Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Musakka s dýní Hokkaidó

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 40min
Nutriční hodnoty
2202 kalorií 1.0g cukrů 99.0g tuků 136.0g bílkovin

Příprava

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nezapomínáme směs občas promíchat. Zapékací mísu si potřeme trochou oleje a poklademe ji tenkými plátky brambor. Na brambory nalijeme část masové směsi a posypeme drobnými kousky česneku. Následně střídáme vrstvy brambor a masa podle libosti. Poslední vrstva je z brambor, kterou zalijeme 150 ml bujónu.
Dáme péct na 180 stupňů na 40 minut do předehřáté trouby. Poté zalijeme směsí mouky, vajec a jogurtu. Necháme ještě asi 15 minut dopéci, aby se nám vytvořila napovrch zlatavá kůrka.

Bulb Tip k receptu

Můžeme podávat samotné, nebo se zeleninovým salátem (viz související recept).


Přidat na Pinterest
Peta S

10. 12. 2009, Recept navštíven: 7309x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
može to byt vyborne jedlo

22. 11. 2016, 22:15

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na musaku velmi chutný

20. 02. 2017, 19:17

Přidat komentář

Facebook komentáře