rozpustíme tuk, mírně osolíme, přidáme cukr a za stálého míchání vsypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, rozinky, na kolečka nakrájené banány, strouhanou kůru a zlehčíme tuhým sněhem, který jsme si...

Plněné brambory

Plněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

větší brambory, sterilované okurky, 50 g tuku, 1 lžíce másla, 1 vejce, 1 cibule, 150 g uzeniny, 2 lžíce mléka, rajčata, 1 lžíce plnotučná hořčice, pepř, sůl

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly silné asi 6mm. Vnitřky brambor prolisujeme či rozmačkáme, přidáme okurky, uzeninu, cibuli, bílky vajec uvařených natvrdo (vše nasekané nadrobno) a mléko...

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce pórku, 2 lžíce malin, sůl, Vegeta

Prsa lehce naklepeme a osolíme, obalíme v mouce a na horkém másle z obou stran opečeme. Přisypeme kokos, osmažíme a podlijeme troškou vody se špetkou Vegety. Šťávu provaříme a přidáme spařené plátky pórku a maliny. Na talířích zdobíme malinami a p...

Rizoto se sýrem

Rizoto se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky uvařené rýže, 200 g dušené šunky, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 200 g tvrdého nízkotučného sýra, Vegeta nebo kari, sůl

Uvařenou rýži promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, okapaným hráškem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou nebo kari kořením, případně dosolíme.

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 konzerv rybiček v tomatě, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2-3 zelené papriky, sůl, voda

Rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Rybičky v tomatě (zbavených páteří) pokrájíme nadrobno, vložíme na cibuli, prohřejeme a přimícháme rýži. Na talíři zdobíme jemnými proužky nakrájené...

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 1 velká cibule, rostlinný olej, 2 šálky dlouhozrnné rýže, 800 ml hovězího vývaru, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citrónová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouc...

Rizoto s krabími tyčinkami

Rizoto s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek dlouhozrné rýže, voda, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1/2 lžičky kari koření, 1 velká cibule, 1 velký pórek, 250 g krabích tyčinek, 1 hrst bazalkových lístků, rostlinný olej, 1 balení zakysané smetany

Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (asi 2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu. Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za s...

Pilaf z kuřete

Pilaf z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 papriky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, rostlinný olej, voda nebo vývar

Uvaříme rýži s kari kořením. Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme ci...

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

Kuře na leču

Kuře na leču

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, grilovací koření, rostlinný olej, 1 sklenka zeleninového leča, 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 1/4 hrnku vody, sůl, kari koření, sladká paprika

Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelije...

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-8 kuřecích stehen, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 g drobné cibule, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 8 menších rajčat, 10 černých vypeckovaných oliv, 1 snítka rozmarýnu, 250 ml drůbežího vývaru

Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách do růžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uloží...

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

Kuře po asijsku

Kuře po asijsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 4 cibule, 2,5 cm zázvorového kořene, 3 mrkve na kolečka, 2 papriky - červená a žlutá, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Sherry, 4 ks kuřecích prsou, 125 ml vody

Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a nakrájený zázvor a 1 min. mícháme a smažíme.Rozpálíme i zbylý olej, přidáme mrkev, papriky a 2 - 3 minuty zprudka smažíme - nepřestáváme míchat. Přelijeme sojovou omáčkou, sherry, proužky masa a z...

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Kapusta zapečená s masem a rýží

Kapusta zapečená s masem a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 250 g dlouhozrné rýže, 500 g mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, kmín, 1 dcl mléka, 2 vejce

Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 5-8 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, ...

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva tuňáka v oleji, 3 kousek taveného sýra, sůl

Uvaříme libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejeme konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpustíme tavený sýr a omáčkou zalijeme uvařené těstoviny.

Krůtí guláš s kysaným zelím

Krůtí guláš s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, 1 brambor, 100 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 papriky (zelená a červená), 1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou paprik...

Guláš z mletého masa

Guláš z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové plece, 4 cibule, olej, sůl, česnek, mletá paprika, pepř, kmín, majoránka, 2 ks gulášové kostky, bobkový list, hladká mouka

Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a orestujeme. Dále přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list , přidáme česnek, podli...

Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g křenu

Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, u...

stránka: