Rajská omáčka s karbenátkem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.
Během smažení karbenátků si nakrájíme na kostičky cibuli a dáme do hrnce se slunečnicovým olejem, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni smažíme asi 5 min. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlaky a pomalu podléváme vařící vodou. Stálé mícháme, podléváme a mícháme. Vodu přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi pět minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbenátky.
Tip k receptu
Když chceme omáčku kyselejší, přidáme trochu citrónové šťávy a naopak sladší, přidáme cukr.
Michaela Gatialova12. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: rajčata
planeta 29. 07. 2014, 11:14
Lucie 11. 08. 2014, 21:09