Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pomocné recepty - stránka 7

Broskvová šťáva

Broskvová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg broskví, 700 g cukru krystalu, 300 ml vody, 30 ml citrónové šťávy, 1/2 lžičky mleté skořice

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Dáme do vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Poté broskve propasírujeme přes síto. Přidáme citrónovou šťávu, cukr, mletou s...

Třešňový džem s broskvemi

Třešňový džem s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 1 kg broskví, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cuk...

Jahodový džem

Jahodový džem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jahod, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Jahody omyjeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu jahodového džemu dáme na tal...

Malinová šťáva

Malinová šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg malin, 750 g cukru krystalu, 300 ml vody, 30 ml citrónové šťávy

Maliny dáme do vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Poté maliny propasírujeme přes síto. Přidáme citrónovou šťávu, cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vlijeme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme víčkem....

Borůvková šťáva

Borůvková šťáva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg borůvek, 300 ml vody, 30 ml citrónové šťávy, 750 g cukru krystalu

Borůvky dáme do vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Poté borůvky propasírujeme přes síto. Přidáme citrónovou šťávu, cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vlijeme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme víčke...

Marmeláda z hrušek

Marmeláda z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 900 ml vody, 60 g nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 kg cukru , 2 lžičky hřebíčku

Hrušky oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kousky. Do vody přidáme nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu, hřebíčky a hrušky. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrušky nezměknou na kaši. Přidáme cukr, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté udě...

Houbová nádivka

Houbová nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 250 g hub, 250 ml vody, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 150 g vlašských ořechů, 2 lžíce rostlinného oleje

Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nadrobno nakrájené houby. Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, pepř dle chuti a dusíme, dokud houby nejsou měkké a voda se téměř nevypaří. Přidáme nasekané ořechy a necháme p...

Domácí těsto na pizzu

Domácí těsto na pizzu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 1 lžíce vody, 1 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Mouku vysypeme na vál, uděláme v něm dolíček, do kterého dáme nakrájené máslo na kostky, vejce a sůl. Začneme vypracovávat hladké těsto a postupně přidáme vodu a olej. Vypracované těsto necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si můžeme připravit náplň n...

Lehký jahodový krém

Lehký jahodový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 2 lžíce polohrubé mouky, 100 g cukru moučky, 1 máslo

Jahody necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme projít varem. Jahodovou hmotu dáme vychladit. Mezitím si rozetřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou hmotu. Vše důkladně promícháme, aby v krému...

Sladká posypka na buchty

Sladká posypka na buchty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 500 g cukru moučky, 250 g másla

Smícháme mouku, cukr a roztopené máslo. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo spoustu malých drobků, které posypeme na buchtu. Množství by mělo stačit na dvě buchty.

Recept na tekutý karamel

Recept na tekutý karamel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg cukru krupice, 150 g Hery, 1-2 dcl vody

Připravíme si vyšší hrnec. Vsypeme do něj cukr a začneme zahřívat zhruba na střední teplotu. Vše za stálého míchání cukru, pomalu ho odlepujeme ode dna. Cukr začne měnit barvu a hrudkovatět. Stále mícháme, cca 15 minut. Cukr postupně tmávne, hrudk...

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Malinová poleva

Malinová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 2 lžíce vody, 6 lžic malinového sirupu, 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Cukr prosejeme a vmícháme do něj sirup, horkou vodu a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva.

Základní bílková poleva

Základní bílková poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vaječné bílky, 220 g cukru moučky

Bílky s cukrem šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hustá poleva.

Domácí čokoládová poleva

Domácí čokoládová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g 100% tuku (Omega), 120 g cukru moučka, 80 g kakaa

Ve vodní lázni rozpustíme tuk a postupně přidáváme prosátý cukr a kakao. Mícháme tak dlouho, dokud se přísady nespojí.

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pokrmového tuku

Moučkový cukr prosejeme a smícháme s citrónovou šťávou a rozpuštěným tukem. Mícháme dohladka.

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Rumová poleva

Rumová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g cukru moučky, 5 lžic rumu, 2 lžičky pokrmového tuku

Dohladka umícháme cukr, rum a rozehřátý tuk.

Pudinkový základní krém

Pudinkový základní krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pudinky vanilkové příchuti, 500 ml mléka, 250 g másla, 150 g cukru moučky

Mléko s pudinky přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme do pudinkové hmoty. Důkladně vyšleháme.

Základní máslový krém

Základní máslový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 g másla, 150 g cukru moučky, 1/2 lžíce solamylu, 2 vanilkové cukry

Ve vodní lázni smícháme cukr moučku se solamylem. Přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou pěnu.

Smetanový krém

Smetanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 200 g másla

Ve vodní lázni smícháme smetanu, cukr krupici a polohrubou mouku. Vše šleháme do husté pěny a potom za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přimícháváme vychladlou smetanovou hmotu.

Čokoládový krém

Čokoládový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 125 ml mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 20 g cukru krupice, 125 g másla, 1 vanilkový cukr

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 65 ml mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme škrobovou moučku s cukrem a vlijeme do rozpuštěné čokolády. Vše šleháme do zhoustnutí a necháme za občasného míchání vychladnout. Mezitím máslo utřeme s vanilkovým cukrem...

Tvarohový krém

Tvarohový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 500 g tvarohu, 150 g cukru moučky, 2 vanilkové cukry

Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme tvaroh a šleháme do hladkého krému. Šleháme tak dlouho, aby tam nebyly hrudky másla.

Žloutkový krém

Žloutkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 4 žloutky, 150 g cukru moučky, 1/2 lžíce solamylu, 200 ml mléka, 2 vanilkové cukry

Ve vodní lázni utřeme žloutky s moučkovým cukrem a solamylem. Přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme vychladlou pěnu.

Vaječný krém

Vaječný krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 3 malá vejce, 170 g cukru krupice

Ve vodní lázni ušleháme hustou pěnu z celých vejcí a cukru. Za stálého šlehání necháme vychladnout. Máslo rozetřeme a pomalu přidáváme vychladlou vaječnou pěnu.

stránka: