Musakka s dýní Hokkaidó

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

2202 kalorií
1.0g cukrů
99.0g tuků
136.0g bílkovin


Příprava

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nezapomínáme směs občas promíchat. Zapékací mísu si potřeme trochou oleje a poklademe ji tenkými plátky brambor. Na brambory nalijeme část masové směsi a posypeme drobnými kousky česneku. Následně střídáme vrstvy brambor a masa podle libosti. Poslední vrstva je z brambor, kterou zalijeme 150 ml bujónu.
Dáme péct na 180 stupňů na 40 minut do předehřáté trouby. Poté zalijeme směsí mouky, vajec a jogurtu. Necháme ještě asi 15 minut dopéci, aby se nám vytvořila napovrch zlatavá kůrka.

Tip k receptu

Můžeme podávat samotné, nebo se zeleninovým salátem (viz související recept).

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
može to byt vyborne jedlo

22. 11. 2016, 22:15

Chybí obrázek
recept na musaku velmi chutný

20. 02. 2017, 19:17

Chybí obrázek
dobrý recept

23. 09. 2018, 15:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.