Rajská omáčka s karbenátkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2936 kalorií
1.0g cukrů
229.0g tuků
97.0g bílkovin


Příprava

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.
Během smažení karbenátků si nakrájíme na kostičky cibuli a dáme do hrnce se slunečnicovým olejem, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni smažíme asi 5 min. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlaky a pomalu podléváme vařící vodou. Stálé mícháme, podléváme a mícháme. Vodu přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi pět minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbenátky.

Tip k receptu

Když chceme omáčku kyselejší, přidáme trochu citrónové šťávy a naopak sladší, přidáme cukr.

přidejte na:
Michaela Gatialova

12. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rajskou omáčku dělávám docela často, je naše oblíbená, jednou s masem jindy s plněnou paprikou nebo se špagetama, ale dělám ji vždy jen z rajčat.
Přidané ingredience: rajčata

planeta 29. 07. 2014, 09:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Rajskou omáčku děláváme nejčastěji s plněnými paprikami, jako přílohu míváme knedlík nebo těstoviny.

Lucie 11. 08. 2014, 19:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné jedenie

katka16031 11. 03. 2019, 19:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobrý

hanka 31. 05. 2019, 14:36

Přidat komentář
Roxana
Já tohle znám jako "dalmátské čufty", děláme je hodně často, je to dobré.

Roxana 01. 01. 2010, 12:49

Roxana
Co je ale horší, těch příšerných chyb! Jak jsem tu už řekla, ledacos jsem se naučila přehlédnout, ale...

Roxana 01. 01. 2010, 18:32

Roxana
Děkuji za dobrou radu. Ale na chyby přijdu až to přečtu, nejsem jasnovidec. A že to znám pod jiným názvem, za to nemohu, mám to v kuchařce. A jídelníčcích v restauracích. Co jena tom špatného, jen shoda. Pokus jste Slovenka, a psala to sama, tak to pak chápu, protože vy nemáte takové složitosti kolem i a Y jako my. Ale to já nemohu vědět.

Roxana 02. 01. 2010, 09:45

Roxana
Dneska jsem je vařila, je to jedno z mála jídel, které jsem mého otce naučila jíst, ach jo...ale hodí se k tomu docela dobře i rýže. Jinak myslím že recept je úplně stejný jako Tvůj. Jen jsem ho znala pod jiným názvem. I to se stává.

Roxana 30. 01. 2010, 14:04

Roxana
Jó, ale zapomněla jsem...přidávám někdy mléko či smetanu, jinak vše stejné.

Roxana 30. 01. 2010, 14:05