Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 113

Kuře zapečené se zelím

Kuře zapečené se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 ks cibule, 1 sáček kysaného zelí, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml vody, 3 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

V hrnci si rozpustíme sádlo, nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme ji na rozpuštěném sádle. Poté přidáme hladkou mouku, osmahneme a podlijeme 200 ml vody, povaříme. Kysané zelí překrájíme, přidáme do hrnce k cibulce, dále přidáme na čtvrtky rozpor...

Vodnické špagety

Vodnické špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 ks větších kuřecích prsou, 1/2 balení mraženého špenátu, 3 kousky taveného sýra, 250 ml sladké smetany, 2 stroužky česneku, 2 špetky pepře, 1 špetka grilovacího koření, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky rostlinného oleje

Do dostatečného množství osolené vody dáme vařit špagety. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce posypeme špetkou grilovacího koření. Maso dáme na rozpálený olej a opékáme, až dostává mírně zlatavou barvu. V tu chvíli posype...

Vajíčkové krokety

Vajíčkové krokety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 20 g másla, 20 g hrubé mouky, 150 ml mléka, špetka soli, špetka pepře, 2 listy petrželky , 1 svazek pažitky, 1 lžíce strouhanky, 1 hrst ovesných vloček

5 vajec uvaríme natvrdo a nadrobno posekáme, pridáme hustý hladký bešamel (z masla, múky a mlieka), soľ, mleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, strúhanku, ovsené vločky a surové vajce. Z chladnej hmoty sformujeme valčeky alebo o...

Slané vdolky

Slané vdolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml zakysané smetany, 10 lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, špetka soli, 120 g sendvičové šunky, 1 hrst strouhaného sýra

Šunku pokrájame na rezančeky a syr postrúhame. Primiešame ostatné suroviny a vyprážame na panvici - dolkárni. Podávame preliate kyslou smotanou.

Krutony po tatarsku

Krutony po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa (nejlépe míchané půl na půl), sůl, pepř, kmín, majoránka, 3-4 stroužky česneku - nakrájené, 1 větší cibule nadrobno nakrájená (část si odložíme na posypání), 2 vejce, 1-2 lžíce strouhanky (je třeba odhadnout podle konzistence), strouhanka na obalení, 1-2 rohlíky nakrájené na kolečka (1 rohlík stačí pro 2 osoby), trocha tatarské omáčky, trocha hořčice

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve st...

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g švestkových povidel, sůl, 150 g másla, cukr moučka, strouhané oříšky, strouhaná čokoláda

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, krupici a vejce. Potom všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhé těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a rádýlkem, případně ostrým nože...

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg vepřové pečeně, 8 lžic rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 1 troška kmínu, 1 špetka soli

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Řízky osolíme, potřeme česnekem, přidáme trošku kmínu a pokapeme olejem. Poté necháme na 2 hodiny odležet v chladu. Nachystané plátky masa vlo...

Fazole v ořechové omáčce

Fazole v ořechové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 250 g vlašských ořechů , 1 špetka koriandru, 1 lžička mleté papriky, 1 špetka bazalky, troška máty peprné, troška pažitky, 2 stroužky česneku

Fazole namočíme přes noc do vody.Uvaříme do měkka.Umeleme ořechy,přidáme utřený česnek,papriku,koriandr,bazalku,mátu a pažitku,zalijeme fazolovým vývarem a přidáme uvařené fazole.Necháme 24 hodin uležet.Podáváme studené s pečivem nebo jako přílohu...

Plněná červená řepa

Plněná červená řepa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10-12 ks červené řepy střední velikost, 1 cibule, 1 vejce natvrdo vařené, 4 lžíce sádla, 250 g vepřového mletého masa, pepř mletý, 1 lžička soli

Červenou řepu uvaříme.Po vychladnutí oloupeme,seřízneme vršek a vydlabeme.Cibuli nakrájíme na drobno.Mleté maso,vnitřek červené řepy a cibuli osmažíme na 2 lžících sádla.Přidáme nasekané vařené vajíčko a dochutíme solí a mletým pepřem. Naplníme vy...

Řízečky ze šmakouna

Řízečky ze šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, hrubá mouka na obalení, strouhanka na obalení, špetka soli, 2 balení šmakouna (Shmaky)

Tento recept zvládne skutečně každý. Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a pomocí papírové utěrky zbavíme přebytečné vlhkosti. Obalíme v trojobalu jako klasický řízek a dáme péci stejně jako klasický řízek. Smažení nemusí být dlouhé, protože Šmakoun j...

Šišky bez pražení

Šišky bez pražení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla nebo Hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka (42g) droždí (kvasnic), Náplň: džem, Na potření: troška másla, rum

Zo surovín vymiesime cesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme si koliečka. Na kloiečka dáme džem, druhým koliečkom prikryjeme a riadne stlačíme okraje. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /nebudú sa lepiť/ a necháme tak 20 minút ...

Kuře s nudlemi

Kuře s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 1 ks cibule, 100 g másla, 250 ml sladké smetany, 60 g hladké mouky, 6 kuliček celého pepře, troška muškátového oříšku, 1 hrst petrželové natě, špetka soli, 1 sáček nudlí

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, očištěný celer nakrájený na kousky a cibuli nakrájenou na půlku, kuličky černého pepře a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky uděláme jí...

Kuře ve smetanové houbové omáčce

Kuře ve smetanové houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 500 g čerstvých hub, 1 ks cibule, 300 ml sladké smetany, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, 2 lžičky mleté papriky, špetka soli

50 g másla dáme rozpustit do hrnce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném másle, přisypeme mletou sladkou papriku, zamícháme, vložíme porce kuřete, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka a podle potřeby podléváme. Kd...

Závitky z brambor

Závitky z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 400 g mletého masa, 300 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 1 ks cibule, 100 g másla, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Když jsou brambory vychladlé, tak je prolisujeme, přisypeme mouku, přidáme rozkvedlané vejce a osolíme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, opepří...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 kousek párku nebo kousek ditetního salámu, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 4 vejce, trocha oleje

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně pod...

Rumové buchtičky

Rumové buchtičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, špetka soli, 1 balení droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 1 sklenka oleje, 3 žloutky, Náplň: tvaroh, cukr moučka, 1 vejce, rozinky, máslo, rum

Těsto vytvoříme smíchaním všech ingrediencí.Mléko nemusíme zvlášt smíchat s droždím.Z těsta tvoříme malé buchtičky, plníme náplní. Klademe tak, že spoj těsta zůstává nahoře, potíráme každou buchtu olejem i během pečení. Upečeme a ještě teplé namáč...

Ping-pong

Ping-pong

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, olej, 1 cibule, sůl, pepř, pažitka, 150 ml sladké smetany, 3 vejce

Cibulku opražíme, přidáme játra a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou pažitku a vše dáme do vymazaného pekáčku. Zalejeme vejci rozšlehanými ve smetaně a zapečeme v troubě.

Vepřové řízky v šunkovém těstíčku

Vepřové řízky v šunkovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g šunky, 2 ks vajec, 100 g hrubé mouky, 10 lžic olivového oleje, špetka petrželky, špetka pepře, 1 špetka soli, 1 špetka soli

Těstíčko připravíme takto: Rozmícháme vejce s na nudličky nakrájenou šunkou a najemno nasekanou petrželkou, osolíme a zahustíme hrubou moukou. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, dáme na rozpálený olej do pánvičky a navrch masa dám...

Vepřové řízky s česnekem

Vepřové řízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 stroužky česneku, 2 ks vajec, 50 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme stroužky česneku, osolíme, obalíme v mouce, vejci, strouhance a dáme smažit.

Vepřové maso na smetaně s celerem

Vepřové maso na smetaně s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 1 ks celeru, 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka vody, 1 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce sádla, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a dáme na něj zpěnit cibulku. Když je cibulka zpěněná, vložíme na kostičky nakrájené maso, na nudličky nakrájený celer a osmahneme. Poté osolíme, podlijeme sklenkou vody a dusíme dom...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 50 ml červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce šípkové marmelády, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, 4 ks jalovčinek, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 1 ks skořice, 1 špetka cukru, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso na...

Vepřové maso pečené v mléce

Vepřové maso pečené v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 1 l mléka, 10 stroužků česneku, špetka muškátového oříšku, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, zalijeme 1 l mléka, přidáme oloupané stroužky česneku vcelku, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, opepříme, osolíme a necháme odležet přes noc v ledničce. Druhý den maso podusíme v mléce a poté dáme pé...

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 2 kuličky nového koření, 5 lžic nasekané pažitky, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Maso dáme do 1 l horké vody, přidáme očištěnou a na půlku překrojenou cibuli, dvě kuličky nového koření a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 0,5 l vývaru, rozšleháme, osolíme a povaříme. Poté přilijeme smet...

Vepřové ragú se smetanou

Vepřové ragú se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 nožičky párků, 2 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 1 sklenka vody, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 kuličky nového koření, trochu pažitky na ozdobu, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na kostičky, olej si rozpálíme v hrnci, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme na kostičky nakrájené maso, opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a dusíme doměkka. K...

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

stránka: