Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rajská omáčka s karbenátkem

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2936 kalorií 1.0g cukrů 229.0g tuků 97.0g bílkovin

Příprava

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.
Během smažení karbenátků si nakrájíme na kostičky cibuli a dáme do hrnce se slunečnicovým olejem, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni smažíme asi 5 min. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlaky a pomalu podléváme vařící vodou. Stálé mícháme, podléváme a mícháme. Vodu přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi pět minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbenátky.

Bulb Tip k receptu

Když chceme omáčku kyselejší, přidáme trochu citrónové šťávy a naopak sladší, přidáme cukr.


Přidat na Pinterest
Michaela Gatialova

12. 11. 2009, Recept navštíven: 2426x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
rajskou omáčku dělávám docela často, je naše oblíbená, jednou s masem jindy s plněnou paprikou nebo se špagetama, ale dělám ji vždy jen z rajčat.
Přidané ingredience: rajčata

29. 07. 2014, 09:14

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rajskou omáčku děláváme nejčastěji s plněnými paprikami, jako přílohu míváme knedlík nebo těstoviny.

11. 08. 2014, 19:09

Přidat komentář
Roxana
Já tohle znám jako "dalmátské čufty", děláme je hodně často, je to dobré.

Roxana 01. 01. 2010, 12:49

Roxana
Co je ale horší, těch příšerných chyb! Jak jsem tu už řekla, ledacos jsem se naučila přehlédnout, ale...

Roxana 01. 01. 2010, 18:32

Roxana
Děkuji za dobrou radu. Ale na chyby přijdu až to přečtu, nejsem jasnovidec. A že to znám pod jiným názvem, za to nemohu, mám to v kuchařce. A jídelníčcích v restauracích. Co jena tom špatného, jen shoda. Pokus jste Slovenka, a psala to sama, tak to pak chápu, protože vy nemáte takové složitosti kolem i a Y jako my. Ale to já nemohu vědět.

Roxana 02. 01. 2010, 09:45

Roxana
Dneska jsem je vařila, je to jedno z mála jídel, které jsem mého otce naučila jíst, ach jo...ale hodí se k tomu docela dobře i rýže. Jinak myslím že recept je úplně stejný jako Tvůj. Jen jsem ho znala pod jiným názvem. I to se stává.

Roxana 30. 01. 2010, 14:04

Roxana
Jó, ale zapomněla jsem...přidávám někdy mléko či smetanu, jinak vše stejné.

Roxana 30. 01. 2010, 14:05

Facebook komentáře