Musakka s dýní Hokkaidó
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nezapomínáme směs občas promíchat.
Zapékací mísu si potřeme trochou oleje a poklademe ji tenkými plátky brambor. Na brambory nalijeme část masové směsi a posypeme drobnými kousky česneku. Následně střídáme vrstvy brambor a masa podle libosti. Poslední vrstva je z brambor, kterou zalijeme 150 ml bujónu. Dáme péct na 180 stupňů na 40 minut do předehřáté trouby. Poté zalijeme směsí mouky, vajec a jogurtu. Necháme ještě asi 15 minut dopéci, aby se nám vytvořila na povrchu zlatavá kůrka.
Tip k receptu
Můžeme podávat samotné nebo se zeleninovým salátem (viz související recept).
Peta S10. 12. 2009