Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rajská omáčka s karbenátkem

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2936 kalorií, 1.0g cukrů, 229.0g tuků, 97.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.
Během smažení karbenátků si nakrájíme na kostičky cibuli a dáme do hrnce se slunečnicovým olejem, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni smažíme asi 5 min. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlaky a pomalu podléváme vařící vodou. Stálé mícháme, podléváme a mícháme. Vodu přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi pět minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbenátky.

Bulb Tip k receptu

Když chceme omáčku kyselejší, přidáme trochu citrónové šťávy a naopak sladší, přidáme cukr.

Michaela Gatialova

12. 11. 2009, Recept navštíven: 2241x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Při...

Rajská omáčka s karbenátkem

Rajská omáčka s karbenátkem

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuli...

Rajská omáčka na zelenině

Rajská omáčka na zelenině

Na tuku osmažíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je z...

Rajská omáčka podle sonizny

Rajská omáčka podle sonizny

Hovězí maso uvaříme doměkka - trvá to asi dvě hodiny. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rajská omáčka s karbenátkem Link-arrow
Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb.5564

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Přísady vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (těsto se jen vymíchá a nakyne) Po vykynutí utvoříme...

Thumb.1795

Moravský kynutý knedlík

Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše d...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...

Thumb.21521

Těstoviny vařené

Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby...


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
rajskou omáčku dělávám docela často, je naše oblíbená, jednou s masem jindy s plněnou paprikou nebo se špagetama, ale dělám ji vždy jen z rajčat.
Přidané ingredience: rajčata

29. 07. 2014, 09:14

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rajskou omáčku děláváme nejčastěji s plněnými paprikami, jako přílohu míváme knedlík nebo těstoviny.

11. 08. 2014, 19:09

Přidat komentář
Roxana
Já tohle znám jako "dalmátské čufty", děláme je hodně často, je to dobré.

Roxana 01. 01. 2010, 12:49

Roxana
Co je ale horší, těch příšerných chyb! Jak jsem tu už řekla, ledacos jsem se naučila přehlédnout, ale...

Roxana 01. 01. 2010, 18:32

Roxana
Děkuji za dobrou radu. Ale na chyby přijdu až to přečtu, nejsem jasnovidec. A že to znám pod jiným názvem, za to nemohu, mám to v kuchařce. A jídelníčcích v restauracích. Co jena tom špatného, jen shoda. Pokus jste Slovenka, a psala to sama, tak to pak chápu, protože vy nemáte takové složitosti kolem i a Y jako my. Ale to já nemohu vědět.

Roxana 02. 01. 2010, 09:45

Roxana
Dneska jsem je vařila, je to jedno z mála jídel, které jsem mého otce naučila jíst, ach jo...ale hodí se k tomu docela dobře i rýže. Jinak myslím že recept je úplně stejný jako Tvůj. Jen jsem ho znala pod jiným názvem. I to se stává.

Roxana 30. 01. 2010, 14:04

Roxana
Jó, ale zapomněla jsem...přidávám někdy mléko či smetanu, jinak vše stejné.

Roxana 30. 01. 2010, 14:05

Facebook komentáře